Sun dropper gratis dansk skolesucces

Den nye udgave af Suns gratis tekstbehandlingssystem Star Office kommer ikke på dansk på trods af stor succes i det danske skolesystem. Det beklager Suns danske afdeling, der i stedet opfordrer lærere og elever til at downloade den gratis danske græsrodsversion af Open Office.

Suns nye version af kontorpakken Star Office kommer uden den danske brugergrænseflade, som softwaren hidtil har haft.

Det danske sprog er droppet på trods af, at Sun har oplevet stor succes i den danske skolesektor, hvor 60.000 lærere og studerende på halvandet år enten har downloadet softwaren eller købt en cd-rom hos virksomheden.

Her har prisen været 500 kroner for 50 cd?er.

- Desværre har Suns øverste ledelse i USA besluttet, at version 7 kun udsendes med en brugerflade på hovedsprogene. Det betyder, at funktionerne har engelske navne. Men ordbogen og de øvrige korrekturværktøjer er stadig på dansk, fortæller Peter Lange, marketingchef for Sun i Danmark.

Hver femte skole

Ifølge Uni-C er Star Office installeret på langt flere pc?ere end de 60.000 downloads, så omtrent hver femte skole i Danmark i dag benytter Star Office 6.0.

Han beklager den manglende danske brugergrænseflade og henviser brugerne til at gå udenom om Suns version og i stedet downloade græsrodsversionen Open Office.

Den er skabt på baggrund af den samme kildekode som Suns programmer og udviklet af en flok entusiastiske computerprogrammører, der i fællesskab har foretaget oversættelsen.

- Hvis brugerne ønsker en dansk version, kan de gratis downloade den seneste version af Open Office, der er et godt alternativ, siger Peter Lange.

Opdragende effekt

Ifølge ham tjener Sun intet på at levere software til skolerne. De ti kroner, det koster at købe en cd-rom med softwarepakken, dækker knap nok omkostningerne til cd-rom, pakning og forsendelse. Hensigten er ifølge Peter Lange af mere opdragende karakter.

- Vi ser et formål i at vænne eleverne til, at der findes alternativer til Microsofts produkter. Desuden håber vi, det har en afsmittende effekt på brugerne, at vores produkter bliver kendte, siger han.

I alt er der rundt regnet en million potentielle brugere i det danske uddannelsessystem. Peter Lange vil gerne øge antallet af Sun-brugere i denne målgruppe, men oplyser, at Sun ikke aktivt gør andet end at stille software gratis til rådighed.

Da Sun i efteråret 2002 offentliggjorde sin strategi om at forære software til skolerne, svarede Microsoft igen med et tilbud om også gratis at levere Microsoft Office til skolesystemet. Microsoft har dog begrænset sig til at levere kontorpakken til skolelærere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere