Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Annonceindlæg fra Bazoom

5 gode råd, når din IoT-løsning skal på nettet

Er du i gang med at udvikle et smart IoT-produkt?

Så er der sikkert en række spørgsmål, der melder sig, når du skal have din løsning på nettet. Hvilken netværksteknologi understøtter bedst din løsning? Skal den fungere udenfor Danmarks grænser? Og hvordan sikrer du, at dine omkostninger til data og administration af simkort ikke stikker af?

 

Et hav af virksomheder arbejder i øjeblikket på at skabe fremtidens smarte IoT-løsninger, der skal kunne sende og modtage data gnidningsfrit på en trådløs forbindelse. Det kan være alt fra tracking-enheder og sensorer i affaldscontainere til digitale rottefælder, der automatisk melder ind, når en mus eller rotte er gået i fælden. Uanset hvilket produkt du arbejder med, kan du her finde gode råd til, hvordan du bedst forbinder din IoT-løsning.

 

1.     Vælg den rette teknologi

De senere år er der kommet en række nye netværksteknologier til. Både danske og udenlandske netværksoperatører har investeret massivt i at implementere IoT-dedikerede netværksteknologier, der er designet til at understøtte brugen af IoT. Teknologierne har derfor forskellige fordele og understøtter IoT-løsninger på forskellig vis. Af den grund er det vigtigt, at du fra start finder ud af, hvilken teknologi der bedst passer på din løsning, så du får det maksimale ud af de nye teknologiske muligheder.

 

NB-IoT

Har din løsning eksempelvis brug for en lang batterilevetid og et stærkt, gennemtrængende signal? Så bør du tage et nærmere kig på NB-IoT, også kaldet NarrowBand, der er ideelt til løsninger, der sender få data. Med NB-IoT er du nemlig sikret dækning på steder, hvor andre netværk har ingen, eller blot svag, dækning. Det kan eksempelvis være bygninger dækket af beton og jern eller løsninger, der installeres under jorden.

 

Udover en stærk gennemtrængning kan NB-IoT transportere data med et markant lavere strømforbrug, end det du kender det fra eksempelvis 2G og 4G. Det kan have stor betydning for løsninger, hvor det er svært eller for dyrt at skifte batteri på enheden. Med NB-IoT kan du opnå batterilevetider på op mod 10 år, hvilket er markant mere, end hvad man har kunnet tidligere. Det kan være ideelt til enheder, der er installeret under jorden, eksempelvis i brønde eller vandløb, eller dybt inde i bygninger, hvor de er svære at komme til.

 

LTE-M

Har din løsning behov for at sende mange data med lav forsinkelse, for eksempel i forbindelse med live tracking af gods og køretøjer? Så bør du overveje LTE-M, der udmærker sig ved at kunne sende live data med en stærk dækning. Det er en fordel ved blandt andet tracking af varer og gods eller sporing af køretøjer og maskiner, hvor der typisk er adgang til strømforsyning.

 

Du kan få adgang til begge de nye IoT-dedikerede netværk (NB-IoT og LTE-M), samt de traditionelle LTE-netværk (2G, 4G og 5G) hos Telenor - og få rådgivning om, hvilke teknologi, der passer til din IoT-løsning.

 

2.     Sikr din dækning

For mange IoT-produkter er dækning vigtig. Især hvis produktet sælges til en tredjepart, er det afgørende for kundeoplevelsen, at dækningen er stabil og produktet ikke fejler på grund af manglende dækning.

 

Det er derfor vigtig at vælge en operatør, der kan tilbyde en stærk dækning - både nationalt og internationalt. Hvis enheden både skal fungere i og uden for Danmark, er det desuden vigtigt at vælge en operatør, der har roaming-aftaler med udenlandske netværksoperatører. Roaming kan nemlig hurtigt blive relevant, hvis din løsning får international succes og efterspørges af udenlandske kunder i eksempelvis Tyskland, Storbritannien eller de omkringliggende lande i Norden.

 

Telenor IoT er Nordens største IoT-leverandør og har over 400 roamingaftaler i EU, USA og resten af verden - og de udvider løbende med nye aftaler på NB-IoT og LTE-M. Klik her, og læs mere om IoT hos Telenor.

 

3.     Bestil test simkort

Det er vigtigt at du tidligt får dit produkt på nettet - gerne allerede under udviklingsfasen - når du tester og træffer valg omkring dine øvrige komponenter, såsom antenne, batteri og modem. På den måde får du vished for, at din enhed kan forbindes til netværket og at den i øvrigt performer som tiltænkt.

 

Du kan benytte dig af et gratis test simkort, der giver adgang til Telenors landsdækkende IoT-netværk, herunder blandt andet NB-IoT og LTE-M. På den måde kan du nemt og hurtigt få afprøvet din enhed på de nye netværk.

 

4.     Optimer din løsning i Test Lab

Inden du skalerer din løsningen, er det oplagt at få testet og optimeret din enhed i et professionelt testmiljø, så du ved, hvordan enheden performer, før den sendes ud på markedet. Visse operatører tilbyder adgang til dedikerede IoT Test Labs og professionel rådgivning fra netværkseksperter, der har praktisk erfaring med udvikling af IoT-løsninger. Det vil være en god idé at benytte sig af, da du kan teste og derved optimere et par procenter på enhedens batterilevetid eller forbedre dækningen i de områder, hvor produktet skal sendes ud.

 

I Telenors IoT Test lab får du adgang til ét af Nordens førende Test Labs, hvor du kan afprøve din enhed live på netværket. Du kan simulere brugsscenarier og udforske produktets robusthed, dækning og batterilevetider.

 

5.     Undgå abonnementspriser, der stikker af

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at du vælger et IoT-abonnement, der giver dig den rette fleksibilitet - og hvor du undgår at økonomi og administration stikker af. Skal dit produkt sælges til en tredjepart, er det typisk vigtigt, at du minimerer administrationen af simkort og desuden har vished omkring omkostninger til din netværksoperatør, så du ved, hvad du skal indregne i prisen på dit produkt.

 

Med Telenors One IoT får du både lav administration og en fast pris at forholde dig til. Du fastsætter én samlet datapool, der deles af alle dine enheder. På den måde undgår du at betale for data, som du ikke bruger, og du kender altid dine omkostninger på forhånd. Klik her, og se resten af fordelene ved Telenors “One IoT”

 

Sådan kan din idé gøres til virkelighed

Arbejder du på en smart IoT-løsning, men som mangler at blive forbundet til nettet? Så bliv rådgivet hos Telenor. Her kan du både få svar på dine tekniske spørgsmål omkring valg af netværksteknologi, og hvordan du praktisk får din enhed sikkert på nettet. Telenors IoT-eksperter er vant til at rådgive store og små kunder og har praktisk erfaring med at forbinde virksomheders innovative løsninger til nettet. Læs mere om IoT rådgivning hos Telenor her.

Kontaktinfo:

Bazoom Group ApS

Vestergade 48H 2. Sa

8000 Aarhus C

Hvordan ser en omnichannel marketingoplevelse ud anno 2024?

I takt med at teknologien udvikler sig, gør online marketing det også, og moderne virksomheder bruger stadigt flere markedsføringskanaler.

IT-sikkerhedsrådgivning: E-learning og Indsigtsrapport fra Telenor Erhverv

Få et indblik i, hvordan IT-sikkerhedsrådgivning, herunder E-learning og Indsigtsrapport, kan styrke jeres virksomheds digitale sikkerhed.

Sådan får du en professionel hjemmeside til din virksomhed

En professionel hjemmeside er afgørende for enhver virksomhed. Det er virksomhedens visitkort og det første indtryk kunder får af virksomheden.

Esports feberen griber om sig i danmark

Det er en sand revolution, der foregår i gamingkulturen. Lige fra de spæde trin har gaming været for mange en kilde til sjov og socialisering.

Virtuel realitet: Vækst på horisonten

Tiden flyver, og det føles, som om det var i går, at begrebet virtual reality ikke var mere end et fascinerende koncept fra science fiction-universet.

CRM: Hjørnestenen i digital forvandling for danske virksomheder

Midt i bølgen af digital transformation står danske virksomheder over for et afgørende valg: at omfavne forandring eller sakke agterud

Hvordan SMS og RCS kommer til at komplimentere hinanden i fremtidens messaging landskab

Forestil dig at du kan få besked om pakkelevering direkte i din SMS-indbakke med muligheden for at ændre leveringstidspunktet via interaktive knapper.

Outsourcing af IT-opgaver kan bidrage til din virksomheds vækst

Var du klar over, at outsourcing af IT-opgaver faktisk kan være en stor hjælp for dig og din virksomhed?

Opstart af virksomhed

At starte en virksomhed kan være en spændende og udfordrende proces. I denne artikel vil vi give dig nogle tips til at få din virksomhed op at køre.

Sådan har teknologi revolutioneret sportsindustrien

I en verden af konstante teknologiske fremskridt og skiftende forbrugerbehov har sportsindustrien gennemgået en bemærkelsesværdig transformation.

Teknologien der bruges af softwarebots

Artiklen dykker ned i RPA-teknologien, der bruger softwarebots til at automatisere gentagne forretningsprocesser og reducere menneskelig interaktion

Hvordan LED belysning kan bidrage til en klimavenlig fremtid

LED har vist sig at være en effektiv måde at reducere CO2-udledningen og bidrage til en bæredygtig fremtid.

Sådan sammenligner du priser på fibernet og får det bedste tilbud

Er du usikker på hvordan du finder de bedste tilbud på fibernet? Så læs med her, og få tips til, hvordan du får den bedste løsning til dine behov.

Robotstøvsuger med gulvvask - Denne teknologi øger effektiviteten

Rengøring er blevet smartere med robotstøvsugere, der nu også kan vaske gulve. Læs mere om den teknologi, der gør rengøringen mere effektiv.

Har du det bedste webhotel til prisen?

Derfor bør du overveje at skifte webhotel

Danmarks billigste internet

Hvornår har du sidst tjekket, hvad du kan få af internet, der hvor du bor?

Gembyte: Midt i skinstormens øje

Skins-fænomenet har vundet stor popularitet i Danmark i de seneste år, da det er blevet en fast del af den populære kultur omkring gaming.

Her kan du få repareret din computer på 1 time

Det kan være rart at have muligheden for hurtigt og effektivt at få repareret computeren, hvis du står og har brug for det.

En ansvarsforsikring er et skjold mod store regninger

Du skal parkere din bil, og pludselig kommer du til at bakke ind i en andens bil. Ansvaret er dit, og derfor skal du give bilejeren en erstatning.

Hvordan man kan handle trygt og nemt med handelsbetingelser

Når man skal købe nye ting, er det vigtigt, at man føler sig tryg undervejs, og at processen er nem og overskuelig.

Apps du kan bruge når du er på farten

Har du svært ved at få nok timer i døgnet fordi der er så meget der skal nås inden dag må gå på hæld?

Bedste pc du kan købe i 2023

Markedet er fyldt med gode tilbud når det kommer til computere i alle størrelser og typer.

Sådan benyttes IT systemer inden for cbd industrien

Læs alt om hvordan IT systemer kan bruges til at effektivisere arbejdet i CBD industrien. Få tips og tricks til implementering af IT systemer.

Når computeren skal skiftes ud

Det kan både blive en dyr og træls affære, hvis computeren går i stykker eller brænder sammen.

Lucid - den nye Tesla?

Elbiler er den uforudseelige fremtid. Det gælder ikke kun for hele den danske bilpark og offentlige transport, men for hele verden.

Vælg det rigtige elektronik til dit studie

Når det kommer til at vælge den rette elektronik til dit studie, er det vigtigt at tage højde for, hvad dine prioriteter er.

Få råd til en ny computer på tre forskellige måder

Det er problematisk, når computeren står af.

Går Apple glip af et trick ved ikke at have en foldbar telefon?

Adskillige større elektronikvirksomheder er nu begyndt på en tilbagerulning fra 00’ernes fliptelefoner.

Få styr på hjemmekontoret

Denne artikel indeholder annonceret indhold

Hvorfor er internet så dyrt i Danmark?

Der er måske mange, der vil mene at internet er dyrt i Danmark.

Hvordan man bruger computeren til at finde det bedste mødelokale

Computeren er et utrolig nyttigt værktøj, når det kommer til at finde et godt mødelokale.

Derfor bør du oprette en hjemmeside

I dag er det vigtigere end nogensinde før at have en hjemmeside.

Gode råd til at håndtere eksamensangst

Eksamensangst er et problem for mange skoleelever og studerende, og det kan have stor indflydelse på deres skolegang og trivsel.

Indret kontoret med et whiteboard

En whiteboardtavle kan gøre det nemmere at skabe sig et overblik over sine arbejdsopgaver og sikre sig, at man ikke glemmer en deadline.

Hvad er de 5 mest interessante konklusioner fra Web Summit 2022?

Web Summit er et teknologisk arrangement, der afholdes årligt i Lissabon, Portugal.

Brug din kreativitet med en 3D-printer til både private og virksomheder

3D-printere er blevet mere og mere populære, og det er ikke uden grund.

Sådan indretter du det perfekte gamer-værelse – med disse 3 tips!

Gamerværelset er det rum i boligen, hvor man har mulighed for at slappe af og lade sig rive med af sin yndlingsbeskæftigelse.

Sådan indretter du det perfekte kontor

Kontoret er et af de vigtigste rum i boligen, og det er derfor vigtigt, at det er indrettet på en måde, så man har mulighed for at arbejde effektivt.

Bredbånd på budget – sådan finder du det billigste internet til dit hjem

Bredbånd er en nødvendighed for mange i dag.

Find den perfekte julesweater til gameren

Julen er glædernes tid, og derfor skal der være fuld fokus på glæde og hygge i juletiden.

Hvad er det lige, der påvirker hastigheden på din internetforbindelse?

Har du en ustabil forbindelse i hjemmet, når du bruger internettet?

Sådan får du råd til nyt computerudstyr

Computerudstyr er ikke billigt, men det er ikke umuligt at få råd til nyt computerudstyr.

Find old school spil og rejs tilbage i tiden

Der bliver hele tiden udviklet ny teknologi. I takt med ny teknologi og bedre grafik, bliver der også produceret nye spil med nye effekter.

Sådan laver du den perfekte adgangskode

Alt på internettet kræver efterhånden en bruger med en adgangskode.

Fremtidens forbrugsmåling: EED - Energieffektivitetsdirektivet

Med udsigt til en stigende globale opvarmning og en tiltagende ressourcepresset klode har EU udviklet en række retningslinier.

Sådan sælger man guld online

Der er flere og flere danskere, der sælger deres guld online.

Brillefri: Vil du også have din brillefrihed tilbage?

Er du træt af briller, der reflekterer lyset fra din computerskærm, briller der skal skiftes hver gang, du går fra skærmen?

Sådan indretter du en funktionel TV-stue

Det kan være svært at gå i gang med at indrette en TV-stue, hvis man er helt grøn indenfor indretning og decor.

Læs blogs om investering og aktier

Aktier og investering er to emner, som bliver diskuteret meget i medierne for tiden.

Dette skal du vide om SEO, hvis du vil have succes med din online forretning

Hvis du har en online forretning, har du sikkert hørt om SEO.

Forstå dit barns spillevaner

De fleste forældre, der har en teenager boende, kender nok til spekulationerne omkring tidsforbrug foran computerskærmen.

Tid til at købe nyt, lækkert telefontilbehør? Læs med her

Bruger du også mange timer på din telefon hver dag? Hvis svaret er ja, er du ikke alene. Tværtimod.

Værktøjer til at optimere din hjemmeside

Står du midt i en internationaliseringsproces af din virksomhed, eller trænger din hjemmeside til en opfriskning?

Bliv bedre rustet mod cyberangreb på arbejdspladsen

Hacking er et kæmpe problem, som koster samfundet millioner af kroner årligt.

Sådan laver du din egen hjemmeside

Som selvstændig kan man få behov for en hjemmeside, der på den ene eller anden måde sælger varer og andre ydelser eller reklamerer for sin virksomhed.

Påskefrokost menu

Vi kender alle. Du vil hellere hygge med familien, end at stå og stresse ude i køkkenet. Hvorfor så ikke finde en bedre løsning?

Hvad viser en speedtest egentlig?

Måske er du stødt på ordet speedtest på din internetudbyders hjemmeside, måske har du set det på Google, eller måske har du udført en.

Ny bolig? Forstå hvad du går ind til

Beslutningen om, at træde ind på boligmarkedet, er ofte en af de helt store beslutninger, vi tager her i livet.

Derfor skal du hyre en boligadvokat

Dette indhold er sponsoreret

Samsung Galaxy S22-serie

Har du også hørt, at Samsung inden længere udkommer med en ny Galaxy S22-serie med tre nye mobilenheder, der overgår S21-serien?

Tips til dig der sidder foran computeren

I den nutidige digitaliserede verden er det ingen hemmelighed at rigtig mange bruger timevis foran skærmen hver evig eneste dag

Ender computere og robotter med at overtage vores arbejde?

Du har måske tidligere hørt andre ytre bekymring om, at computere og robotter med tiden kan overtage vi menneskers arbejde.

De mest populære Google Play App-kategorier

Der er lige nu 2,87 millioner apps på Google Play Store, og 1,96 apps på Apple App Store, og tallene vokser sig kun større.

IT-kriminalitet, som du skal være opmærksom på

IT-kriminalitet er en form for kriminalitet, som man bliver mere og mere opmærksom på.

4 IT-selskaber, du kan overveje at investere i

Som teknologiinteresseret er det oplagt at gøre brug af din viden om teknologi, når du investerer i aktier. Men hvor skal du starte?

Sådan finder du det rigtige lån til at købe din nye computer

Går du med tanker om, at du gerne vil have en ny computer?

Lok kunder til din webshop - 3 simple tips

Dette indhold er sponsoreret

Sådan får du et fremtidssikret internet

Verden er blevet mere digital, end vi kunne have forudset

Du har idéen, men kan du forfølge den?

Er du en af dem, der går rundt og gemmer på en lille drøm om at springe ud som selvstændig?

Sådan brander du din virksomhed online

Det er vigtigt, at du investerer penge i din virksomhed, og at du specielt investerer penge i branding online.

Arbejder du med tech? Her er dine a-kasse muligheder

Tech-branchen er i konstant udvikling. Selvom du føler dig sikker i din nuværende jobstilling, så er det værd at sikre sig mod arbejdsløshed.

Gode råd til at lave en opsparing

Du har nok hørt det før - lav en opsparing.

Står du og mangler en ny computer?

At finde den rette computer kan godt være en lang proces. Der er mange ting, som skal tages med i overvejelserne.

Sådan forlænger du batteriets levetid i din telefon

Løber du ofte tør for strøm? Der er en løsning til alting, da du bestemt ikke er den første, som ønsker at have nok batteri i sin telefon.

Tre nye spillekonsoller du skal kende

Der er ikke mange stille øjeblikke, når man lever i techverdenen.

Få hjælp hvis du har et misbrug

Har du et misbrug eller er du i tvivl om du har et misbrug? Så er det vigtigt, at du får gjort noget ved det med det samme.

Dette kan du med din computer

Har weekenden endelig ramt, er du sikkert allerede begyndt at tænke på hvad du skal bruge tiden på.

Hvordan er et forløb, når du bestiller en begravelse online?

Der er forskel på at bestille en begravelse eller bisættelse online og at møde op i selve bedemandsforretningen.

Få styr på regnskabet i din tandlægepraksis

Man kan komme på mange årsager til, at Danmark er et dejligt og godt land at bosætte sig i.

Investér i et regnskabsprogram og få mere tid til andre arbejdsopgaver

Ved brug af et regnskabsprogram kan I få mere tid til det egentlige arbejde i din virksomhed.

Regnskabsprogram til din virksomhed

Ved brug af et regnskabsprogram kan du få mere tid til det egentlige arbejde i din virksomhed.

Turen går til København

Vi er netop trådt ind i et nyt år, der desværre stadig står i corona-virussens tegn med delvis nedlukning.

Reklame behøves ikke kun at foregå online

I dag er der måske ikke mange, der tænker på reklame uden for nettet.

Den nyeste teknologi i en lille indpakning - har du set den nye iPhone 13 mini?

Er du vil ride med på bølgen og holde trit med de seneste tendenser inden for mobilverdenen, og er vild med godt udstyr og flot design?

Apple løfter sløret for iPhone 13

Den er god nok. Det nyeste familiemedlem til iPhone-familien er på trappen og kommer til at hedde iPhone 13.

Teknologisk udvikling - husk at udfordre dig selv

Læs med her omkring den teknologiske udvikling

Få styr på budgettet med billigt bredbånd

Er du på udkig efter det billigste bredbånd på markedet?

Find både bolig og boligadvokat online

Livet indeholder mange store begivenheder. Det er forskelligt, hvad vi hver især vægter som de mest betydningsfulde.

De tre bedste skægtrimmere i 2021

Læs med her omkring de bedste skægtrimmere i 2021

GoMore - del bil og pas bedre på miljøet

GoMore - del bil og pas bedre på miljøet

Mobilen er en af de gadgets, som man er mest afhængig af

Der kan være flere grundt til, hvorfor vi er så afhængig af mobilen

Lev din iværksætterdrøm ud i livet

Går du med en rigtig god idé, eller har du bare en drøm om at starte din egen virksomhed?

Hvorfor vælge fibernet?

Annonce

Her er det mest digitaliserede stadion i verden

Vi lever i en digital tidsalder, hvilket betyder at alting bliver mere og mere digitaliseret.

Brug internettet til dit næste bilkøb

Skal du have en ny bil snart?

Derfor skal du have en hjemmeside, som “sælger sig selv”

Overvejer du at investere i en hjemmeside?

De mange muligheder online

Du kender sikkert udtryk som ’Man skal ikke skue hunden på hårene’ og ’Døm ikke en bog på dens omslag’.

Sådan handler du miljøvenligt

I de seneste mange år er der kommet et markant større fokus på at leve miljøvenligt.

Få styr på budgettet med de billigste bredbånd

Det kan være svært at finde rundt i junglen af bredbåndsprodukter. I denne artikel fortæller vi dig, hvordan du kan få det bedste overblik.

Sådan vælger man den perfekte seng

At finde den perfekte seng er en rejse i sig selv. Det er vigtigt, at man vælger den rigtige seng.

3 tips til at optimere din gaming ydeevne

Gaming bliver mere og mere udbredt for hver år der går.

Derfor skal du holde øje med tilbud på elektronik til Black Friday

Rigtig mange mennesker holder af, at købe nyt elektronik.

5G skaber fortsat røre i samfundet, men er der overhovedet noget hold i kritikken?

Grupper på Facebook og artikler på andre medier puster til den ild, der er startet, efter at 5G har gjort sit indtog i Danmark og resten af verden.

Det dyreste mobilabonnement kan blive det billigste bredbåndsabonnement

Hvordan finder du det billigste bredbåndsabonnement?

Her er de tre bedste grunde til hvorfor du skal flytte til Odense

Læs med her om, hvorfor Odense er en dejlig by at bo i.

3 grunde til at være medlem af en a-kasse og en fagforening

Læs med her og bliv klogere på, hvorfor det er en god idé at være medlem af a-kasse og fagforening.

Trådløs overvågning til hjemmet? Her er det, du skal kigge efter

Hvis du værdsætter trygheden i dit hjem og omkring din familie, så overvejer du måske også at investere i et trådløst overvågningssystem til dit hjem?

Hvordan du får din virksomhed til at vokse med et digitalt boost

Når man driver en virksomhed, så ved man også, hvor svært det kan være at lave effektiv markedsføring,

Cloudtelefoni er fremtidens telekommunikation

Læs med her og bliv klogere på cloudtelefoni

Disse tre maskiner købte danskerne flere af i 2020

År 2020 var året hvor det meste af tiden blev brugt i hjemmene på grund af nedlukningen af Danmark, som nu har varet i længere tid end et år.

Sådan sparer du penge på din nye byg selv computer

Er du i gang med at bygge din egen computer, eller vil du gerne i gang med at bygge den, så bør du læse denne artikel færdig.

Great gear for the best gaming experience

Gaming is ultra popular all over the world and the popularity is nowhere near its end.

Se flere indlæg

Se alle annonceindlæg