Artikel top billede

Google bombarderes af jobansøgninger

Googles meddelelse om at ville ansætte 6.000 nye medarbejdere i 2011 har udløst et sandt bombardement af ansøgninger. Se hvor mange, der søger job i virksomheden.

Computerworld News Service: Google modtog i sidste uge et rekordhøjt antal jobansøgninger.

Over 75.000 blev det til, efter internetgiganten offentliggjorde sine planer om at ansætte flere end 6.000 nye medarbejdere i år.

Antallet af ansøgninger denne gang overstiger med 15 procent virksomhedens tidligere rekord, som blev sat i maj 2007.

Google offentliggjorde i sidste måned at ville gå på ansættelsesjagt i 2011 og overstige sine tidligere rekrutteringsmål. Sidste år ansatte virksomheden over 4.500 nye medarbejdere, og i 2007 satte Google sin hidtidige rekord med ansættelsen af 6.300 nye medarbejdere.

Virksomheden er ifølge Alan Eustace, der er senior vice president of engineering and research hos Google, ude på at udvide efter de store satsninger på mobilområdet, display-annoncer og cloud for alvor er begyndt at bære frugt.

Toptalenter fra hele kloden

I et blogindlæg skriver Eustace, at: "2011 bliver det år i hele virksomhedens historie, vi ansætter flest. Vi er ude efter toptalenter - over hele linjen og fra hele kloden - vi vil hyre så mange intelligente, kreative folk, vi overhovedet kan, til at takle nogle af de sværeste udfordringer inden for datalogien."

"Der er noget for alle at komme efter hos Google - fra geo til store virksomheder og video - og det meste af arbejdet gøres i små teams, der i praksis arbejder som små nystartede virksomheder."

Han tilføjer, at et Google-projekt gennemsnitligt har 3,5 softwareingeniører.

Google er dog ifølge Financial Times ved at ændre sin rekrutteringstaktik. Virksomheden er angiveligt ude efter medarbejdere med iværksætter-evner og ikke kun intelligens.

Afhængig af jobbet kommer ansøgerne ofte til at gennemgå mindst et par håndfulde jobinterview, hvor deres intellektuelle evner bliver testet.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere