Artikel top billede

Det er ikke teknologien, der spænder ben for mobil-betalingerne. Det er standarderne.

Endeløse diskussioner dræber mobil-betalingerne

Mobil-producenterne kritiseres for ikke at levere telefonteknologi, der kan bruges til mobil-betalinger. Men det er tilsyneladende ikke deres skyld, at mobil-handlen halter, det drejser sig om noget helt andet.

I den nye version af Apples iPhone har man sparet Near Field Communication-chippen (NFC) væk, på trods af løfter om det modsatte.

NFC er den teknologi, som mange regner med skal være fundamentet for betalinger via mobilen. NFC-chippen kan trådløst overføre data mellem eksempelvis en telefon og en betalingsenhed.

Apples beslutning har rejst en del kritik af firmaet, blandt andet i den britiske avis The Independent.

Kritikken er dog uberettiget, siger man i Foreningen for Distance- og Internethandel (FDIH), hvor man vurderer, at teknologien er det mindste problem for at få sparket mobilhandlerne i gang, som mange ellers ihærdigt forsøger på. 

Analysehuset Frost & Sullivan vurderer nemlig, at dette marked vil have en størrelse på 820 milliarder kroner i 2015, så der er rigtig meget at komme efter blandt FDIH's kunder.

"Hardware-producenterne spænder ikke ben for udviklingen, og de skal nok levere løsningerne, men det kræver, at vi kan blive enige om de standarder, der skal bruges til mobil-handel," siger Henrik Theil, der er kommunikationschef i FDIH.

"Teknologien kan sagtens forfines, men er i princippet tilgængelig. Levetiden for en mobiltelefon er kort, og derfor kan ny teknologi hurtigt implementeres."

Standarderne sætter foden i jorden

Den egentlige bremseklods for udviklingen handler altså om manglende enighed om, hvordan man skal gøre.

Det er den klassiske diskussion om standarder, der så ofte trækker udviklingen i langdrag.

"Der mangler fælles fodslag om den tekniske specifikation. Det er manglen på standarder og lovgivning, man i øjeblikket falder over," siger Henrik Theil.

Han er dog fortrøstningsfuld og forventer, at brugbare løsninger vil dukke frem inden for den nærmeste fremtid.

"Det bliver et stort slagsmål på ord, men jeg forventer mobil-betalinger inden for en periode på to år," lyder spådommen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere