Artikel top billede

Alt i alt har vi grund til at være optimistiske, og vi når vores mål for hele 2010,"siger Peter Trans, direktør i Ates.

Atea: Hardware-salget stiger

It-firmaet Atea har fremlagt regnskab, hvor der både er fremgang og tilbagegang. Det samlede billede er dog positivt.

Atea Danmarks halvårsregnskab nåede en omsætningsfremgang på 7,7 procent i forhold til samme periode sidste år med en omsætning, der lander på 1.284,5 millioner kroner.

Produktforretningen er vokset med 8,9 procent i forhold til samme periode sidste år, hvilket bringer tilfredshed hos Atea-bossen, der begynder at ånde lettet op efter finanskrisen.

"Udviklingen går i den rigtige retning for Atea Danmark, men vi kan dog stadig mærke efterdønningerne fra finanskrisen. Omsætningen stiger støt, og især produktsalget inden for hardware viser flot fremgang på 18,4 procent i forhold til samme periode sidste år. Og det er især tilfredsstillende i et marked, hvor IDC' prognose for hardwaremarkedet i 2010 spår en fremgang på 1,8 procent," siger administrerende direktør Peter Trans, Atea Danmark.

Der er dog også en dråbe malurt i bægeret.

Serviceforretningen har nemlig oplevet en tilbagegang i forhold til andet kvartal 2009, hvilket direktøren forklarer således:

"Vi har mange projekter, som er blevet skubbet til tredje kvartal 2010, og afmatningen i byggebranchen rammer vores fiberforretning. Det kan naturligvis ses i regnskabet for serviceforretningen. Men ordrebøgerne gør, at vi er fortrøstningsfulde, vi får travlt i resten af 2010. Alt i alt har vi grund til at være optimistiske, og vi når vores mål for hele 2010,"siger Peter Trans.

Samlet regnskab

Den samlede Atea-koncern har i den forgangne periode leveret et resultat, hvor omsætningen er steget med 6,8 procent til 4.042,4 millioner norske kroner, hvilket svarer til 3.800 millioner danske.

EBITDA, der er et udtryk for et selskabs driftsresultat før renter, skat og afskrivninger på driftsaktiviteter og goodwill, er steget med 13,1 procent i forhold til samme periode sidste år, og ender på 124 millioner danske kroner.

I perioden har Atea opkøbt tre firmaer. Det er Dropzone i Norge, Impact Europes datterselskaber i Sverige og Norge samt Portal AB i Sverige.

En detaljeret oversigt over resultaterne kan finde på Ateas websted.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere