Artikel top billede

IE9-beta downloadet i millionvis - men trues af Google

Betaversionen af Internet Explorer 9 er blevet downloadet millioner af gange på blot 10 uger. Alligevel rykker Google nærmere.

Computerworld News Service: Siden beta-versionen af IE9 blev afsløret for 10 uger siden, har brugerne af Windows 7 og Vista downloadet den mere end 15 millioner gange, fortalte Microsoft i denne uge.
 
IE9 blev downloadet to millioner gange i løbet af de første 48 timer, den var tilgængelig, og 13 millioner gange derudover.

De mange downloads har fundet sted, selv om den stadig kun udgør mindre end en halv procent af det internationale marked for web-browsere. 
 
De 15 millioner downloads repræsenterer 0,38 procent af verdens totale browseranvendelse og udgør kun en promille i forhold til de anslåede 240 millioner Windows 7-brugere (IE9 findes kun til Vista og Windows 7). 
 
Mistet fodfæste
Microsoft har mistet en smule fodfæste på browsermarkedet i november, hvor virksomheden ifølge Net Applications sad på 58,3 procent af brugerne, sammenlignet med 59,2 procent måneden inden.
 
Det er tilsyneladende konkurrenten Google Chrome, der har overtaget en del af Microsofts tabte brugerbase med en stigning i markedsandelen fra 8,5 procent til 9,25 procent på bare en måned.
 
Trods Internet Explorers fortsatte nedgang på browsermarkedet, så er Microsofts marketing director, Roger Capriotti fuld af optimisme i sit blogindlæg om emnet, hvor han både henviser til milepælen med de 15 millioner downloads og til nye tal, der viser, at virksomhederne er på vej fra IE6 og over til IE8. 
 
Sværger til IE6
Virksomhedskunderne har i mange tilfælde vægret sig for at opgive IE6, selv om browseren både er totalt uddateret og fuld af sikkerhedshuller.

Afhængigheden af IE6 i forhold til at køre specifikke applikationer er måske endda med til at afholde nogle virksomheder fra at opgradere fra Windows XP til Windows 7.
 
Roger Capriotti ser dog fremskridt på den front, og han fortæller, at den kommercielle anvendelse af IE6 er nede på 10,3 procent, "det mindste nogensinde," og betydeligt mindre end den generelle markedsandel for IE6, der ligger på 13,66 procent.
 
"Efterhånden som vi graver dybere ned i data, så er vi glade for at opdage, at brugsmønstret for IE6 er konsistent, lige meget hvor mange ansatte der er i organisationen og uafhængigt af host-styresystemet," skriver han.
 
"De små og mellemstore virksomheder går forrest i forhold til at droppe IE6, og nu er selv de største virksomheder med over 50.000 ansatte begyndt at følge trop - bare 12,1 procent af al internetaktivitet i den slags organisationer sker via IE6. Mens XP-brugen stadig spiller en rolle for IE6's popularitet, så er langt størstedelen af de kommercielle XP-maskiner allerede blevet opgraderet til IE7 eller IE8. Mindre end 20 procent af internetaktiviteten på kommercielle XP-maskiner kommer fra IE6," fortæller han.
 
I mellemtiden er den kommercielle anvendelse af IE8 steget til 34,1 procent, og i det hele taget er "brugen af IE8 steget med 0,74 på verdensplan i november," skriver Roger Capriotti.

Nedgangen for Internet Explorer må derfor tilskrives brugere, der dropper IE6 og IE7 til fordel for konkurrerende browsere som for eksempel Google Chrome.
 
Firefox mistede også markedsandele i november med et fald fra 22,83 procent til 22,75 procent.

Den eneste ikke-Google-browser, der har vundet andele på tværs af versioner, er Apples Safari, som rykkede fra 5,36 procent til 5,55 procent.
 
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere