Kritisk 0-dags sårbarhed i tre Adobe-programmer

En hel stribe af Adobes populære produkter er nu ramt af en 0-dags sårbarhed.

Så er den endnu en gang gal med sikkerheden hos Adobe.

En 0-dags sårbarhed udnytter tre programmer fra grafikgiganten ved at indlejre en Flash-fil, der har endelsen .SWF, i et PDF-dokument, der eksempelvis kan sendes via e-mail.

Hvis en bruger åbner PDF-dokumentet i Adobe Reader eller Acrobat udløses sårbarheden. Koden i dokumentet afvikles automatisk på systemet uden, at brugeren skal gøre noget.

Det er også muligt at indlejre SWF-indholdet på en webside.

En 0-dags sårbarhed er et sikkerhedshul, der ikke hidtil har været kendt af software-producenten.

Sikkerhedsfirmaet CSIS fortæller, at den nye sårbarhed er blevet anvendt i mindst et phishing-angreb, og at de it-kriminelle udnytter en svaghed i komponenten "authplay.dll".

Samme komponent var for få måneder siden genstand for en tilsvarende kritisk 0-dags sårbarhed i Adobes programmer.

Adobe advarer
Adobe advarer også selv om problemerne i en officiel sikkerhedsadvarsel, der fortæller, at en kritisk sårbarhed optræder i flere af firmaets produkter.

Ifølge Adobe er følgende programmer berørt af problemet:

Adobe Flash Player 10.1.85.3 og alle tidligere versioner til Windows, Macintosh, Linux og Solaris operativsystemer.

Adobe Flash Player 10.1.95.2 og tidligere versioner til Android.

Adobe Reader 9.4 og tidligere samt 9.x versioner til Windows, Macintosh og Unix.

Adobe Acrobat 9.4 og tidligere versioner samt version 9.x til Windows og Macintosh.

Adobe skriver endvidere, at ældre versioner af Adobe Reader og Acrobat fra før 8.x ikke er sårbare. Det samme gælder Adobe Reader til Android.

CSIS fortæller, at på nuværende tidspunkt er det de færreste antivirusprogrammer, som kan opfange sårbarheden.

En midlertidig, men lidt teknisk 'workaround', består i at omdøbe den berørte komponent, authplay.dll, der installeres sammen med Reader og Acrobat i version 9x.

Tidligere i denne uge blev der rapporteret om en anden 0-dags sårbarhed i Adobes Shockwave Player version 11.5.8.612 og tidligere udgaver.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.