Artikel top billede

Ny topchef skal hjælpe Cisco ind på nye markeder

Cisco har udnævnt Gary Moore til driftschef og giver på den måde administrerende direktør John Chambers en højre hånd ved overgangen til nye markeder i datacentre - og videre endnu.

Computerworld News Service: Gary Moore har været i Cisco Systems i 10 år, hvor han har stået bag Ciscos Services-forretning, der omsætter for 45 milliarder kroner om året, som executive vice president.

Nu skal han stå i spidsen for ingeniører, marketing, drift og services.

Gary Moore vil rapportere direkte til John Chambers men bliver ikke nødvendigvis anset for at være efterfølger til den administrerende direktør, som har siddet i stolen siden 1995.

"Jeg har meget stor tillid til Garys evner til at tilpasse Ciscos verdensberømte innovation til branchens førende driftsmetoder for at drive og udvide Ciscos ledende positionen på markedet også i næste generation," siger John Chambers.

Den slags evner bliver essentielle for Ciscos succes i fremtiden, efterhånden som virksomheden begynder at se mod nye markeder ud over flagskibene switching og routing, heriblandt datacenter-produkter som for eksempel servere, og tilbud til forbrugerne, som eksempelvis umi personal teleprecense-systemer.

Forståelse for de nye markeder?

For første gang i virksomhedens historie er omsætningen fra Ciscos kerneforretning, switching og routing, blevet overgået af salget af nye produkter og dertilhørende services i datacenter, virtualisering, video, samarbejde og mobility.

John Chambers anerkendte tidligere på måneden, under offentliggørelsen af virksomhedens resultater for andet kvartal, at switch-salget har været forringet på det seneste, da virksomheden "står midt i større produktforandringer" og at selskabet, der har en værdi på 225 milliarder kroner, også har følt "pris-presset".

Branche-observatører har udtrykt bekymring for, om Cisco har den nødvendige forståelse for de nye markeder, heriblandt forbrugermarkedet. Og virksomhedens aktie faldt tidligere på måneden, da analytikere nedvurderede værdien i forbindelse med bekymringer over øget konkurrence og lavere marginer for Cisco.

Ciscos konkurrenter - fra HP til Juniper - viser heller ingen tegn på opklaring, og Juniper forventes at komme med en større cloud-switching-annoncering.

I mellemtiden udsendte Ciscos marketingsafdeling tirsdag en opdatering om "teknologiske og kunderelaterede milepæle" der handlede om virksomhedens nyere produkter, heriblandt nyheden om, at virksomheden nu har solgt det såkaldte Unified Computing System til omkring 4.000 kunder.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere