Artikel top billede

Bill Gates har scoret kassen på Microsoft, her Windows 95, men har selv valgt af afgive titlen som verdens rigeste mand.

Pengene vælter ud af Bill Gates' kasse

Nu er det sikkert og vist: Microsoft-stifter Bill Gates er ikke længere verdens rigeste mand. Og det er han selv skyld i.

Læs også:
Teleinvestor er verdens rigeste - slår Gates af tronen

Bill Gates til rigmænd: Giv dog jeres penge væk

Verdens rigeste mand hedder ikke længere Bill Gates, og det er hans eget valg.

Microsoft-stifteren har i en årrække besiddet denne titel, men måtte sidste år se sig til takke med andenpladsen.

Dette års opgørelse over de rigeste personer i verden udgives senere onsdag af Forbes.

Her er konklusionen, at Bill Gates nu har givet så mange penge væk til velgørende formål, at han fortsat er vippet af pinden som virkelighedens Joakim von And.

Bill Gates befinder sig dog fortsat i Top 3 sammen med investoren Warren Buffett og vinderen fra sidste år, den mexicanske tele-milliardær Carlos Slim.

Ifølge Reuters var denne slags opgørelser dog helt overflødige, hvis bare Bill Gates havde holdt fast i sine penge som en ægte gnier, for så havde de nærmeste konkurrenter slet ikke spillet med i Microsoft-stifterens liga.

Så meget har Gates doneret

I stedet har Bill Gates valgt at donere så stor en del af sin formue til velgørende formål via Bill and Melinda Gates Foundation, at han har lukket Warren Buffett og Carlos Slim ind i de ultra-riges selskab.

"Der ville ikke være nogen konkurrence. (Gates) ville have en komfortabel margin, hvis han ikke havde opdaget filantropi," siger David Lincoln fra finansfirmaet Wealth-X til Reuters 

Ifølge David Lincoln sidder Bill Gates i øjeblikket på en formue på omkring 270 milliarder kroner, Warren Buffett ejer 259 milliarder, mens Carlos Slim har mere end 330 milliarder kroner.

Havde Bill Gates dog valgt bare at holde fast i sin formue, havde han idag været god for 485 milliarder kroner og dermed fortsat verdens rigeste mand.

Ifølge Reuters har Carlos Slim ikke tænkt sig at gøre som Bill Gates, selvom det nu er ham, der har den største formue.

Mexicaneren skal tidligere have udtalt, at forretningsfolk "gør mere gavn ved at skabe jobs og velstand end ved at agere julemanden."

Læs også:
Teleinvestor er verdens rigeste - slår Gates af tronen

Bill Gates til rigmænd: Giv dog jeres penge væk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere