Bill Gates har scoret kassen på Microsoft, her Windows 95, men har selv valgt af afgive titlen som verdens rigeste mand.

Pengene vælter ud af Bill Gates' kasse

Nu er det sikkert og vist: Microsoft-stifter Bill Gates er ikke længere verdens rigeste mand. Og det er han selv skyld i.

Læs også:
Teleinvestor er verdens rigeste - slår Gates af tronen

Bill Gates til rigmænd: Giv dog jeres penge væk

Verdens rigeste mand hedder ikke længere Bill Gates, og det er hans eget valg.

Microsoft-stifteren har i en årrække besiddet denne titel, men måtte sidste år se sig til takke med andenpladsen.

Dette års opgørelse over de rigeste personer i verden udgives senere onsdag af Forbes.

Her er konklusionen, at Bill Gates nu har givet så mange penge væk til velgørende formål, at han fortsat er vippet af pinden som virkelighedens Joakim von And.

Bill Gates befinder sig dog fortsat i Top 3 sammen med investoren Warren Buffett og vinderen fra sidste år, den mexicanske tele-milliardær Carlos Slim.

Ifølge Reuters var denne slags opgørelser dog helt overflødige, hvis bare Bill Gates havde holdt fast i sine penge som en ægte gnier, for så havde de nærmeste konkurrenter slet ikke spillet med i Microsoft-stifterens liga.

Så meget har Gates doneret
I stedet har Bill Gates valgt at donere så stor en del af sin formue til velgørende formål via Bill and Melinda Gates Foundation, at han har lukket Warren Buffett og Carlos Slim ind i de ultra-riges selskab.

"Der ville ikke være nogen konkurrence. (Gates) ville have en komfortabel margin, hvis han ikke havde opdaget filantropi," siger David Lincoln fra finansfirmaet Wealth-X til Reuters 

Ifølge David Lincoln sidder Bill Gates i øjeblikket på en formue på omkring 270 milliarder kroner, Warren Buffett ejer 259 milliarder, mens Carlos Slim har mere end 330 milliarder kroner.

Havde Bill Gates dog valgt bare at holde fast i sin formue, havde han idag været god for 485 milliarder kroner og dermed fortsat verdens rigeste mand.

Ifølge Reuters har Carlos Slim ikke tænkt sig at gøre som Bill Gates, selvom det nu er ham, der har den største formue.

Mexicaneren skal tidligere have udtalt, at forretningsfolk "gør mere gavn ved at skabe jobs og velstand end ved at agere julemanden."

Læs også:
Teleinvestor er verdens rigeste - slår Gates af tronen

Bill Gates til rigmænd: Giv dog jeres penge væk

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan rammer krisen virksomheder, medarbejdere og support
Alle ved, at COVID-19 har haft store konsekvenser for virksomheder, indkøbsmønstre og medarbejdere – men præcis hvilke? Seneste indblik fra Zendesk Benchmark kortlægger udvalgte effekter af pandemien på tværs af 23.000 virksomheder verden over.