Annonceindlæg fra IBM

Det begynder at blive klart, hvor store datamængder der kræves til smart AI

AI-algoritmer kræver pålidelig datatilførsel. Når den er på plads åbnes op for store muligheder og cloud-løsninger.

Når Rune Mejer Rasmussen, Executive Partner hos IBM Global Business Services, skal tale om AI, slutter han af med behovet for hybridarkitekturer og multi-clouds. Og at den transformation, som lige nu er i gang, betyder, at alle virksomheder og organisationer får en mulighed for at bruge AI på smarte måder.

Det hele starter med store mængder data. Disse data skal indsamles, administreres og muliggør, at AI-applikationer såsom maskinindlæring tilføjer værdi til de virksomheder, der benytter dem. Rune Mejer Rasmussen fortæller mere om dette under den indledende tale om fremtiden for AI og data på onlinekonferencen Nordic Cloud and AI Forum by IBM. Men allerede nu lægger han teksten frem:

- Alle smarte måder at bruge maskinlæring og AI på kræver store og pålidelige mængder data. Ingen har i dag en sikker metode med stabil datatilførsel, som også lever op til alle regler, siger Rune Mejer Rasmussen.

Lyt til Rune Mejer Rasmussens session fra Nordic Cloud & AI Forum

Hvor meget data taler vi om?

- Her er mindst tale om terabyte-niveau. I dag foretages mange eksperimenter i lukkede miljøer, og det resulterer ofte i et godt resultat. Men i produktionsmiljøer kræves et helt andet niveau af løsninger, for at det skal kunne fungere.

For at illustrere dette siger Rune Mejer Rasmussen, at det i mange tilfælde handler om at køre ti-tusind algoritmer på samme tid, før det er noget værd, og at disse algoritmer kræver adgang til enorme mængder data. Det kan sammenlagt dreje sig om petabyte-niveauer.

Hvilke værdier går vi efter?

Et eksempel på en værdi, der bliver behandlet på konferencen, er forbrugernes øgede fokus på bæredygtighed. Der findes undersøgelser, der viser, at et flertal af de adspurgte forbrugere er villige til at ændre deres købsvaner for at mindske klimapåvirkningen, og at de mener, at sporbarhed er meget vigtig i forhold til de varer, som de køber. Sporbarhed betyder i dette tilfælde, at en forbruger ønsker at være sikker på, at et produkt ikke er transporteret unødigt langt på en miljøfbelastende måde eller ikke er produceret på en miljøfarlig måde.

For at en producent af et produkt og den butik, der sælger det, skal kunne vise dette, kræves data, der ofte er svære at indsamle. AI-løsninger kan forenkle arbejdet med at indsamle disse data markant ved eksempelvis at undersøge fakturaer og fragtsedler maskinelt. Denne type arbejde er ressourcekrævende og svær at udføre på en god måde for en person, der skal gøre det manuelt ved at undersøge data i forretningssystemer, andre applikationer eller dokumenter.

Hvorfor er der brug for multi-cloud?

Der er mange lignende eksempler. Fælles for dem alle er, at de er meget datatunge. Hvordan fører dette til behovet for multi-cloud hybridarkitekturer?

- Moderne cloudløsninger gør det muligt at have store visioner, at begynde i det små og vokse hurtigt. Du behøver ikke at købe hardware- og software-licenser, investere i lokaler eller ansætte folk for at få AI-investeringer i gang. Det ville udelukke 80 procent af virksomhederne.

Med teknologiplatformen på plads er det vigtigt at opbygge en arkitektur og en platform til effektiv håndtering af informationen. Uden det er det ikke muligt at få den optimale værdi ud af sine AI-investeringer.

- Skyen giver alle den samme mulighed for at investere i AI-løsninger. Forskellene mellem virksomheder forsvinder, der kræves den samme mængde data, uanset om en virksomhed er stor eller lille.

Dette of meget mere, samt IBMs rolle i det hele, taler Rune Mejer Rasmussen om på Nordic Cloud and AI Forum by IBM.

Lyt til Rune Mejer Rasmussens session fra Nordic Cloud & AI Forum

 

 

 

 

 

 

 

Advertisement

Kontaktinfo:

IBM

Prøvensvej 1

2605 Brøndby

https://www.ibm.com/dk-en

Vil du vide mere om annonceindlæg?

Premium
Siger farvel til Proshop - her er topchef Ivan Jæger Christiansens nye job: "Det kan godt være, det er verdens mest åndssvage beslutning, men det føles virkelig godt"
Interview: Efter fire år som topchef i det fremadstormende Proshop har Ivan Jæger Christiansen meldt sin afgang. Nu tager han hul på drømmen som medejer i et selskab. "Det kan godt være, det er verdens mest åndssvage beslutning, men det føles virkelig godt," siger han.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.