Artikel top billede

Asger Jensby advaret af Skat om fusk-mistanke

På et møde i juni 2007 advarede en medarbejder hos Skat direkte Asger Jensby om fusk-mistanke mod IT Factory.

"... i forbindelse med kontrollen var konstateret forhold, som umiddelbart måtte anses som ansvarspådragende for selskabets ledelse ..."

Den besked blev Asger Jensby mødt med under et møde med en med en medarbejder hos Skat i juni 2007.

Det fremgår af stævningen på 30 millioner kroner mod den tidligere bestyrelse hos IT Factory bestående af Asger Jensby og Henning Børgesen.

Advarslen om urent trav i IT Factory var altså til at tage og føle på for Asger Jensby allerede i 2007. 
  
Ransagning
"Det kan endvidere lægges til grund, at Skat v. Thomas Odgaard, under et møde med sagsøgte 2 (Asger Jensby, red.) den 6. juni 2007 underrettede denne om den igangværende kontrol af IT Factory A/S, herunder særligt at der i forbindelse med kontrollen var konstateret forhold, som umiddelbart måtte anses som ansvarspådragende for selskabets ledelse, idet Skat således gjorde opmærksom på, at man bl.a. havde konstateret bilag, som vedrørte transaktioner, hvis realitet tilsyneladende afveg fra købsbilagenes udvisende," står der i stævningen.  
 
Tidligere har medier beskrevet, hvordan Skat lavede en razzia på IT Factorys adresse og på Stein Baggers private bopæl i 2006.

Det er på baggrund af den ransagning og efterfølgende granskning, at Skat kastede sig over sagen.
 
Hvad gjorde Jensby?
I dag tager kurator sagen op, fordi erstatningssagens kerne er, om Asger Jensby som bestyrelsesformand har levet op til sit ansvar.

Herunder om han har kontrolleret den administrerende direktør, Stein Bagger, tilstrækkeligt.
 
Ifølge stævningen reagerede Asger Jensby under mødet med Skat i 2007 ved at sige, at han ville hive fat i Stein Bagger.
 
"Sagsøgte oplyste på daværende tidspunkt, at han var uden kendskab til den igangværende kontrol, idet sagsøgte 2 (Asger Jensby, red.) således tilkendegav, at denne ville tage kontakt til selskabets direktør, Stein Bagger, for en drøftelse af oplysningerne," skriver kurator.
 
Hvad Asger Jensby reelt gjorde siden er uvist. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ham.

For nylig vidnede Asger Jensby i ankesagen mod Mikael Ljungman, hvor han fortalte, at han først kendte til Ljungman i december 2008.

Men det viste sig siden at være løgn. Det kan læse mere om Asger Jensbys hukommelse her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere