Jim Nielsen

Forretningsrådgiver og adm. direktør for Knowit

E-Mail

jim.nielsen@knowit.dk

Linkedin

Se Jim's LinkedIn profil

Jim Nielsen er forretningsrådgiver og adm. direktør for Knowit.

Han fungerer som rådgiver inden for datadrevet ledelse og digital transformation med særlig fokus på data science, IoT, robotics og kunstig intelligens i samspil med traditionel it.

Jim Nielsen har arbejdet med rådgivning og forretningsudvikling inden for business analytics næsten hele sit erhvervsliv, især i SAS Institute. Før SAS stod den på hardcore teknologi i bl.a. Siemens og Azlan (nu Tech Data).

Han er uddannet fra Copenhagen Business School og har taget kurser fra bl.a. INSEAD.
48 artikler på Computerworld

Jim Nielsen

AI vil udstille forskellene på leverpostejs-farvet konsensus-kultur og innovativ, strategisk vildskab

Klumme: Jeg er fascineret af historien om Synthesia’s succes, fordi den på flere måder udstiller hverdagens ledelsesmæssige langsommelighed. Det er en kunst at få tingene gjort.  

12. september 2023 kl. 11.15 | læs »

Vil nutidens teknologipessimisme være lige så latterlig som fortidens engang ude i fremtiden?

Klumme: Robotterne overtager vores samfund og truer menneskeheden. Det sker med lige så stor sikkerhed som at cykler i fortiden førte kvinder i fordærv. 

9. august 2023 kl. 10.14 | læs »

Konturer af et nyt værdibaseret teknologi-lederskab

Klumme: Accelererende forandring, uforudsigelig teknologi-udvikling og kommende regulering vil fremme en ny type af værdibaseret digital leder. Især i virksomheder, hvor det ikke giver mening at skelne mellem forretning og digital forretning, fordi digitaliseringen gennemsyrer alt. 

7. juni 2023 kl. 13.00 | læs »

Store og vilde problemer kræver nye organer, så NDIST bør følge efter NOST og NEKST

Klumme: Digitaliseringen er mærkværdigt politisk og styringsmæssigt hjemløs. Ansvaret er spredt, diffust og underordnet nogle sektormæssige og hierarkiske grænser, som vel egentligt er meningsløse. Vi må have NDIST - den Nationale Digitale Innovations Stab.

4. maj 2023 kl. 14.39 | læs »

Målrettet formålsløshed eller produktiv vidensdeling?

Klumme: Kultur æder som bekendt strategi til morgenmad. Men er der nogen grund til at drysse sukker på og servere den som pindemadder? Her kommer nogle tanker i anledning af en videnskonference uden for ledelsens kontrol i mit eget hus. 

27. februar 2023 kl. 13.58 | læs »

Den umulige digitale insourcing kræver oprustning på digitalt tankegods i ledelsen

Klumme: Digital kompleksitet er virkeligheden for både små og store virksomheder. Hvad gør du i en normalt dødelig virksomhed, når du ikke kan hyre 5.500 tech-folk ligesom Mærsk?  

16. januar 2023 kl. 09.45 | læs »