Annonceindlæg fra Hey

5G skaber fortsat røre i samfundet, men er der overhovedet noget hold i kritikken?

Grupper på Facebook og artikler på andre medier puster til den ild, der er startet, efter at 5G har gjort sit indtog i Danmark og resten af verden.

For er det ikke sjovt, hvordan Covid-19 opstod på næsten på præcis samme tid som udrulningen af 5G? 

Er det ikke en nemmere måde at kunne overvåge befolkningen på? Og hvad med strålingen, som hører med 5G, har den ikke sundhedsskadelige konsekvenser for os?

Kritikken er væsentlig mere mangfoldig og rig, end hvad der kort er beskrevet her. Den kan blive vildere og tendere til at være ret så ulogisk. Men er det hele bare skøre konspirationsteorier fra paranoide borgere? Det bliver udforsket i denne artikel. Så må læserne selv vurdere, om 5G mobilnetværk er farligt og skadeligt eller bare til gavn for alle os internetbrugere.

Udrulningen i Danmark sker gradvist

Udrulningen af 5G mobilabonnement startede så småt i 2020 i Danmark og blev mere omfangsrig og rettet mod brugerne i 2021. Det kan selvfølgelig give anledning til spekulationer om tidspunktet for pandemien, der også startede i 2020. Sammentræffet har nemlig sat gang i spekualtioner omkring, hvorvidt der kan være en sammenhæng mellem de to ting. Covid-19 var allerede til stede i Danmark i starten af 2020, hvorimod 5G først blev udrullet sent i 2020.

Globalt fik den første bruger af 5G allerede glæde af det hurtige 5G netværk i april 2019 i USA. Som bekendt startede Covid-19 formentlig først i oktober i Kina. Desuden har der ikke været dokumentation for, at 5G skulle have en skadelig virkning på os i form af luftvejsinfektioner eller virus.

Demonstranter i og uden for Danmark

I Danmark var der skepsis om 5G i januar, hvor der var demonstrationer i danske byer ifølge zetland.dk. Og faren ved 5G i Danmark var ifølge demonstranterne vidt forskellig. Det var alt fra stråling til syge børn og ødelagt natur. Faktisk var der mindre bekymringer om overvågning, hvad der derimod kan findes rigelig af online.

Og med overvågning er der faktisk lidt modvind at hente til kritikken. Overvågningen vil blive nemmere, når 5G frekvensen bliver bedre. Så en øget overvågning er mulig med et 5G mobilabonnement. Husk dog bare på, at den samme lovgivning er gældende, hvad end overvågningen er nem eller svær for stater at praktisere.

En øget stråling

Den sidste bekymring, der får plads her i artiklen, og som måske er den allerstørste, er stråling. Her er der igen lidt medvind for demonstranterne. For ifølge en rapport fra Energistyrelsen vil udrulningen af 5G netværk i Danmark faktisk forårsage 10-20 % mere stråling med udrulningen af flere antenner m.m. Så ja, der kommer mere stråling. Men, hvad har det så af betydning for os?

5G dækning og et mobilabonnement med 5G vil – som med alt andet stråling og elektronik – være underlagt lovmæssige krav. Den øgede stråling er fortsat langt under den maksimale stråling, som er tilladt. Strålingen er heller ikke ny eller ukendt. Der er i det hele taget ikke meget mystisk ved den. Så måske er det ikke den store sejr for kritikerne.

Kontaktinfo:

Hey Media Partners

Vestergade 48H 2. Sa

8000 Aarhus C

Det dyreste mobilabonnement kan blive det billigste bredbåndsabonnement

Hvordan finder du det billigste bredbåndsabonnement?

Her er de tre bedste grunde til hvorfor du skal flytte til Odense

Læs med her om, hvorfor Odense er en dejlig by at bo i.

Alt du skal vide om sikkerhed når du spiller online

I takt med at teknologi er blevet så stor en del af vores hverdag, er hackerangreb blevet en større del af forbrugernes hverdag.

Dette skal du huske, når du better online

Det kan være spændende og sjovt at bette online, og der er en masse forskellige sportsgrene og begivenheder, som du kan bette på online.

3 grunde til at være medlem af en a-kasse og en fagforening

Læs med her og bliv klogere på, hvorfor det er en god idé at være medlem af a-kasse og fagforening.

Trådløs overvågning til hjemmet? Her er det, du skal kigge efter

Hvis du værdsætter trygheden i dit hjem og omkring din familie, så overvejer du måske også at investere i et trådløst overvågningssystem til dit hjem?

Hvordan du får din virksomhed til at vokse med et digitalt boost

Når man driver en virksomhed, så ved man også, hvor svært det kan være at lave effektiv markedsføring,

Ny computer? Sådan sikrer du dig det billigste privatlån

Det er blevet lettere at låne nemme og hurtige penge, som kan bruges med det samme - men det er vigtigt at sammenligne lånetilbud.

Cloudtelefoni er fremtidens telekommunikation

Læs med her og bliv klogere på cloudtelefoni

Disse tre maskiner købte danskerne flere af i 2020

År 2020 var året hvor det meste af tiden blev brugt i hjemmene på grund af nedlukningen af Danmark, som nu har varet i længere tid end et år.

Sådan sparer du penge på din nye byg selv computer

Er du i gang med at bygge din egen computer, eller vil du gerne i gang med at bygge den, så bør du læse denne artikel færdig.

Great gear for the best gaming experience

Gaming is ultra popular all over the world and the popularity is nowhere near its end.

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg

Premium
Dansk booking-portal ramt af ransomware-angreb: Forhandler med hackere om betaling af løsesum
Selskabet Ak Techotel er ramt af et omfattende hackerangreb, der er gået ud over en lang række hoteller i Danmark, Sverige og Norge. Selskabet har forhandlet med hackerne bag angrebet for igen at få adgang til sine systemer igen.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.