Artikel top billede

Kamp på vej om betalingsløsninger til din smartphone: Nu kommer de store spillere buldrende

ComputerViews: Apple Pay kan blive den løsning, der får krigen om betalingsløsninger til din smartphone til at blusse op for alvor. En sværm af nye løsninger er på vej. Hvem vil vinde?

Flere af verdens store banker er på vej med deres egne mobilbetalings-løsninger, som vil komme til at fungere som udfordrere til ikke mindst Apples stor-satsning, Apple Pay.

I en tid hvor et fortsat stigende antal mennesker ingen steder går hen uden en smartphone i lommen, regnes markedet for indbyggede betalingsløsninger i smartphonen for at blive kæmpestort.

Herhjemme har vi allerede set konturerne af mulighederne med Danske Banks kæmpesucces, MobilePay.

Løsningens meget hurtige og meget omfattende udbredelse i Danmark har fået andre banker til at forene sig i bestræbelserne på at føre den konkurrerende løsning Swipp frem til et gennembrud.

Det kan du læse mere om her: Åben krig om mobilbetalinger: Så meget er på spil for de danske banker.

Enormt potentiale

At området rummer enorme muligheder understreges af, at Apples indbyggede betalingsløsning, Apple Pay, er blevet kaldt for Apples vigtigste produkt i mange år.

Her gemmer der sig måske en killer-app, der kan få folk til vælge iPhone fremfor andre produkter - hvis altså Apple kan få trumfet igennem, at man kun kan betale med en iPhone.

Så nemt ser det imidlertid ikke ud til at blive for Apple. Nogle af grundene kan du se her.

Samtidig har en række af verdens allerstørste og indflydelsesrige banker kastet sig ind i markedet, hvor de er på vej med deres egne betalings-løsninger.

Deres fordel er, at de allerede har et tæt forhold til deres kunder, som i meget stor udstrækning har en tro på, at netop løsninger fra bankerne er sikre, ligesom bankerne kender kundernes forbrugs-vaner og penge-mønstre.

Sådan lyder det i hvert fald fra MasterCard, hvor chefen for afdelingen for såkaldte 'mobile and emerging payments,' James Anderson, siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at der er fuld gang i udviklingsarbejdet.

Han vil ikke nævne specifikke banker, men siger, at MasterCard for tiden er i tæt dialog med en række af dem, der alle arbejder på at udvikle mobile betalings-løsninger - primært i form at apps til smartphone.

MasterCard har udarbejdet et såkaldt 'mobile readiness index,' der giver et overblik over de områder i verden, der er længst fremme med udviklingen.

MasterCard-skalaen går fra 0 til 100, hvor 100 er et samfund, hvor alle betalinger foregår med smartphone.

Topscoreren er Singapore med 45,6 point, mens også eksempelvis Kenya, USA og Canada scorer meget højt.

Google har også løsning

Også Google har en betalingsløsning, der imidlertid har levet et relativt stille liv siden lanceringen.

Den hedder Google Wallet: Google: Send penge per email.

Også en række andre store spillere rumler i kulissen, ikke mindst Paypal, der med Apple Pay kan se skriften på væggen og derfor ventes på trapperne med en konkurrerende, mobil løsning med stor udbredelse inden længe.

Du kan læse om nogle af de første forsøg med mobile betalinger her: Her er de mobile betalingsløsninger, der skal erstatte din pung.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?