Annonceindlæg fra Reach Media

Egmont griber it-sikkerhed offensivt an

For en mediekoncern som Egmont udgør it-sikkerhed en vis udfordring. Derfor har man rykket ­indsatsen op på allerøverste niveau og tænkt ud af boksen.

Fra flow- og streaming-tv i Norsk TV2 til 700 blade og magasiner i 30 lande. Fra filmproduktion og gaming til biografdrift og forlagsvirksomhed.

Egmont er en af Nordens absolut største mediekoncerner med en lang række datterselskaber. Læg dertil, at branchen historisk set har været udsat i forhold til rettighedsbrud og piratkopiering, at man arbejder sammen med en lang række løst tilknyttede partnere, og at der nu er noget, der hedder GDPR.
Så har man en udfordring med it-sikkerhed, der er til at tage og føle på. Hos Egmont har man grebet den offensivt an.

Klik her, hvis du vil booke en gratis test af Cisco's it-sikkkerhedsløsninger


“Vi har altid haft it-sikkerhed højt på agendaen. For halvandet år siden vurderede vi dog, at det var tid til at justere vores tilgang. Her besluttede vi, at sikkerhed som en af meget få ting ikke kun skal håndteres ude hos hver enkelt af vores fire divisioner. Det er ganske enkelt så vigtigt og komplekst et område, at den rette kombination af lokalt ejerskab og centralt styrede initiativer er helt afgørende her,” fortæller CIO & Vice President, Jonas Frank Johannesen.

 I Egmont er it-sikkerhed nemlig i den grad rykket op øverst på agendaen.
“Jeg var til et stabsmøde for nylig, hvor “it-sikkerhed” blev nævnt 10-15 gange. Hvor klassisk it før hovedsageligt var et cost game, er det nu i mindst lige så høj grad et sikkerheds-game, også for vores finansfolk. Vores indsats er forankret på øverste ledelsesniveau, og vores bestyrelse er også involveret i flere omgange,” fortæller han.

Trinvis fremgang

Den nye indsats startede fra bunden.

”Vi gik teoretisk til værks og ­satte nogle grundlæggende rammer for indsatsen baseret på det, der er sket på it-sikkerhedsfronten de seneste år. Herefter formulerede vi en ny it-sikkerhedspolitik og satte en række projekter i søen.”

Det fortæller Flemming Juul, der er Information Security Officer i Egmont. En af de første indsatser blev gjort omkring koncernens centrale netværk, hvor man valgte en utraditionel løsning.

“Fordi de enkelte divisioner har så meget forskelligt udstyr, forskellige programmer og brugere, valgte vi at sætte firewalls med Cisco ­FirePOWER op mellem vores centrale datacenter og så divisionerne. Vi lagde ganske enkelt et ekstra internt lag sikkerhed ind i forhold til deres netværk,” forklarer han.

Desuden har man installeret Cisco Umbrella, der er en cloud-baseret gateway-sikkerhedsløsning og ­Cisco AMP, der opfanger de trusler, der glider igennem klassisk ­antivirus. Det skete i samarbejde med ­infrastrukturleverandøren wingmen.

“Vi startede med netværket, for her kunne vi hurtigt gøre en relativt stor forskel. Det er i øvrigt sådan, hele indsatsen er tilrettelagt: Vi går trinvist frem med ting, vi kan forbedre nu og her, så der er absolut ikke noget big bang over udrulningen,” fortæller Flemming Juul.

Tæt på brugerne

Den trinvise tilgang kommer også koncernens mange slutbrugere til gode.
“Vi er løbende gået fra at have en tillidsbaseret tilgang til at udøve mere kontrol med vores brugere. Det er vi simpelthen nødt til. Men de skal mærke så lidt til ændringerne som muligt, og organisationen skal have mulighed for at absorbere alle ændringer,” fortæller Jonas Frank Johannesen.

“Derfor vil vi i den kommende ­periode også gøre meget ud af at træne de enkelte it-afdelinger og brugere. Og vi prøver nye ­løsninger af på enkelte enheder, før vi lancerer dem bredt. På den måde ­opbygger vi gradvist viden og kompetencer både lokalt og centralt, og vi kommer tættere på de enkelte it-afdelinger. Faktisk har vi kunnet hjælpe med en ­række ­lokale udfordringer, vi ­ellers aldrig ville have hørt om,” fortæller han.

 

 
Jonas Frank ­Johannesen, CIO & Vice President, Egmont  Flemming Juul, ­Information Security Officer, Egmont

 

Faktaboks


Om wingmen

wingmen blev etableret i september 2017 og har på kort tid formået at udvikle sig til et seriøst alternativ til de større spillere på markedet. wingmens mål er at skabe en attraktiv arbejdsplads og en kultur, hvor kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere naturligt har lyst til at handle, samarbejde og arbejde. Fleksibilitet og agilitet er nøgleord i tilgangen til forretningen med kunder og samarbejdspartnere – sammen finder vi den rigtige løsning.

Et uhøjtideligt arbejdsmiljø kombineret med højt fagligt niveau, fokus på uddannelse, samt det at være hinandens og kundernes ”wingmen”, skaber rammerne for at kunne tiltrække og fastholde absolut spidskompetence.

wingmen har kontorer i Søborg og Lystrup og har pr. 1. september 2018 26 medarbejdere. wingmen forventer inden udgangen af 2018 at opnå Cisco Guldpartnerskab.

Læs mere på www.wingmen.dk

 

Reach Media er specialister i content marketing. Vi formidler seriøs journalistik og kommercielle budskaber for B2B-virksomheder til udvalgte målgrupper.

Kontaktinfo:

Reach Media

Sankt Gertruds Stræde 5

1129 København

https://www.reach-media.dk

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg