Artikel top billede

KMD midt i jobcenter-kaos: Vi har haft fejl i et par år

Nu står leverandør nummer to frem og erkender sine bommerter i forbindelse med it-systemer til landets jobcentre.

Nu står it-leverandørerne til landets jobcentre nærmest i kø for at påtage sig et ansvar for de problemer, der har hærget i 2010. 

KMD har også haft problemer i 2009. Og nu erkender it-giganten, at heller ikke de er "nået i mål".

"Det er rigtigt, at KMD Opera har haft flere fejl hen over de sidste par år, end vi bryder os om. Og vi er enige i den betragtning, at vi ikke er helt i mål endnu," siger områdedirektør Kenneth Mikkelsen fra KMD.

Han forklarer, at årsagerne til problemerne de tidligere år grundlæggende har været de samme i 2010.

"Arbejdsmarkedsområdet er præget af omfattende og vedvarende lovgivning, og vi har som leverandører ikke været gode nok til at følge med og sikre, at produkterne har haft den kvalitet, de burde have," siger han.

Områdedirektøren påpeger dog, at det hører med til historien, at KMD Opera i det daglige er en løsning, som virker efter hensigten og bliver brugt i over halvdelen af landets kommuner.

"Og vi oplever generelt en stigende tilfredshed med løsningen," siger KMD-direktøren. 

Styrelsens rolle

Arbejdsmarkedsstyrelsen er blevet kritiseret af flere kommuner for at være medvirkende til it-balladen. Men så direkte udtrykker KMD sig ikke.

Bærer Arbejdsmarkedsstyrelsen et ansvar både i 2009 og 2010?

"Vi skal være de første til at beklage, at der har været fejl i forhold til KMD Opera."

"Men uden at det skal være en undskyldning, spiller det naturligvis en betydende rolle, at arbejdsmarkedsområdet er særdeles komplekst, og der ofte træder ny lovgivning i kraft. Og det ændrer selvfølgelig hyppigt kravene til funktionerne i it-systemerne."

"Når det så er sagt, så skal vi naturligvis blive endnu bedre til at følge med, og det ligger KMD meget på sinde at undgå, at der optræder fejl i vores systemer, siger Kenneth Mikkelsen.

Han understreger, at KMD har et "glimrende samarbejde og en god, løbende dialog" med Arbejdsmarkedsstyrelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere