Annonceindlæg fra Digital Realty

Et hyper-forbundet datacenter er afgørende i det digitale kapløb

Flere opdager at i takt med, de sætter fart på den digitale transformation er der også brug for at se på, hvilket datacenter-fundament, de benytter.

Covid-19 pandemien har om noget accelereret den digitale transformation, og det er blevet tydeligt, hvor store mængder af data der dagligt skal transporteres mellem virksomhed, medarbejdere og kunder.

For at sikre en god brugeroplevelse er en vigtig faktor det underliggende fundament. Det skal sikre nem adgang til de mange netværk og clouds, der er brug for, når man skal forbinde medarbejdere og kunder med virksomhedens it-infrastruktur.

Her udgør et moderne colocation datacenter et fundament, hvor virksomheden nemt kan nå netværk, internet exchanges, on-off ramps til globale cloud-platforme samt lokale cloud-services.

”Udover at vi passer godt på kundernes servere på en sikker og bæredygtig måde med 100 procent grøn strøm, så ligger den helt store værdi i et colocation datacenter som vores i, at vi kan understøtte virksomhedernes digitalisering og udvikling ved at give dem nem adgang til netværk og cloud,” siger Peder Bank, Nordic Managing Director i Interxion, der driver mere end 13.000 m2 datacenter i Norden og er til stede i 11 europæiske lande.

Digitaliseringen har mange konsekvenser for virksomheders IT-infrastruktur. En af dem er, at virksomheders workloads nu ligger spredt i forskellige clouds.

”Alle disse forskellige clouds har en virksomhed behov for at kunne få fat i nemt og uden ventetid, og det bliver nemmere, når virksomheden flytter sin servere til os, der har det hele samlet og kan tilbyde direkte adgang, frem for at virksomheden skal sende store mængder data frem og tilbage over det almindelige internet til sin egen server i kælderen,” siger Peder Bank.

Eneste danske datacenter med local ExpressRoute PoP

Interxion tilbyder i Danmark direkte adgang til stort set alle internationale og nationale netværk og serviceudbydere samt alle public clouds. Som det eneste colocation datacenter i Danmark kan Interxion blandt andet tilbyde direkte forbindelse via privat fiber til nogle af de største public cloud-udbydere som Amazon Web Services og Microsoft Azure direkte i datacenteret.

Det betyder, at Interxions kunder kan forbinde sig direkte til de adgange, Azure og AWS har installeret hos Interxion. På den måde kan Interxions danske kunder nemt transmittere data frem og tilbage mellem de store cloud-platforme og deres eget on premise-miljø uden brug af internettet, hvilket giver højere sikkerhed og en bedre performance.

Interxion hyper-forbundet datacenter

Backbone-infrastruktur for cloud

Digitaliseringen skaber mulighed for nye markeder og funktioner, men stiller også helt andre krav til virksomhedernes it-infrastruktur og løsninger, hvis brugeroplevelsen skal være i top.

”Virksomhederne skal gøre brug af flere forskellige services for at kunne følge med i det digitale kapløb, og i det lys holder den traditionelle server i kælderen ikke længere, og den almindelige internetforbindelse er heller ikke hurtig og sikker nok.”

Mange mennesker forbinder efterhånden begreber som digitalisering og internet med et diffust billede af noget, der ligger ”oppe i skyen”, men følger man de fysiske kabler, der sørger for den globale kommunikation, passerer man undervejs ikke bare tech-giganternes egne enorme datacentre, men også ”connectivity hubs” som Interxion,
der samler op og kobler til.

”For mig er colocation ikke en modsætning til cloud – tværtimod går de hånd i hånd. Colocation er en meget fremtidssikret model, der netop kan huse såvel dedikerede servere som en lang række private clouds for virksomheder og samtidig give nem adgang til public cloud platforme, der ofte har placeret adgangsnoder i samme datacenter. Derfor er ideen om, at cloud-teknologi har overflødiggjort servere og colocation datacentre, helt forkert. Tværtimod udgør vi i dag og i fremtiden backbone-infrastrukturen for den digitale udvikling, der finder sted.”

5G sparker til digitaliseringen

Peder Bank vurderer, at det kommende 5G-netværk vil accelerere
digitaliseringen med en hidtil uset hastighed.

”Jeg har været med i IT i 40 år. Der bliver talt om eksponentiel udvikling og Moores lov, men min erfaring er, at det er selve netværket, som er den kritiske komponent. Netværket er både enabler’en og flaskehalsen. Hver gang vi har taget et stort eller lille skridt, har det været, fordi netværket har givet os nogle nye muligheder. 5G vil sparke alvorligt til digitaliseringen, fordi det bliver muligt at transportere meget større mængder data fra devices, sensorer og kameraer. Det er ufattelige datamængder, der skal til for at få en selvkørende bil til at bevæge sig 200 meter, og jeg tror, at vi i fremtiden vil se en deling af data i tre lag. Store dele af de nye datamængder vil blive ude i den enkelte enhed (edgen), og af de stadig store mængder, der sendes videre, vil en del aldrig komme i skyen, eksempelvis grundet krav om tilgængelighed, men blive ’on premise’ og endelig skal en sidste del i skyen til brug for eksempelvis fakturering og statistik. Generelt vil AI og machine learning generere nogle vilde krav til kapacitet, strøm og køl i datacentre, som vi er blandt de få, der er rustede til at håndtere,” siger Peder Bank.

Interxion Colocation datacenter

Compliance og bæredygtighed

Hos Interxion står virksomhedens servere og data i et SOC 2-auditeret miljø, hvor der udover netværk og adgang til cloud-løsninger er taget hånd om certificeringer, compliance og bæredygtighed. Det er ganske få virksomheder i verden, der har datacenterdrift som deres kerneforretning, men Interxion er en af dem.

”Vores kernekompetence er at etablere, udvikle og drifte colocation centre over hele Europa. Derfor er vi eksperter, når det kommer til sikkerhed, compliance, konnektivitet og ikke mindst bæredygtighed. I forhold til bæredygtighed er det ikke ét element, der gør forskellen, men kombinationen af flere elementer såsom bæredygtigt design, optimeret infrastruktur, miljøvenlig drift, grøn strøm og genbrug af varme, der tilsammen betyder, at de virksomheder, der står hos os, kan drifte deres IT med et grønt aftryk og god samvittighed” slutter Peder Bank.

   
 

Interxion fusionerede i marts 2020 med Digital Realty og hedder nu officielt ’Interxion: A Digital Realty Company’ i EMEA, hvor virksomheden har mere end 50 datacentre i 11 europæiske lande. På globalt plan har Digital Realty 267 datacentre og er en af verdens absolut største udbydere af colocation datacentre.

Alle Interxions datacentre er digitale knudepunkter, som giver adgang til flere end 700 netværksudbydere, 21 europæiske Internet Exchanges og ledende clouds som Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure, IBM Cloud, Oracle Cloud og CityCloud.

Se mere på www.interxion.com/dk

 

The meeting place for business, data & technologies

Frigør det fulde potentiale af dine data ved hjælp af en pålidelig, åben og global platform for datacentre. Her kan du trygt oprette forbindelse og fremme samarbejde, innovation og vækst sammen med førende virksomheder og serviceudbydere.

Læs mere om Digital Realty
Kontaktinfo:

Digital Realty

Industriparken 20A

2750 Ballerup

http://www.interxion.com/dk/

Datacentre kan være nøglen til bæredygtige data

Om få år forventes datacentre at sluge strøm svarende til 17 procent af Danmarks samlede energiforbrug.

Datacentre kan være nøglen til bæredygtige data

Om få år forventes datacentre at sluge strøm svarende til 17 procent af Danmarks samlede energiforbrug.

Er din data placeret det rigtige sted?

Med digitalisering stiger behovene for sikker drift af it-infrastrukturen. Derfor bliver den fysiske placering af data endnu vigtigere i fremtiden.

Markedets strengeste sikkerhedskrav afgjorde ClOUDIO's valg af datacenter-leverandør

En gammel lignelse siger, at man ikke skal bygge sit hus på sand. En lære, som den danskstartede cloud-specialist CLOUDIO har taget til sig.

Colocation hos Interxion giver Saxo Bank høj driftssikkerhed og lav latency

Driftssikkerhed, time to market og direkte adgang til cloud-løsninger er afgørende, når fintechs og andre digitale virksomheder vælger colocation.

Hvordan ved du, om din colocation-leverandør har styr på compliance og sikkerhed?

Hvordan vælger du den rigtige partner til outsourcing på colocation-området? Og hvordan kontrollerer du, at din partner passer godt på din data?

Er colocation en del af dit fremtidige cloud-setup?

En hybrid løsning med workloads i både cloud og et fysisk datacenter giver ­virksomheder en fleksibel platform til at sikre forretningen i fremtiden.

Hvad er den fremtidige rolle for dit on-premise datacenter?

Analysehuset Gartner mener, dit datacenter er dødt og de globale cloud-platforme mener, alle data skal i skyen. Hvad er det rette valg for dine data?

Nogle data skal i skyen – resten skal flytte hjemmefra

Værdien af et moderne datacenter skal i høj grad måles på adgang til netværk- og cloudservices og ses som et connection-hub.

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg