Artikel top billede

Fyringer forgylder Atea

Stor spareplan giver kontant udbytte i it-giganten Atea, som samtidig igen for alvor har fået gang i væksten.

En 200 millioner kroner stor spareplan, som sidste efterår kostede 300 ansatte jobbet i den danskejede it-koncern Atea, sætter stærke og positive spor i it-koncernens første kvartalsregnskab for 2014.

Ved præsentationen af kvartalsregnskabet i dag kunne Ateas norske finansdirektør Rune Falstad blandt andet glæde sig over et kvartalsresultat (EBITDA) på 180 millioner kroner. Det er en fremgang i forhold til samme kvartal året før på mere end 25 procent.

Samtidig er Atea tilbage på vækstsporet med en fremgang, der tåler sammenligning med udviklingen før finanskrisen. I første kvartal røg der 5,9 milliarder kroner ned i kasseapparatet hos it-giganten. Det er 15 procent bedre end året før, lød det fra Rune Falstad, som direkte henviste til sidste års spareplan, som en af de væsentligste årsager til det stærke resultat.

Ateas ejer Ib Kunøe har for nylig i et interview med Computerworld beskrevet, hvordan han for et år siden besluttede at skære 200 millioner kroner af Ateas samlede omkostninger. Den øvelse har altså nu givet kontant resultat.

Den stigende omsætning i Atea kommer fra øget salg af både hardware, software og service - med software som den absolutte højdespringer. Her er indtægterne steget med hele 22 procent, mens hardware og services "kun" går frem med henholdsvis 15 og 13 procent.

Samtidig med præsentationen af kvartalsregnskabet meddeler Atea i øvrigt, at Rune Falstad nu forlader sin post efter ni år som selskabets CFO. Han afløses af landsmanden Robert Giori, der kommer fra et job i det norske selskab Nordic Semiconductor.

Læs også:

Atea varsler nye opkøb

Så enorme beløb har Ib Kunøe trukket ud af Atea
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere