Artikel top billede

Politiet skal taste online-anmeldelser ind manuelt

Tusinder og atter tusinder af anmeldelser bliver tastet manuelt ind hos politiet selv om anmeldelserne er modtaget online.

"Vi har aldrig prøvet andet."

Sådan forklarer politiforbundets talsmand på it-området Niels Hedeager, at der i dag ikke hersker frustration blandt medarbejderne hos politiet.

Umiddelbart skulle man ellers tro, at de ansatte var ved at hive håret af sig selv.

Fakta i år 2010 er nemlig, at selv de anmeldelser, der modtages via elektroniske formularer på politiets hjemmeside, printes ud, og skal derefter manuelt skrives over i et andet it-system.

Det nye it-system, Polsag, er nemlig endnu ikke klar.

"Der er fortsat manuel indtastning af anmeldelser. Også dem vi modtager online skal over i det andet system," siger Niels Hedeager.

Hvert år offentliggør politiet dets statistik over modtagne online anmeldelser. I første halvår 2009 blev der modtaget 36.026 online anmeldelser.

Vi kan snart tjekke mail derhjemme

Også på et andet område er politiet forhåbentligt udrustet med flere magtmidler - end tilfældet er når det gælder it-udstyr.

Niels Hedeager oplyser nemlig, at det kun er særligt udvalgte personer hos politiet, der har adgang til job-emailen derhjemme.

"Det bliver dog på sigt sådan, at man får adgang til den derhjemme. Alle har jo computer derhjemme, og det er en sotr fordel i forbindelse med mødeplaner og andet," siger Niels Hedeager.

På samme måde er politiets intranet heller ikke tilgængeligt for alle derhjemmefra.

"Man er hunderæd for, at når man åbner op den vej, så kunne det give adgang til hackere og andre. Der ligger meget følsomme oplysninger," siger Niels Hedeager.

Han afslutter med at understrege, at det går i den rigtige retning med it-udviklingen inden for politiet.

Eksempelvis har han tillid til, at man har fået skruet en bedre projektledelse sammen omkring Polsag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere