Artikel top billede

Intel kæmper for at lynfikse alvorlig chip-fejl

Interview: Intel arbejder på højtryk på at udrydde massiv fejl i chipsettet til Intels nye Sandy Bridge-processorer, siger selskabets europæiske strategichef.

Det hele skulle have været så godt med lanceringen af Intels nye Sandy Bridge-processorer.

Men en svipser på chipsættet kostede chip-giganten over to milliarder kroner og lagde en lille dæmper på den ellers længe ventede lancering.

Ifølge Mark Brailey, Intels strategidirektør i Europa, Mellemøsten og Afrika, er antallet af berørte forbrugere imidlertid minimalt, og problemet skulle være så godt som løst.

"Jeg forventer og håber, at når vi går ind i andet kvartal, så vil det meste af problemet være bag os. Det tager lidt tid at indhente forsendelser og så videre, men til påske ser vi forhåbentlig meget bedre ud," siger han til Computerworld.

Få forbrugere påvirket

Intel har ikke noget overblik over antallet af fejlbehæftede chipsæt, der nåede ud til slutkunderne.
 
"Vi ved ikke, hvor mange forbrugere, der blev ramt, men fra alt hvad vi har set, så var det meget få. Det gode var, at vi fangede fejlen meget tidligt," siger Mark Brailey og forklarer, at de fejlbehæftede processorer blev stoppet ude hos forhandlerne.

De fik en tak med på vejen til den nordiske lancering af Sandy Bridge-processorerne i forrige uge, hvor strategichefen lovede en hurtig udbedring. 
 
"Vi vil fikse det, og vi vil fikse det pokkers hurtigt."

Det har været op til Intels ingeniører at finde en hurtig løsning, og det har de ifølge Mark Brailey formået at gøre på kun nogle uger.

Fejlen knytter sig til SATA-controlleren i chipsættet og gør, at SATA-portene over tid kan forringes så meget, at det kan påvirke harddiske og optiske drev. 

Lært lektien fra Pentium-episode

Intel har tidligere oplevet noget lignende. I de tidlige 1990'ere viste der sig nemlig at være en fejl i virksomhedens Pentium-chip.

Da kikseren dengang kun ville ramme én ud af 27.000 brugere, nedtonede Intel problemet og ville kun udskifte chips ved de forbrugere, der kunne bevise, at de havde brug for det.

Det gav dog bagslag, og i sidste ende tilbød Intel at erstatte alle chips. Affæren endte med at koste selskabet over 2,4 milliarder kroner. 

"Det betyder ingenting, hvor lille fejlen er. Det har vi lært," sagde Mark Brailey om den dyrebare lærdom, som kom chip-giganten til gode denne gang. 

Fremtidens teknologi

Den nye generation af Core-processorer bygger på ideen om, at evnen til at afspille og afvikle film og billeder bliver essentiel i fremtiden.

Cisco spår, at 90 procent af al IP-trafik i 2013 vil bestå af video. 

Det bliver derfor fokus for meget af den kommende teknologi fra Intel. Mark Brailey har desuden meget store forhåbninger til Wireless Display-teknologien, som er indbygget i den nye generation af Core-processorer.

Teknologien, der skal sende video på tværs af enheder, som for eksempel fra pc'en til fjernsynet, mangler bare en startmelding fra de andre produkter, som endnu ikke er med teknikken. Hvornår det sker, må tiden vise.

Ifølge produktchefen bag Core-serien, Sclomit Weiss, er udviklingen af næste generation i øvrigt allerede i gang, men den er først dateret til 2015.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere