Artikel top billede

Facebook lancerer app til lavpris-mobiler

Alle dem, der har valgt en iPhone eller anden dyr smartphone fra, kan alligevel komme på Facebook med virksomhedens nye app.

Computerworld News Service: Nu får Facebookbrugere, som gerne vil have adgang til det sociale netværk på farten, men som ikke ejer en smartphone, deres egen applikation, i hvert fald i nogle lande.

Facebook har netop introduceret en mobilapplikation til feature phones, som er betegnelsen for de billigere mobiltelefoner med internetadgang, som i store dele af verden langt overgår smartphones i antal.

Ligesom Facebook-applikationen til Apples iPhone og andre smartphones, så er applikationen Facebook for Feature Phones designet til at tilbyde nem navigation, hurtig adgang til statusopdateringer og billeder samt synkronisering af kontakter med telefonen.

Selv om smartphones er udbredte i USA og i visse europæiske og asiatiske lande, så er mange mobile internetbrugere i resten af verden afhængige af deres feature phone.

Sidste år lancerede Facebook den mobile hjemmeside http://0.facebook.com, som er en nedbarberet side til brugere af langsomme netværk eller mindre avancerede telefoner. Den blev designet til at køre hurtigere ved udelukkende at anvende tekst.

Nu tilbyder Facebook de samme brugere en dedikeret applikation med mere grafisk indhold.

Tre måneder gratis

Den nye applikation virker på mere end 2.500 telefoner fra Nokia, Sony Ericsson og andre leverandører, fortæller Facebook.

Men den vil ikke blive tilgængelig overalt med det samme. Facebook vil indledningsvist tilbyde applikationen gennem 14 udbydere over hele verden, hvoraf ni får mulighed for at tilbyde den med det samme. Heriblandt udbydere fra Sri Lanka, Ukraine, Polen, Singapore, Saudi Arabien, Hong Kong, Tunesien, den Dominikanske Republik og Rumænien.

Snart herefter følger udbydere i Canada, Indien, Mexico, Brasilien og Bulgarien.

De første 90 dage efter lanceringen vil udbyderne ikke tage penge for dataforbruget i den nye applikation, fortæller Facebook.

Da Facebook lancerede sin slankere, mobile hjemmeside, annoncerede virksomheden samtidig 50 udbydere i 40 lande, som vil tilbyde mindst 12 måneders gratis dataforbrug.

Samtidig fortalte selskabet, at USA ikke vil være en del af lanceringen, eftersom Facebook klarer sig godt med smartphone-applikationer og håber at kunne tilbyde en rigere oplevelse til de kunder.

Det mobile område udgør Facebooks største vækstmaskine, sagde virksomhedens chef for mobile produkter, Eric Tseng, under en konference sidste juli.

Dengang havde virksomheden omkring 150 millioner mobile brugere ud af samlet set 500 millioner profiler, fortalte han.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere