Artikel top billede

Derfor skal du byde it-udlændingene willkommen

Computerworld mener: Du bliver nødt til at blive dygtigere til at rekruttere udenlandsk arbejdskraft. Se her hvorfor.

Læs også:
Udenlandske it-folk vælter ind over landets grænser.

Sådan får du mere ud af udenlandsk it-arbejdskraft.

Computerworld mener: Der er et spørgsmål på alle politiske læber for tiden: Hvad skal Danmark leve af i fremtiden?

Et lige så relevant spørgsmål er imidlertid: Hvem skal Danmark leve af i fremtiden?

Hos DI har man regnet sig frem til, at vi som land kommer til at mangle 30.000 højtuddannede i år 2030.

Det gælder i særdeleshed dem med de naturfaglige og tekniske uddannelser, og dem skal vi blandt andet hente uden for landets grænser.

Gider de arbejde her?

Den dårlige nyhed er, at Danmark ikke er særligt dygtig til at tiltrække cremen af udenlandsk arbejdskraft.

En undersøgelse foretaget af Oxford Research Center viser, at vi er blandt de dårligste i Europa til den opgave.

Der er ikke en entydig forklaring på vores dårlige resultater. Alt efter hvem man spørger, peges der på for højt skattetryk, bureaukrati, tonen i indvandrerdebatten eller at vi ganske enkelt er for dårlige til at markedsføre Danmark som arbejdsplads.

Svaret skal formodentlig findes i en kombination.

Skal der i et snævert brancheperspektiv findes et lyspunkt, så må det være, at få brancher og arbejdsområder er født så globale og - på papiret - så gearet til at tage imod udlændinge som it.

Engelsk er velkendt arbejdssprog, og vi har i landet en række store internationale virksomheder med tradition for rekruttering på tværs af landegrænser, som andre kan finde inspiration hos. Spørgsmålet er, om det er nok.

Hvis ikke Dominique, Dale og Dingxian finder vej til Danmark, de danske it-virksomheder og it-afdelinger, har vi et reelt problem.
På tide at komme igang
Hvis rekruttering af udenlandsk arbejdskraft ikke allerede er en kompetence, du og din virksomhed besidder, så er det på tide at komme i gang.

Mens I gør det, kan det politiske Danmark finde ud af, hvordan vi igen får tiltrækning af specialiseret udenlandsk arbejdskraft på toppen af den politiske agenda.

Hvordan kan vi skabe rammer, der rydder forhindringerne for tiltrækning af den arbejdskraft af vejen samtidig med, at indsatsen for at lokke danskerne til de tekniske og naturfaglige uddannelser intensiveres.

For individet må og skal spørgsmålet lyde: Hvordan vil jeg tage imod kollegaer fra andre lande, så de ikke bare formelt kommer på plads, men reelt får et hjem med alt hvad deraf følger af gode venner og socialt liv?

Det er et fælles ansvar at byde velkommen til de mennesker, der skal sikre, at danske virksomheder ikke flytter til udlandet på grund af manglende hjernekapacitet.

De mennesker, der skal være med til at sikre fremtidig vækst i Danmark og i sidste ende vores velfærdssamfund.

Læs også:
Udenlandske it-folk vælter ind over landets grænser.

Sådan får du mere ud af udenlandsk it-arbejdskraft.

Syv ting at overveje, hvis du søger udenlandske folk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere