Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

3-direktør: Derfor har jeg overlevet i syv år på posten

Interview: Mens andre telebosser kommer og går, er teleselskabet 3's direktør med syv år i direktørstolen "still going strong". Læs her hvorfor.

Læs også: Så kort tid holder de danske telebosser i jobbet

Der har været gang i svingdøren i toppen af de danske teleselskaber gennem de seneste år, hvor fyringer, frivillige afgange og forfremmelser har erstattet gamle hoveder med nye og gjort to år i direktørstolen til en bedrift i sig selv.

Tidligere på måneden fik norskejede Telenor ny kaptajn i form af tjekkiske Marek Slacik, der overtager efter Jon Erik Haug. Sidstnævnte nåede kun to år på posten, inden han hoppede videre til Telenors koncernledelse.

Ligeledes valgte TDC-topchefen Henrik Poulsen at tage et trin op ad karrierestigen, da han i kølvandet på Dong-chef Anders Eldrups pludselige exit blev headhuntet til energiselskabet. I juli overtog Carsten Dilling stillingen som TDC-topchef.

I januar sidste år fik en af de gamle garder, Telia-topchefen Jesper Brøckner, til sin egen overraskelse sparket, efter ni år i direktørstolen. Han blev erstattet af Søren Abildgaard.

Det efterlader teleselskabet 3 tilbage som det eneste af de store teleselskaber, der har en direktør siddende med mere end to års erfaring.

3's direktør Morten Christiansen har nemlig siddet i førersædet siden 2005.

Og telebossen har bemærket udskiftningstendensen hos konkurrenterne.

Stoppede op

"Da jeg sidste år hørte, at Jesper Brøckner var fyret, stoppede jeg da lige op og tænkte, at jeg kunne vælge at se det på to måder. Enten kunne jeg se det som, at jeg nu var den mest garvede i branchen. Eller at jeg var den næste, der stod for tur," siger Morten Christiansen og griner.

Men hans parløb med 3 har indtil videre fundet sted i syv år.

Det på trods af at det kun er de sidste to år, at virksomheden har tjent penge i Danmark.

Ligeledes har de danske aktiviteter indtil videre været en stor underskudsforretning.

Det langvarige parløb forklarer han blandt andet med, at de kinesiske Hutchison Whampoa-ejere, sikkert placeret på den anden side af jorden, formår at slippe kontrollen.

Otte måneder at vinde tillid

"Det tog mig otte måneders tid at vinde kinesernes tillid, og siden da har de ikke blandet sig i meget. Det passer godt til mig. Er man for eksempel ansat i et amerikansk selskab, sender de jo Bob, Rob eller Tom over og kigge en over skulderen, lige så snart der er det mindste. Med kinesiske ejere har man en høj grad af frihed," lyder det fra Morten Christiansen.

Han beskriver 3's miljø som uformelt med masser af unge mennesker og god energi. En kultur, der passer godt til hans natur.

"Jeg er mere entrepenørtypen og fungerer ikke, hvis rammerne bliver for stive," siger han.

Morten Christiansen vil dog ikke garantere, at han tager syv år til i 3's direktørstol.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere