Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: KMD øger fokus på Norden med ny svensker / NNIT og Arla indgår kæmpe millionaftale / Dansk mobilspils-boss investerer millionbeløb i eget selskab / Eksperter frygter: I år tager hackerne for alvor et nyt våben i brug

KMD øger fokus på Norden med ny svensker. NNIT og Arla indgår kæmpe millionaftale. Dansk mobilspils-boss investerer millionbeløb i eget selskab. Eksperter frygter: I år tager hackerne for alvor et nyt våben i brug. Dansk virksomhed udfordrer Apple. Kina klar med supervisum til it-talenter. Systematic indleder samarbejde om esport med AGF.

Godmorgen kære læser. 

Velkommen til endnu en spændende uge i den danske it-branche. 

Din sædvanlige morgenvært tager sig i dag en velfortjent fridag, men derfor skal du selvfølgelig ikke snydes for den morgen briefing, der skyder ugen helt rigtigt i gang.

KMD øger fokus på Norden med ny svensker

It-mastodonten KMD vil ekspandere i Norden og den finansielle sektor skal trække læsset.  

Den strategi leder nu til ansættelsen af svenske Per Johanson, der bliver hentet ind fra finske Tieto. Det skriver Børsen.

KMD skal med den nye svensker i ledelsen forsøge at erobre markedsandele i Norden, og det skal blandt andet ske gennem flere nordiske opkøb. Det siger Eva Berneke til Børsen

"Det er en aktiv del af vores strategi at holde øje med opkøb, og det gør vi hele tiden. Det skal Per også stå i spidsen for, og da han kender markedet godt, ved han også, hvad der vil være spændende at kigge på," siger hun til avisen. 

Per Johanson tiltræder sin nye stilling hos KMD den 15. januar.

Læs mere om KMD her: Ny forsinkelse sikrer KMD en formue: Sygedagpengesystem så forsinket, at tidsplan droppes helt

NNIT og Arla indgår kæmpe millionaftale

Per Kogut og NNIT har landet en afgørende aftale med mejerigiganten Arla Foods til en værdi på et markart trecifret millionbeløb. Det skriver NNIT i en pressemeddelelse.

Dermed forlænger de to store spillere i dansk erhversliv deres samarbejde frem til år 2022, og det vækker glæde hos NNIT. 

”Det er en betydelig anerkendelse for NNIT, at Arla Foods fortsat betror os denne kerneopgave, og det illustrerer vores evne til at forlænge meget store it-kontrakter på basis af vores solide erfaring og kompetencer,” lyder det fra underdirektør i NNIT  Jacob Hahn Michelsen.

Når aftalen udløber om fem år vil NNIT have haft ansvaret for Arla Foods it i ti år, da aftalen i første omgang blev indgået tilbage i 2012.

Læs mere om aftalen her: CIO i Arla: Derfor siger vi farvel til IBM

Dansk mobilspils-boss investerer millionbeløb i eget selskab

Direktøren for danske Hugo Games, Henrik Nielsen, er så begejstret for, hvordan den danske mobilspiludvikler klarer sig, at han nu selv øger sin investering i virksomheden. 

Henrik Nielsen investerer derfor nu yderligere 1,5 millioner kroner i virksomheden i forbindelse med en aftale om at købe aktier. 

Dermed har direktøren, der står i spidsen for Hugo Games, der som navnet antyder står bag de ikoniske Hugo-spil, i alt otte millioner kroner investeret i selskabet. Han ejer totalt knap 11 procent af selskabet.

Læs om en af de andre danske mobilspilsudviklere her: Ny plan fra danskerne bag Subway Surfers: Kendte spil-figurer skal optræde på tøj og tasker

Eksperter frygter: I år tager hackerne for alvor et nyt våben i brug

Flere eksperter peger i retning af, at hackere i år kan tage et nyt våben i brug - kunstig intelligens. Det skriver Finans.

Det er dog ikke helt nyt for hackerne med kunstig intelligens. I følge Finans, har hackere i lang tid brugt teknologien til at finde usikre kodeord med videre, men eksperterne peger på, at 2018 bliver året, hvor hackerne for alvor tager den nye teknologi til sig. 

"2018 bliver året, hvor vi ser AI-virusser misbruge kunstig intelligens i cybersikkerhedssammenhæng," har en repræsentant for Symantec tidligere sagt. 

I en undersøgelse, der blev foretaget sidste år, bekendtgjorde 62 procent af en række adspurgte eksperter, at de mener, at kunstig intelligens vil blive brugt til kriminelle formål i 2018.

Vi får at se.

Dansk virksomhed udfordrer Apple

Apples trådløse Airpods får konkurrence fra dansk side. 

GN Store Nord, der er kendt for sine høreapparater, går nemlig efter at lancere en direkte konkurrent til de famøse hvide Airpods fra Apple. 

Det skriver Ritzau ifølge DR.

"Vi udvider vores brand, så vi kan levere produkter, der rammer et bredere segment, der er domineret af Apple, siger René Svendsen-Tune, der er administrerende direktør i GN Store Nord til nyhedsbureauet Reuters.

GN Store Nord har tidligere lanceret trådløse høretelefoner, men dengang var prisen noget højere. Med den nye satsning ønsker virksomheden at levere i en prisklasse, der gør produktet direkte konkurrencedygtigt med Apple, der i dag sidder på størstedelen af markedet.

Læs anmeldelsen af Apples Airpods her: Test af Apples splinternye trådløse AirPods: Gode, nemme - og faktisk til at betale

Kina klar med supervisum til it-talenter

Riget i midten er klar med et nyt supervisum i kampen for at tiltrække blandt andet it-talenter til landet. 

Det skriver BBC i følge Finans.

Kineserne er på jagt efter højtkvalificeret arbejdskraft i kampen for at nå landets ambitiøse vækstmål på 6,5 procent, og det skal det nye visum, der gælder helt op til 10 år, hjælpe med. 

Kinas ambition er at tiltrække omkring 50.000 genier, og det nye visum er gratis, kan søges online og giver mulighed for at medbringe eventuel partner og børn.

Systematic indleder samarbejde om esport med AGF

Aarhusianske Systematic indleder et samarbejde med fodboldklubben AGF på eSportsområdet. 

Det skriver TV2 Østjylland

Fodboldklubben går dermed i fodsporene på hovedstadsklubben F.C. København, der allerede har indledt en eSport-satsning. 

Det fremgår ikke, indenfor hvilke spil det nye hold skal gøre sig gældende, men det bliver offentligheden klogere på i morgen. 

Der har Systematic nemlig indkaldt til pressemøde.

Læs mere FCK's samarbejde her: F.C. København og Nordisk Film retter sigtekortet mod e-sporten: Satser benhårdt på Counter Strike-hold til Parken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere