Annonceindlæg fra IBM

Effektiv hybridstrategi er en bedre investering end ren cloud.

IBM har investeret milliarder i cloudteknologi, men skyen kan ikke stå alene. Derfor valgte IBM også at købe Red Hat, forklarer den nordiske CTO.

Mange virksomheder har gennem de seneste år investeret i at rykke en stor del af IT-porteføljen i skyen. Men det er måske slet ikke så entydigt god en idé, som mange hidtil har troet.


Således konstaterer en McKinsey-rapport, at enterprisevirksomheder har endog særdeles vanskeligt ved at profitere på en mono-Public Cloud strategi.

Over 80 pct. af de virksomheder, som indgik i McKinsey’s undersøgelse, hævder at de ikke har opnået de fordele, som var hele baggrunden for at flytte deres workload til Public Cloud. Som hovedårsager nævnes mangel på kompetencer, sikkerhed og compliance. Dertil kommer udfordringer med change management og uforudsete omkostninger. Endelig opleves problemer med at transformere den operationelle model på en sådan måde, at man sikrer effektivitet på både eksisterende og nye it-platforme.

”Problemet er dels, at man ikke ”bare” kan flytte alt til Public Cloud fra den ene dag til den anden. Dels at der ikke findes én cloud derude, som er optimal til alle workloads. Derfor ender man let med én eller flere cloudplatforme i tillæg til de it-platforme man har i forvejen,” siger IBM’s nordiske CTO, Brian Rasmussen.

Derimod er der betydelige gevinster ved at satse på en Multi- og Hybrid Cloud-strategi i stedet for en tilgang baseret på Mono Cloud.

”Men det kræver, at man etablerer de nødvendige processer og platforme til at understøtte det,” siger Brian Rasmussen.

Næste skridt: Enterprisedrevet innovation
Det overordnede billede er, at virksomhederne p.t. har flyttet 10-20 pct. af deres workload til Public Cloud. Her er overvejende tale om den del af løsningerne, hvor skiftet har været drevet af forbrugernes krav om nye funktioner og større agilitet.

”Næste kapitel handler om enterprisedrevet innovation. Her skal virksomhedskritisk workload og virksomhedernes ”digitale arvesølv” have et nyt hjem. Her er det afgørende, at vi genbesøger vores børnelærdom om enterprise arkitektur og end-to-end integration, når vi skal i gang med de sidste 80 pct.,” siger Brian Rasmussen.


Fem principper bør styre cloudsatsningen

”At implementere agile development i Public Cloud – uden en platform og processer til at styre kvalitet, dataintegritet og sikkerhed – er som at udstyre et seks-årigt barn med en motorsav. Sådan hørte jeg det for nyligt sagt i direktionslokalet hos en stor, dansk virksomhed,” siger Brian Rasmussen.

Udtalelsen refererer til, at mange virksomheder for få år siden definerede en ’Cloud First’ strategi, hvor målet var at lægge så stor en del af IT-porteføljen i skyen som muligt – og helst i en fart. Brian Rasmussen erkender, at mange ting har øget appetitten på cloud – deriblandt ønsket om at modernisere gamle monolitiske applikationer samt undgå store up front-investeringer. Samtidig har brugerne i stigende grad krævet nye funktioner leveret agilt og på rekordtid.

”Men skyen har skabt andre problemer, som begynder at blive synlige nu. Vi oplever for eksempel, at flere og flere koncerner genbesøger deres Cloud First-strategi. Nogle har allerede besluttet at hjemtage funktioner fra skyen til deres egne datacentre igen, fordi de har mistet kontrollen med omkostninger og datasikkerhed” siger Brian Rasmussen.

Han anbefaler at implementere nogle grundlæggende principper for hvordan, man opererer i en Hybrid- og MultiCloud virkelighed. Virksomheden bør således:

  • Eje sine egne data og aldrig lade sig fastlåse til en 3. partsleverandør

  • Frit kunne flytte applikationer mellem egne datacentre og vilkårlige cloudplatforme – og helst automatiseret

  • Etablere en overvågnings- og analyseplatform, som giver fuldt overblik over hvad du forbruger og hvor meget du betaler for det

  • Etablere en gennemtænkt exitstrategi, hvis den valgte platform ikke lever op til forventningerne

  • Sikre, at det er muligt at bryde afhængighederne mellem dine applikationer, så man altid kan flytte eller services efter behov

IBMs eget bud hvordan man kommer ovenstående i møde, er en kombination bestående af Red Hat Open Shift – som sikrer workload mobility på tværs af alle platforme – samt IBM Multicloud Mangement, der bevarer overblikket.

Download whitepaper: Få overblik over muligheder og udfordringer i ”Hybrid cloud: The best of all worlds”

 

Få overblik – og undgå vendor lock-in
”En lukket, proprietær management-løsning er ikke det optimale valg, hvis, hvis du skal kunne arbejde effektivt på tværs af talrige platforme og teknologier. Her er Red Hats Open Source mere hensigtsmæssig, fordi den ikke diskriminerer mellem Microsoft Azure, Amazon Web Services, IBM Power eller mainframes, men giver kontrol på tværs,” siger Brian Rasmussen.

For når løsningen er deployet og samtlige processer og services er lagt i ”containere”, bliver den underliggende platform mindre betydningsfuld. Hvilket igen medfører, at det bliver lettere at flytte workloads og tjenester fra ét sted til et andet – samt at man undgår den leverandørafhængighed, der er en af de helt store udfordringer ved en hosting- eller cloudcentrisk strategi.

Samtidig kan man med IBM Multicloud Mangement samle overblikket over alt fra kapacitet, forbrug og billing til kapacitet, udnyttelsesgrad og workload, patching og licensering fra én og samme grænseflade – og opnå det nødvendige overblik.

”En hybrid multi cloud-strategi har bestemt sine udfordringer. Det ville ikke være reelt at påstå andet. Men det er stadig en metodik, som har mere perspektiv end 100% public cloud, navnlig hvis man formår at lægge effektiv styring ind over. Det er også det, vi hører fra koncerner verden over og – i min optik – udtryk for, at der er ved at indfinde sig en større grad af realitetssans,” siger Brian Rasmussen.

Download whitepaper: Få overblik over muligheder og udfordringer i ”Hybrid cloud: The best of all worlds” 

 

 

Kontaktinfo:

IBM

Prøvensvej 1

2605 Brøndby

https://www.ibm.com/dk-en

Vil du vide mere om annonceindlæg?

Premium
Har ramt tusindvis af virksomheder: Få overblikket over det store hack af Microsoft Exchange Server - det skal du gøre nu
Fire alvorlige sårbarheder i Microsoft Exchange Server udnyttes allerede aktivt af kinesiske, statsfinansierede hackere - og muligvis andre. Her er alt, du behøver at vide om det gigantiske hack af et af de mest udbredte it-systemer.
Computerworld
Apples næste MacOS rummer en potentiel bombe for udvalgte Mac-brugere
Brugere af Apples nyeste Macbooks og Macs kan opleve at visse apps ikke længere vil fungere i udvalgte regioner.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.