Annonceindlæg fra IBM

Høst fordelene ved datacentret og skyen – på samme tid

En pragmatisk hybrid multi-cloud strategi kombinerer fleksibilitet med fordelagtigt omkostningsniveau, men kræver nøje styring af de mange elementer

Selv om One Cloud- eller Cloud First-baserede IT-strategier længe har været omgærdet af entusiasme, står det efterhånden klart for de fleste større virksomheder, at tilgangen har en række bivirkninger. Lægger man sin IT-portefølje og -infrastruktur i hænderne på én cloududbyder, kræver det eksempelvis en omfattende og kostbar standardisering af eksisterende processer – og alligevel står resultatet sjældent mål med forventningerne.

”Dertil ser vi udfordringer med performance og vendor lock-in. Virksomhederne skal også fortsat varetage flertallet af de administrative og driftsmæssigt orienterede opgaver, man håbede at minimere med skiftet til en cloudcentrisk driftsmodel,” konstaterer Jan Thomsen, Country Manager, Systems, IBM Danmark. Han bemærker, at selv om Public Cloud-platforme er velegnede til mange formål – eksempelvis til standardiserede, brugercentriske services – så kan de ikke stå alene.

Download whitepaper: Få overblik over muligheder og udfordringer i ”Hybrid cloud: The best of all worlds

 

Vælg rette platform til hver enkelt workload
”I stedet handler det om at adoptere en pragmatisk hybrid multi-cloud strategi, hvor man rykker hver enkelt workload eller løsning til den platform, der er bedst egnet til formålet. Uanset om her så er tale om en on premise-baseret private cloud, en public cloud, et hosted miljø eller en hvilken som helst kombination heraf,” siger Jan Thomsen.

Blandt fordelene ved en hybrid cloud-strategi er blandt andet:

  • Fordelagtig omkostningsstruktur ved fleksibelt at lade systemer dele ressourcer i virksomhedens private cloud
  • Styrket sikkerhed gennem en konsolidering af sikkerhedsinfrastrukturen på tværs af bl.a. storage, processer og brugerrettede løsninger – uanset hvor elementerne driftes
  • Øget fleksibilitet og hurtig deployment i takt med forretningens skiftende behov
  • Mobilitet gennem muligheden for at lægge services i ”containere”, der kan løftes den platform, hvor det til enhver tid er mest fordelagtigt ifht. krav, økonomi og performance etc.
  • Lettere integration via eliminering af ”siloer” samt gennem mulighed for at placere analytiske processer tættere på datakilden for hurtigere indsigt

Anvend ressourcer effektivt på tværs af platforme
”En velfungerende hybrid cloud kræver imidlertid effektivt overblik og nøje styring, der omfatter samtlige elementer og driftsplatforme. Ligeledes vil du gerne undgå, at den opnåede økonomiske gevinst modsvares af licensomkostninger til managementsoftwaren, for så er man jo lige vidt,” konstaterer Jan Thomsen.

Han bemærker, at da IBM i 2019 erhvervede Red Hat – hvis kerneprodukt er open source baseret software – var det blandt andet for at drage fordel af Red Hats velanskrevne managementløsninger. Heriblandt Red Hat Open Shift, som gør det lettere at flytte workloads mellem platforme.

”Kombinationen mellem Red Hat Open Shift og IBM Multicloud Management gør, at du kan anvende cloud- og on premise-baserede ressourcer særdeles effektivt og samtidig bevare det tværgående overblik,” siger Jan Thomsen.

Kombinér de bedste elementer fra alle verdener
Han bemærker, at IBM – i lighed med andre store IT-huse – i lange perioder også satsede på at kunne levere en samlet stack, hvor de enkelte løsningskomponenter hang tæt sammen.

”Men dén strategi opfattede nogle kunder som et forsøg på at ”pakke dem ind,” og i længden var markedet heller ikke begejstret. Dén erkendelse har været en stærkt motiverende faktor i vores omstilling i retning mod langt mere åben teknologi som nu her satset på Red Hat. Det gør os i stand til at stille nogle ganske stærke værktøjer til rådighed, som giver kunderne langt større frihed og fleksibilitet, end hvis man ”forlover” sig med hele porteføljen fra én bestemt leverandør. Samtidig bevarer du kontrollen med egne data og processer og kombinerer i bund og grund de bedste elementer fra datacentret, public cloud og alt midt i mellem,” siger Jan Thomsen.

”Det giver nok den bedst tænkelige forudsætning for at drage fordel af en hybrid strategi. Uanset om dele af din løsning ligger on premise, andet hos en hostingpartner og andre igen på public cloud-platforme fra f.eks. Microsoft, Google, Amazon eller – ja – IBM.”

Download whitepaper: Få overblik over muligheder og udfordringer i ”Hybrid cloud: The best of all worlds