Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Ikke et ord om it i Lars Løkkes åbningstale

ComputerViews: Digitalisering blev ikke nævnt med ét eneste ord, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) åbnede Folketinget.

ComputerViews: Som en flok staldkåde studenter samledes de 179 folketingsmedlemmer i dag til Folketingets åbning og ikke mindst statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) status over Rigets og omverdenens tilstand - populært kaldet "Folketingets åbningstale".
 
I årets udgave af åbningstalen ignorerede Lars Løkke Rasmussen totalt digitaliseringen af det danske samfund, selv om netop udbredelsen af informationsteknologien har et samfundsmæssigt vækst- og besparelsespotentiale i den tocifrede milliardklasse.
 
Han nævnte ikke de sociale konsekvenser angående indførelsen af robotpleje, opblomstringen af overvågningssamfundet under en liberal regering, eller hvordan nettet stadig forandrer vores dagligdage på godt og ondt. 

Dog kom der små pip, der lugtede lidt af nuller og et-taller. 

Vi skal dele viden

"Vi skal blive bedre til at dele viden. Vi skal bruge ny teknologi til at aflaste medarbejderne, så de får tid til at tage sig af borgerne. Vi skal samarbejde med private virksomheder - fordi det er sund fornuft. Vi skal sprede succeserne og afmontere fiaskoerne," sagde statsministeren i dag.  

På sygehusområdet kom ordet teknologi igen i spil: 

"Med de nye supersygehuse kan vi også gøre det smartere. Vi skal bruge ny teknologi. Men der er også brug for ekstra penge. Derfor afsætter Regeringen 5 milliarder kroner ekstra til sundhed i 2011-13, selvom de offentlige serviceudgifter under et skal holdes i ro," lød det fra talerstolen. 

Men der var dog tavshed omkring de konkrete milliardgevinster, som ligger og lurer i både stat, regioner og i kommuner, hvis online-selvbetjening blev en succes, offentlige data for alvor blev sparket ud til borgerne, så der kunne programmeres applikationer til glæde for udviklernes pengepung og købernes dagligdag.
 
Lars Løkke Rasmussen sparede ellers ikke på krudtet, da han talte om, hvor overraskende godt Danmark har klaret sig igennem finanskrisen.
 
Og hvordan genoprejsningen skal foregå med bedre undervisning, hurtigere færdiguddannede studenter og højere grad af integration med ghetto-miljøerne.
 
Dertil talte statsministeren om et Danmark, der var totalt uafhængigt af fossile brændstoffer i 2050. 
 
Hvordan it skulle spille en rolle i den udvikling, kom han ikke ind på. Med et eneste ord.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere