Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Chef for Windows 8-forretningen, Antoine Leblond, har trukket stikket hos Microsoft efter knap 25 år i selskabet.

Endnu en Microsoft-topboss forlader selskabet efter 25 år

Der er gang i svingdørene hos Microsoft, der er i gang med en stor omstrukturering. Nu har endnu en Microsoft-topboss taget sit gode tøj og er gået sin vej.

Mens Microsofts nye topboss, Satya Nadella, er ved at sætte sig rigtig godt til rette i direktørstolen, er det nye Microsoft begyndt at forme sig rundt om ham.

En af de personer, der blev forbigået ved udpegningen af den nye Microsoft-topledelse, Windows 8-bossen Antoine Leblond, har nu meldt ud, at han forlader Microsoft efter knap 25 år.

I en intern mail i Microsoft har Antoine Leblond selv annonceret sin afsked med følgende ord:

"Efter næsten 25 år har jeg besluttet mig for, at det er på tide at se, hvad ikke-Microsoft-verdenen har at tilbyde. Jeg vil aldrig kigge tilbage på min tid her med andet end kærlighed til og stolthed over, hvad vi har opnået sammen," lyder afskedssalutten blandt andet fra Antoine Leblond.

Microsoft-veteranen har som vicepræsident været vidt omkring i Windows-fabrikken, hvor han i sine mange år blandt andet har haft ansvaret for selskabets webforretning, Windows 8-butikken og ikke mindst Office-pakken i omkring 20 år.

Det skriver Techcrunch.

Cheferne fyres eller degraderes

Ud over Antoine Leblond har flere prominente navne forladt Microsoft-skuden efter Satya Nadellas tiltræden.

Afskeden inkluderer blandt andet selskabets mangeårige Windowsboss Steven Sinofsky, der menes at være fyret, men her er årsagen ikke helt entydig.

Fyresedler har ramt Microsofts den tidligere Skype-chef og nuværende såkaldt 'business strategy evangelist' i Microsoft, Tony Bates, samt Microsofts øverste marketingchef, Tami Reller.

Samtidig er Julie Larson-Green blevet degraderet fra en toppost som Steven Sinofskys afløser som Windows-chef til en nyoprettet stilling som såkaldt 'chief experience officer' i Microsofts division for applikationer og services.

Det betyder, at alle de øverste chefer for udviklingen af Windows 8 er væk.

Derudover er de mangeårige udviklingschefer Jon DeVaan og Grant George også fortid hos Microsoft. 

At virksomheden er i gang med den store forårsrengøring på direktørgangene, er dog ikke den helt store overraskelse, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også:

Ny Microsoft-boss rydder op: Kendte topchefer sættes på porten

Windows-chefens exit: Den egentlige årsag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere