Artikel top billede

Så meget betaler Kunøe til Gaardboe for Columbus

Finansmanden Ib Kunøe vil gerne betale millioner af kroner til Michael Gaardboe for at få ham væk fra ejerkredsen bag Columbus IT.

Finansmanden Ib Kunøe betaler Columbus-stifter Michael Gaardboe 27 millioner kroner for at overtage sidstnævntes andel på 14 procent af selskabet.

Ib Kunøe betaler Michael Gaardboe 2,5 kroner per aktie - væsentligt mindre end de 3,1 kroner, som kapitalfonden EG Holding ellers fornylig tilbød for at overtage hele selskabet.

Det kan du læse mere om her.

Ib Kunøes ejerandel af selskabet kommer med købet af Gaardboes 14 procent af aktierne op på godt 45 procent. Da selskabet er i færd med en aktieemission kan dette tal meget vel ende med at blive en del højere.

Aktieemissionen har været blandt grundene til, at Michael Gaardboe ikke ville være med i ejerkredsen i selskabet længere.

Du kan læse hans forklaring her.

Ib Kunøe fortæller til RB Børsen, at han egentlig ikke havde nogen planer om at udvide sin ejerandel for tiden, og at der ikke på den måde var tale om et "bevidst køb."

En irriterende flue

Om Michael Gaardboe - som Ib Kunøe selv fyrede som administrerende direktør for Columbus - siger Ib Kunøe til RB Børsen:

"Det er en irriterende flue, der summer for mine ører, og da han ikke har lyst til at være aktionær, og gerne vil ud, og jeg ikke har lyst til at have ham som aktionær, så er det vel den rigtige løsning på det."

Ib Kunøe og Michael Gaardboe har været på kant med hinanden et stykke tid. Gaardboe har således fået iværksat, at der skal afholdes en ekstraordinær generalforsamling, hvor der skal stemmes om et kulegravning af selskabets handler.

Selv om Gaardboe nu er ude, bliver generalforsamlingen afholdt, lyder det fra Kunøe til RB Børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Cybersikkerhedsprofessoren har ét ønske til sit arbejdsliv - I over 20 år er det lykkedes: "Dér besluttede jeg mig for, at den afhængighed ville jeg forsøge at undgå"
Der er én ting, som professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen ikke vil have skal overtage sit arbejdsliv. I mere end 20 år er det lykkedes ham at holde fast i sin beslutning, som han tog allerede før, han begyndte sin karriere i it-verdenen.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.