Fyringer forgylder Atea

Stor spareplan giver kontant udbytte i it-giganten Atea, som samtidig igen for alvor har fået gang i væksten.

En 200 millioner kroner stor spareplan, som sidste efterår kostede 300 ansatte jobbet i den danskejede it-koncern Atea, sætter stærke og positive spor i it-koncernens første kvartalsregnskab for 2014.

Ved præsentationen af kvartalsregnskabet i dag kunne Ateas norske finansdirektør Rune Falstad blandt andet glæde sig over et kvartalsresultat (EBITDA) på 180 millioner kroner. Det er en fremgang i forhold til samme kvartal året før på mere end 25 procent.

Samtidig er Atea tilbage på vækstsporet med en fremgang, der tåler sammenligning med udviklingen før finanskrisen. I første kvartal røg der 5,9 milliarder kroner ned i kasseapparatet hos it-giganten. Det er 15 procent bedre end året før, lød det fra Rune Falstad, som direkte henviste til sidste års spareplan, som en af de væsentligste årsager til det stærke resultat.

Ateas ejer Ib Kunøe har for nylig i et interview med Computerworld beskrevet, hvordan han for et år siden besluttede at skære 200 millioner kroner af Ateas samlede omkostninger. Den øvelse har altså nu givet kontant resultat.

Den stigende omsætning i Atea kommer fra øget salg af både hardware, software og service - med software som den absolutte højdespringer. Her er indtægterne steget med hele 22 procent, mens hardware og services "kun" går frem med henholdsvis 15 og 13 procent.

Samtidig med præsentationen af kvartalsregnskabet meddeler Atea i øvrigt, at Rune Falstad nu forlader sin post efter ni år som selskabets CFO. Han afløses af landsmanden Robert Giori, der kommer fra et job i det norske selskab Nordic Semiconductor.

Læs også:

Atea varsler nye opkøb

Så enorme beløb har Ib Kunøe trukket ud af Atea
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.