Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Internettet når i år op på to milliarder brugere

Antallet af internet-brugere i verden forventes i år at nå op på to milliarder, og størstedelen af væksten vil komme fra udviklingslandene.

Computerworld News Service: Som en del af at fejringen af FN's verdensstatistikdag 20. oktober har International Telecommunication Union (ITU), der hører under FN, udgivet rapporten "The World in 2010: ICT facts and figures," som også afslører, at 1,2 milliarder af internettets befolkning på to milliarder individer vil fra udviklingslandene.

Ud af de 226 millioner nye internet-brugere i 2010 vil de 162 være fra udviklingslandene.

Kina er fortsat verdens største internetmarked med mere end 420 millioner internet-brugere.

På trods af den høje vækst fra udviklingslandene vil 71 procent af den samlede internet-befolkning være fra de industrialiserede lande, mens kun 21 procent vil være fra udviklingslande.

Privat versus offentlig adgang

Der er også et misforhold i, hvordan folk i landene rund om i verden har adgang til internettet og den relaterede teknologi. Rapporten beskriver, at sidst i 2010 vil antallet af brugere, der har adgang til internettet fra deres eget hjem, nå op på 1,6 milliarder sammenlignet med 1,4 milliarder sidste år. Det er især i de industrialiserede lande, at man har adgang til internettet hjemmefra. Her er bredbånd den mest udbredte teknologi til internetadgang.

I udviklingslandene er der hovedsageligt adgang til internettet fra skoler, kontorer og offentlige steder såsom internetcaféer.

Rapporten fra ITU påpeger en kløft i internetadgangen, hvis man kigger på de geografiske regioner.

Antallet af internet-brugere i Asien-Stillehavsregionen forventes at nå op på 21,9 per 100 indbyggere sammenlignet med 24,9 i den arabiske region. Europa har den højeste procentdel med 64 per 100 indbyggere efterfulgt af regionen Nord-, Central- og Sydamerika. ITU påpeger den store kløft mellem Europa og Afrika, som forventes at afslutte 2010 med 9,6 internetbrugere per 100 indbyggere.

Mobiltelefoni

Udviklingslandene scorer dog højt i forhold til mobiltelefoni.

"I udviklingslandene vil udbredelsen af mobiltelefoni nå op på 68 procent sidst i 2010 hovedsagelig drevet frem af Asien-Stillehavsregionen," står der i rapporten. "Alene Indien og Kina forventes at tilføje over 300 millioner mobilabonnementer i 2010."

Sami Al Basheer, der leder ITU's Telecommunication Development Bureau, udtaler, at "68 procent er højere end nogen tidligere teknologi. Disse lande har været innovative i tilpasningen af mobilteknologi til deres særlige behov og vil være i stand til at skabe endnu større fordele i forhold til bredbånd, når der bliver tilstrækkelig adgang tilgængelig til en overkommelig pris."

Filippinerne og Kina bliver også nævnt for at bidrage betydeligt til mobiloperatørernes omsætninger sidste år på grund af sms-omsætningen fra disse to lande.

USA og Filippinerne stod samlet for 35 procent af samtlige sms'er på verdensplan i 2009. Dette giver yderligere troværdighed til Filippinernes påstand om at være "verdens sms-hovedstad." Filippinske mobiloperatører har tidligere sagt, at deres netværk dagligt håndterer mellem 400 og 700 millioner sms'er.

I 2009 stod omsætning fra sms'er for 12 procent af den samlede omsætning hos af Kinas største mobiloperatør, bemærker International Telecommunication Union.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere