Artikel top billede

Danske Contex får langt om længe ny direktør

Den danske producent af storformatscannere har fået ny direktør, efter finansdirektøren har vikarieret i et år præget af krisestemning. Den nye direktør ser lyst på fremtiden. Læs hvorfor.

Læs også: Sådan vil Contex bevare sin markedsdominans

Da den danske teknologivirksomhed Contex på Cebit-messen i 1988 kunne præsentere en storformatscanner, der var 10 gange billigere end, hvad markedet før havde set, var det intet mindre end en revolution.

Siden har det danske firma sat sig tungt på markedet for netop den niche, der handler om at skanne i store formater.

Nu har firmaet fået ny direktør, Aage Snorgaard, der overtager roret fra Kenneth Sachse, som i en periode på et års tid både har været økonomidirektør og administrerende direktør.

Amerikansk og dansk

Han har faktisk haft begge titler for både Contex A/S, samt for hele Contex Group, der også tæller de to amerikanske firmaer Z Corporation og Vidar, der henholdsvis producerer 3D printere og røntgenbilledscannere.

"Kenneth er meget dygtig, og har gjort et utroligt godt stykke arbejde, men har primært en finansbaggrund, og det Contex ledte efter, da de ansatte mig, var en person med en stærkere forretningsmæssig baggrund," siger Aage Snorgaard.

Den nye direktør fortæller, at der undervejs har været forskellige kandidater til posten, som så bare på målstregen har vist sig at være et dårligt match. 

"Der har nok været råd til at vente på en person med de rette kvalifikationer," siger Aage Snorgaard. 

Aage Snorgaard mener, at han er opgaven moden, selv om han ikke tidligere har været direktør.

Erfaringen kommer blandt andet i kraft af 12 år i forskellige globale stillinger hos mobilproducenten Nokia.

I sit nye job skal han agere som administrerende direktør for Contex A/S i Allerød samt være øverste ansvarshavende for hele Contex Group.

Hårde tider

På trods af at firmaet opererer på et meget konjunkturfølsomt marked, formåede Contex at klare sig helskindet igennem dotcom-boblen tilbage i starten af århundredet, og meget tyder da også på, at firmaet med kontor i Allerød, kommer kun lettere forslået ud af de senere års finanskrise, hvor især 2009 var et hårdt år for Contex med et dyk i omsætning fra 343 millioner kroner i 2008 til 210 millioner kroner og en negativ bundlinje i 2009. 

"2008 og 2009 var en rigtig rutsjetur for Contex A/S. Men vi kommer stærkt igen i år, og vi forventer at vi gør det lige så godt til næste år. I årets første tre kvartaler har vi forbedret omsætning for Contex Group med 8,5 millioner dollar og bundlinjen har vi forbedret med 11,8 millioner dollar," fortæller Aage Snordgaard.  

Men det har ikke været helt uden ofre at få vendt udviklingen. Blandt andet har Contex som så mange andre været nødt til at skære i medarbejderstaben lige som produktudvikling har været sat midlertidigt på hold.

"Det har været omkostningstilpasninger som blev gennemført i 2009, som vi nu ser frugten af," siger Aage Snorgaard.

Læs også: Sådan vil Contex bevare sin markedsdominans




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere