Artikel top billede

It-chefer: Du bør skrotte hver femte applikation

Hver femte it-applikation kan sendes direkte på pension, siger it-chefer i en ny undersøgelse.

Hver femte applikation i europæiske og amerikanske virksomheder er overflødige, koster tid og penge at vedligeholde og burde sendes direkte på pension

Det viser en undersøgelse, som Cap Gemini har gennemført i samarbejde med HP.

Undersøgelsen, der går under navnet Application Landscape Report, er baseret på analyser og interviews med cirka 100 it-chefer og it-direktører fra forskellige typer og størrelse virksomheder i Europa og USA

It-cheferne vurderer, at 20 procent af deres it-applikationer kan sendes på pension uden videre.

Det fremgår også af rapporten, at potentialet ved at rydde op i mængden af forældede og vedligeholdelseskrævende applikationer er store besparelser og mere effektive arbejdsprocesser.

Millioner af applikationer er utidssvarende og skaber ikke længere forretningsmæssig værdi. Rapporten peger på et presserende behov for at rationalisere og rydde op, så ressourcerne bruges på noget mere fornuftigt, som innovation og vækst for eksempel.

Derfor bør du skrotte mange applikationer

Undersøgelsens bullet points:
85 procent af alle virksomheder har behov for at rationalisere deres portefølje af applikationer.

Næsten 60 procent af virksomhederne supporterer i dag "flere" eller "langt flere" applikationer, end hvad der er nødvendigt for forretningen.

Hos kun fire procent af virksomhederne er alle aktive it-systemer forretningskritiske.

Halvdelen af de spurgte it-chefer mener, at op mod 50 procent af deres applikationsportefølje burde sendes på pension.

61 procent siger, at de beholder alle data i længere tid end nødvendigt bare for at være på den sikre side.

56 procent af it-cheferne i de største virksomheder siger, at mindst halvdelen af deres applikationer er specialudviklede, hvilket gør den tekniske kompleksitet og krav i forhold til platforme og teknologier større.

Virksomhederne tøver

Og der bliver ikke ligefrem færre applikationer at holde styr på, viser rapporten.

Globale virksomheder har op til 10.000 applikationer at supporte og vedligeholde og en estimeret datatilvækst på fem procent om måneden.

"Vores research viser, at it-ledelsens vigtigste mål er at skabe værdi, øge effektiviteten og nedbringe omkostningerne," lyder meldingen chief technology officer Ron Tolido fra Capgeminis Application Services i Europa.

"Til trods for, at dataarkivering og lukning af unødvendige applikationer kan give store besparelser, mere effektive processer og øget agilitet, har dette område ikke stor bevågenhed i virksomhederne," udtaler han.

Rapporten peger på en række barrierer i forhold til at lukke gamle applikationer ned.

Det koster tid og penge at sende applikationer på pension og giver ikke et højt investeringsafkast på kort sigt.

Dertil kommer, at der generelt ligger en indgroet modstand mod forandringer og virksomhederne, og i de globale virksomheder er der også regionale forskelle internt.

En barriere kan også være, at der er mangel på kvalificerede udviklere, der rent faktisk kan migrere data fra pensionerede applikationer. Og endelig er applikationer og applikationsstyring bare ikke et særlig højt prioriteret område.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere