TDC vælger Ericsson til at drive 5G-netværk:100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opdateres

Er din fede switch også en udskiftningsmoden strømtyv? Her er regnestykket

Klumme: Måske skulle du tage et kig på strømforbruget, når det gælder din switch. Har den nogle år på bagen, kan den være udskiftningsmoden, selv om den spiller max.

Skulle man overveje at skifte switch?

Min primære switch derhjemme i rackskabet er en 24-port gigabit-switch fra ZyXEL. Den har kørt uafbrudt 24-7 de seneste 8-10 år fuldstændig uden problemer, og den spinner stadig som en mis.

Alligevel overvejer jeg nu, om det er på tide at udskifte den med en ny.

Det er en gigabit switch, og dermed er der ikke performance at vinde ved at skifte.

Så hvorfor overvejer jeg at skifte?

Strømforbruget!

Min nuværende model har ifølge databladet et strømforbrug på 50W ved fuld load, og i praksis i mit setup måler jeg det til omkring 28W.

Mon der er sket noget i de forløbne 10 år på den front? Åh, jo.

For eksempel har Netgears GS324 et maksimalt strømforbrug på 11,1W og koster 818 kroner inklusiv fragt.

Lad os prøve at regne lidt på, hvad det vil betyde for min elregning at skifte til en mere strømbesparende switch:

Jeg tager udgangspunkt i en elpris på 2,50 kroner/kWh (se på elpris.dk), og beregningen bliver en minimumsbesparelse, da det reelle forbrug for switchen ikke vil være 11,1W i mit setup.

Forskellen i øjebliksforbruget vil være 28-11,1=16,9W.

Så over en time sparer jeg 16,9 Wh (wattimer), og over et år bliver det til 16,9*24*365=148 kWh.

Det er en årlig besparelse på 370 kroner!

Med andre ord vil den nye switch betale sig hjem i løbet af kun godt to år, og derefter er det penge lige ned i foret!

Jeg tror jeg skal ud og shoppe!

Husk, I kan følge mig på Facebook, hvor jeg skriver løst og fast om teknologi, og hvor I kan komme med forslag til emner, som jeg kan tage op i klummen. 

Min lille private teknologiske losseplads finder du her. Her dumper jeg de artikler, jeg har skrevet sammen med diverse andet snask - alt sammen med primær fokus på teknologi.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
En ny udbudslov kan se dagens lys i 2020: Få overblikket her
Evalueringen af den nuværende udbudslov blev sat i gang, da erhvervsminister Rasmus Jarlov udsendte et høringsbrev i demcember 2018. Lovforslaget og eventuelle ændringer forventes at ligge klar i 2020.
Computerworld
Yousee, Telmore og TDC Erhverv bliver nu en del af et helt nyt underholdningsselskab
TDC Group bliver i fremtiden splittet op i to selskaber, og det ene selskab, der kommer til at fokusere på digital underholdning har netop fået sit navn.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Modernisér din it-sikkerhed nu – her er 10 grunde til hvorfor og hvordan du gør!
Lad os se det i øjnene. Din organisation gør højst sandsynligt ikke alt, hvad den kan, for at sikre brugere og it-ressourcer. Du kender alt til high-profile hacks og sårbarheder, og selvfølgelig er du bekymret. Men sikkerhed er ikke den eneste ting, som konsumerer din virksomheds begrænsede ressourcer, og udover det, så har I ikke været udsat for alvorlige brud, endnu. Som mange andre virksomheder har lært på den hårde måde, så er håb en værdifuld menneskelig egenskab, men det er bestemt ikke et stærkt fundament for en Enterprise strategi. Heldigvis, så er der både overbevisende grunde til at fokusere på at forbedre din virksomheds sikkerhed, og skridt du kan tage i dag for at gøre det væsentligt.