Jim Nielsen

Forretningsrådgiver og adm. direktør for Knowit

E-Mail

jim.nielsen@knowit.dk

Linkedin

Se Jim's LinkedIn profil

Jim Nielsen er forretningsrådgiver og adm. direktør for Knowit.

Han fungerer som rådgiver inden for datadrevet ledelse og digital transformation med særlig fokus på data science, IoT, robotics og kunstig intelligens i samspil med traditionel it.

Jim Nielsen har arbejdet med rådgivning og forretningsudvikling inden for business analytics næsten hele sit erhvervsliv, især i SAS Institute. Før SAS stod den på hardcore teknologi i bl.a. Siemens og Azlan (nu Tech Data).

Han er uddannet fra Copenhagen Business School og har taget kurser fra bl.a. INSEAD.
37 artikler på Computerworld

Jim Nielsen

Spar propelhattene og skab værdi med AI

Klumme: Tiltroen til kunstig intelligens er stadig stor, selv om nyhedens interesse er ved at lægge sig. En af vejene ind i selv mindre organisationer er AI-applikationer, der fokuserer på at løse et givet problem. Det må bare ikke blive en black box

10. maj 2022 kl. 09.45 | læs »

Bør vi have kvoter for it-folk i topledelse?

Klumme: En komplet uvidenskabelig undersøgelse viser, at alle Danmarks største virksomheder (stadig) ikke har digital kompetence i de øverste ledelseslag. Slå et slag for diversiteten med en it-kyndig i direktionen. Og når vi nu er i gang. I 2022 får vi årets CIO for 17. gang. Kunne det blive en kvinde? 

7. april 2022 kl. 12.55 | læs »

Selv om 'Big Tech'-virksomhederne skal reguleres, kan vi stadig lære af dem

Klumme: I 2021 brugte de fem største amerikanske tech-virksomheder omtrent 1.000 milliarder kroner på forskning og udvikling. Og tallet vokser hurtigt. Alt andet lige må man have dyb respekt for denne vilje til innovation. 

14. marts 2022 kl. 12.32 | læs »

Digitalisering rusker op i identiteten hos selv de største klenodier

Klumme: Er Mærsk en teknologivirksomhed, der flytter containere? Eller er Mærsk et rederi, som opruster digitalt? Diskussionen lever. Det fortæller lidt om, hvor store kræfter, der er i spil. Måske skal velfærdssamfundet også en tur i vridemaskinen?

26. januar 2022 kl. 10.00 | læs »