Artikel top billede

Fyringer forgylder Atea

Stor spareplan giver kontant udbytte i it-giganten Atea, som samtidig igen for alvor har fået gang i væksten.

En 200 millioner kroner stor spareplan, som sidste efterår kostede 300 ansatte jobbet i den danskejede it-koncern Atea, sætter stærke og positive spor i it-koncernens første kvartalsregnskab for 2014.

Ved præsentationen af kvartalsregnskabet i dag kunne Ateas norske finansdirektør Rune Falstad blandt andet glæde sig over et kvartalsresultat (EBITDA) på 180 millioner kroner. Det er en fremgang i forhold til samme kvartal året før på mere end 25 procent.

Samtidig er Atea tilbage på vækstsporet med en fremgang, der tåler sammenligning med udviklingen før finanskrisen. I første kvartal røg der 5,9 milliarder kroner ned i kasseapparatet hos it-giganten. Det er 15 procent bedre end året før, lød det fra Rune Falstad, som direkte henviste til sidste års spareplan, som en af de væsentligste årsager til det stærke resultat.

Ateas ejer Ib Kunøe har for nylig i et interview med Computerworld beskrevet, hvordan han for et år siden besluttede at skære 200 millioner kroner af Ateas samlede omkostninger. Den øvelse har altså nu givet kontant resultat.

Den stigende omsætning i Atea kommer fra øget salg af både hardware, software og service - med software som den absolutte højdespringer. Her er indtægterne steget med hele 22 procent, mens hardware og services "kun" går frem med henholdsvis 15 og 13 procent.

Samtidig med præsentationen af kvartalsregnskabet meddeler Atea i øvrigt, at Rune Falstad nu forlader sin post efter ni år som selskabets CFO. Han afløses af landsmanden Robert Giori, der kommer fra et job i det norske selskab Nordic Semiconductor.

Læs også:

Atea varsler nye opkøb

Så enorme beløb har Ib Kunøe trukket ud af Atea
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere