Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

CSC varsler lockout af 136 ansatte

CSC's ledelse smider nu det tunge skyts ind i kampen mod it-fagforeningen Prosa: 136 CSC-ansatte Prosa-medlemmer varsles lockout.

CSC har varslet en såkaldt lockout af 136 ansatte og Prosa-medlemmer.

Det bekræfter Prosa over for Computerworld.

En lockout er en arbejdsudelukkelse, hvor de ansatte ikke får lov at komme på arbejde. De får samtidig ingen løn af arbejdsgiveren.

Populært sagt kaldes det arbejdsgivernes våben mod de ansatte, der omvendt har et andet våben, strejke.

Varslingen fandt sted i mandags, og de 136 ansatte er siden blevet indkaldt til møde onsdag og torsdag, hvor de vil blive orienteret yderligere om situationen.

Senere i dag kan du læse, hvorfor CSC-ledelsen har valgt lockout, ifølge Carsten Lind, som siden september har været CSC's øverste chef i Norden, administrerende direktør i Danmark og bestyrelsesformand for CSC's norske og svenske forretning.

Prosa: De udvidede kravene
Striden består ifølge den anden part i sagen, Prosa, i uenighed om nogle krav, man har forhandlet gennem et halvandet års tid.

"Vi var tæt på en løsning, men så udvidede de kravene massivt. Det var omkring tillæg og ingen overtidsbetaling med videre," siger næstformand i Prosa, Hanne Lykke Jespersen.

Hun oplyser, at de 136 er en delmængde af Prosas medlemmer hos CSC.

Lockouten kan tidligst træde i kraft 9. februar, hvorefter de 136 ansatte i givet fald skal have strejke-penge frem for løn udbetalt af CSC.

Først skal sagen dog forbi Forligsinstitutionen, der vil forsøge at mægle i sagen.

Prosa har imidlertid ikke tænkt sig at sidde tilbage og kigge hjælpeløst på CSCs ledelsens gøren og laden.

"Det ville da være løgn, hvis vi ikke overvejde muligheden for strejke. Men vi tænker os om, inden vi handler," siger Hanne Lykke Jespersen.
 
Indiere og strejke
Igennem årene har der været en del uro mellem Prosa og ledelsen hos CSC.

På et tidspunkt meldte Prosa CSC til politiet for at bruge lavtlønnede indere som arbejdskraft.

Strejker blandt CSC-ansatte er også tidligere blevet sat ind i kampen mod ledelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere