Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

Fyringer forgylder Atea

Stor spareplan giver kontant udbytte i it-giganten Atea, som samtidig igen for alvor har fået gang i væksten.

En 200 millioner kroner stor spareplan, som sidste efterår kostede 300 ansatte jobbet i den danskejede it-koncern Atea, sætter stærke og positive spor i it-koncernens første kvartalsregnskab for 2014.

Ved præsentationen af kvartalsregnskabet i dag kunne Ateas norske finansdirektør Rune Falstad blandt andet glæde sig over et kvartalsresultat (EBITDA) på 180 millioner kroner. Det er en fremgang i forhold til samme kvartal året før på mere end 25 procent.

Samtidig er Atea tilbage på vækstsporet med en fremgang, der tåler sammenligning med udviklingen før finanskrisen. I første kvartal røg der 5,9 milliarder kroner ned i kasseapparatet hos it-giganten. Det er 15 procent bedre end året før, lød det fra Rune Falstad, som direkte henviste til sidste års spareplan, som en af de væsentligste årsager til det stærke resultat.

Ateas ejer Ib Kunøe har for nylig i et interview med Computerworld beskrevet, hvordan han for et år siden besluttede at skære 200 millioner kroner af Ateas samlede omkostninger. Den øvelse har altså nu givet kontant resultat.

Den stigende omsætning i Atea kommer fra øget salg af både hardware, software og service - med software som den absolutte højdespringer. Her er indtægterne steget med hele 22 procent, mens hardware og services "kun" går frem med henholdsvis 15 og 13 procent.

Samtidig med præsentationen af kvartalsregnskabet meddeler Atea i øvrigt, at Rune Falstad nu forlader sin post efter ni år som selskabets CFO. Han afløses af landsmanden Robert Giori, der kommer fra et job i det norske selskab Nordic Semiconductor.

Læs også:

Atea varsler nye opkøb

Så enorme beløb har Ib Kunøe trukket ud af Atea
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere