Annonceindlæg fra Digital Realty

Hvad er den fremtidige rolle for dit on-premise datacenter?

Analysehuset Gartner mener, dit datacenter er dødt og de globale cloud-platforme mener, alle data skal i skyen. Hvad er det rette valg for dine data?

Mange data er på vej mod skyen. Men behøves dit valg for fremtidig dataopbevaring nødvendigvis være et valg mellem enten 100 procent cloud, hosting eller eget on-premise datacenter? 

”Nej” lyder det korte svar fra Managing Director Peder Bank i Co-location virksomheden Interxion, der driver datacentre i 11 Europæiske lande.

Peder Bank uddyber: ”Kombinationen mellem privat cloud, hosting services og public cloud, også kaldet Hybrid cloud, vil efter min bedste overbevisning være den mest kosteffektive løsning for de fleste virksomheder og fortsætte et godt stykke ud i fremtiden. Datacenterets rolle er derfor under hastig forandring, og virksomheder anbefales at genbesøge deres datacenter strategi for at sikre det optimale fundament”.

Datacenterets rolle er under forandring

Traditionelt set har de fleste udelukkende vurderet valg af datacenter ud fra parametre som design, driftsikkerhed, pris og beliggenhed.

”Det er klart, at certificeringer, sikkerhed og driften af datacenteret skal være i absolut topklasse, men med den hybride fremtid kommer vi også kommer til at vælge datacenter ud fra muligheden for at få nem og direkte adgang til public clouds, lokale clouds, hosting udbydere, indholdsleverandører, netværksudbydere og samarbejdspartnere - alle under samme tag” siger Peder Bank.

Digitaliseringsstrategier, innovation og transformationsprojekter er kraftigt medvirkende til at virksomheders IT-drift og data stille og roligt flyttes ud af on-premise datacentrene og over i andre modeller.

Det hastigt voksende udbud af cloudservices gør det nemmere for virksomheder at finde alternativer til egen drift af både IT og datacenterfaciliteter.  

Applikationer rykker til cloud

Det øgede brug af online-baseret software, f.eks. Office 365, betyder, at mange applikationer og data allerede er flyttet ud af virksomhedernes on-premise datacentre.

Med brug af cloud-platforme som Azure, AWS og Google samt outsourcing af IT til lokale IT-service leverandører forsvinder endnu flere systemer og data ud af virksomhedens eget on-premise datacenter.

De systemer og data, som ikke kan flyttes, vil bestå i eget datacenter. Her kommer et tidspunkt, hvor det bedre kan svare sig at lukke on-premise datacenteret og flytte de resterende platforme og applikationer ud i et co-location datacenter.

Derfor mener Peder Bank, at det moderne datacenters rolle bliver at orkestrere hele denne udvikling og netop kunne tilbyde fysisk placering tæt på offentlige og lokale clouds.

Datacenter med adgang til clouds

”Hos Interxion i København tilbyder vi som det eneste datacenter i Danmark direkte forbindelser til Microsoft ExpressRoute, AWS Direct Connect, Google Interconnect, IBM Direct Link og Oracle FastConnect. Det er dedikerede fiber forbindelser direkte til de respektive public clouds, der betyder, at din virksomheds data ikke skal sendes via det offentlige internet. Det giver selv sagt bedre responstider, mere kapacitet, højere sikkerhed og højere brugertilfredshed.

Samtidig fremhæver Peder Bank, at det samme faktisk kan fås til flere danske cloud-udbydere, der også har etableret sig hos Interxion. Såfremt virksomheden vælger at placere sig hos Interxion kan den nemlig frit indgå aftaler med de danske cloud-udbydere, der findes i colocationcenteret om at trække en cross connect – dvs. en direkte dedikeret fiber mellem virksomhedens eget udstyr og den lokale cloud.

Cloud konnektivitet er nøglen til en solid hybrid cloud

Hvis hovedparten af virksomhedens cloud-forbindelser er direkte og dedikerede i samme datacenter udgør det en afgørende forskel for hastigheden, når der udveksles data til mange clouds sammenlignet med, hvis de samme data skulle sendes via internettet.

Virksomheden bliver derfor hos Interxion del af et digitalt økosystem og man kan sammenligne datacentret med en markedsplads, hvor virksomheder netop etablerer fundamentet for deres cloud konnektivitet og udveksler tjenester på tværs gennem direkte, dedikeret forbindelser.

”Vi oplever, at i takt med, at virksomheder flytter mere og mere af deres IT til en cloudbaseret løsning, begynder de at indse fordelene ved at være i et datacenter, der giver direkte dedikerede adgange til både globale og lokale clouds. Når først virksomheden har konstateret, at sikkerhed og certificeringer er på plads, bliver netop forbindelserne til cloud af afgørende betydning for deres valg af datacenter, slutter Peder Bank.

Besøg Interxions datacenter campus i København

 

The meeting place for business, data & technologies

Frigør det fulde potentiale af dine data ved hjælp af en pålidelig, åben og global platform for datacentre. Her kan du trygt oprette forbindelse og fremme samarbejde, innovation og vækst sammen med førende virksomheder og serviceudbydere.

Læs mere om Digital Realty
Kontaktinfo:

Digital Realty

Industriparken 20A

2750 Ballerup

http://www.interxion.com/dk/

Datacentre kan være nøglen til bæredygtige data

Om få år forventes datacentre at sluge strøm svarende til 17 procent af Danmarks samlede energiforbrug.

Datacentre kan være nøglen til bæredygtige data

Om få år forventes datacentre at sluge strøm svarende til 17 procent af Danmarks samlede energiforbrug.

Er din data placeret det rigtige sted?

Med digitalisering stiger behovene for sikker drift af it-infrastrukturen. Derfor bliver den fysiske placering af data endnu vigtigere i fremtiden.

Markedets strengeste sikkerhedskrav afgjorde ClOUDIO's valg af datacenter-leverandør

En gammel lignelse siger, at man ikke skal bygge sit hus på sand. En lære, som den danskstartede cloud-specialist CLOUDIO har taget til sig.

Colocation hos Interxion giver Saxo Bank høj driftssikkerhed og lav latency

Driftssikkerhed, time to market og direkte adgang til cloud-løsninger er afgørende, når fintechs og andre digitale virksomheder vælger colocation.

Hvordan ved du, om din colocation-leverandør har styr på compliance og sikkerhed?

Hvordan vælger du den rigtige partner til outsourcing på colocation-området? Og hvordan kontrollerer du, at din partner passer godt på din data?

Et hyper-forbundet datacenter er afgørende i det digitale kapløb

Flere opdager at i takt med, de sætter fart på den digitale transformation er der også brug for at se på, hvilket datacenter-fundament, de benytter.

Er colocation en del af dit fremtidige cloud-setup?

En hybrid løsning med workloads i både cloud og et fysisk datacenter giver ­virksomheder en fleksibel platform til at sikre forretningen i fremtiden.

Nogle data skal i skyen – resten skal flytte hjemmefra

Værdien af et moderne datacenter skal i høj grad måles på adgang til netværk- og cloudservices og ses som et connection-hub.

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg