Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Danske Bank dropper alle planer om at opkræve gebyr for brug af MobilePay

Danske Bank dropper alle planer om at begynde at opkræve penge for danskernes brug af MobilePay. Det er der en særlig grund til. Se den her.

Tiltagende konkurrence på det spirende marked for betalingsløsninger til mobiltelefonerne, får Danske Bank til at lægge alle planer om at begynde at opkræve gebyr for MobilePay i graven, skriver Berlingske Business.

Det har ellers hele tiden været planen, at Danske Bank ville indføre et gebyr på 10 øre per betaling på den populære betalingssløsning i 2016.

Men Danske Bank har ifølge Berlingske Business taget ved lære af den ophedede debat, der fulgte i kølvandet på Dankort-gebyret på 50 øre, som blev indført i 2005 og senere fjernet igen.

"Vi har godt kunnet fornemme, at diskussionen ville blive ved med at dreje sig om de 10 øre, og derfor har vi valgt at gøre alvor af vores overvejelser om, at MobilePay skal forblive gratis for alle danskere," siger chef for MobilPay i Danske Bank, Mark Wraa-Hansen, til Berlingske Business.

Forrygende start

Danske Bank har ellers fået en forrygende start med MobilePay, der med sin enkle opbygning ramte plet hos forbrugerne, da løsningen blev lanceret for godt halvandet år siden.

Omkring 1,8 millioner danskere anvender ifølge Danske Bank i dag MobilePay.

Den store succes har været med til at få andre banker til at kigge nærmere på området i forenet flok, i det 81 danske pengeinstitutter i sommer sammen blæste til kamp mod Danske Banks dominans på området med fælle-løsningen Swipp.

Det kan du læse mere om her: Åben krig om mobilbetalinger: Så meget er på spil for de danske banker.

Siden har Apple lanceret selskabets Apple Pay, der sigter internationalt med en indbygget løsning i Apples nye telefoner, ligesom en række øvrige globale spillere er begyndt at rumle med initiativer på området.

Det kan du læse mere om her: Kamp på vej om betalingsløsninger til din smartphone: Nu kommer de store spillere buldrende.

Samtidig med beslutningen om at droppe opkrævning af betaling fra danskerne for MobilePay, indfører Danske Bank dog fra 1. januar 2015 tre såkaldte erhvervspakker til virksomheder, der ønsker at lade deres kunder betale med MobilePay.

Her vil virksomhederne skulle betale både oprettelsesgebyr, et månedligt abonnement samt et gebyr per transaktion på maksimalt fem kroner.

Det var oprindeligt meningen, at Danske Bank ville begynde at opkræve gebyr for brug af MobilePay allerede sidste år.

Dengang besluttede banken dog at udskyde opkrævningen til 2016. Du kan se hvorfor her: Danske Bank satser stort på MobilePay: Forlænger gratis periode

Læs også:

Her er de mobile betalings-løsninger, der skal erstatte din pung

Kamp på vej om betalingsløsninger til din smartphone: Nu kommer de store spillere buldrende.

Computerworld mener: Når digitaliseringen spilder vores tid.

Frontalt angreb mod MobilePay: Ny løsning skal kapre kunder

81 pengeinstitutter vil have Mobilepay ned med nakken

Åben krig om mobilbetalinger: Så meget er på spil for de danske banker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere