Er din fede switch også en udskiftningsmoden strømtyv? Her er regnestykket

Klumme: Måske skulle du tage et kig på strømforbruget, når det gælder din switch. Har den nogle år på bagen, kan den være udskiftningsmoden, selv om den spiller max.

Skulle man overveje at skifte switch?

Min primære switch derhjemme i rackskabet er en 24-port gigabit-switch fra ZyXEL. Den har kørt uafbrudt 24-7 de seneste 8-10 år fuldstændig uden problemer, og den spinner stadig som en mis.

Alligevel overvejer jeg nu, om det er på tide at udskifte den med en ny.

Det er en gigabit switch, og dermed er der ikke performance at vinde ved at skifte.

Så hvorfor overvejer jeg at skifte?

Strømforbruget!

Min nuværende model har ifølge databladet et strømforbrug på 50W ved fuld load, og i praksis i mit setup måler jeg det til omkring 28W.

Mon der er sket noget i de forløbne 10 år på den front? Åh, jo.

For eksempel har Netgears GS324 et maksimalt strømforbrug på 11,1W og koster 818 kroner inklusiv fragt.

Lad os prøve at regne lidt på, hvad det vil betyde for min elregning at skifte til en mere strømbesparende switch:

Jeg tager udgangspunkt i en elpris på 2,50 kroner/kWh (se på elpris.dk), og beregningen bliver en minimumsbesparelse, da det reelle forbrug for switchen ikke vil være 11,1W i mit setup.

Forskellen i øjebliksforbruget vil være 28-11,1=16,9W.

Så over en time sparer jeg 16,9 Wh (wattimer), og over et år bliver det til 16,9*24*365=148 kWh.

Det er en årlig besparelse på 370 kroner!

Med andre ord vil den nye switch betale sig hjem i løbet af kun godt to år, og derefter er det penge lige ned i foret!

Jeg tror jeg skal ud og shoppe!

Husk, I kan følge mig på Facebook, hvor jeg skriver løst og fast om teknologi, og hvor I kan komme med forslag til emner, som jeg kan tage op i klummen. 

Min lille private teknologiske losseplads finder du her. Her dumper jeg de artikler, jeg har skrevet sammen med diverse andet snask - alt sammen med primær fokus på teknologi.Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.