Artikel top billede

Derfor skal du byde it-udlændingene willkommen

Computerworld mener: Du bliver nødt til at blive dygtigere til at rekruttere udenlandsk arbejdskraft. Se her hvorfor.

Læs også:
Udenlandske it-folk vælter ind over landets grænser.

Sådan får du mere ud af udenlandsk it-arbejdskraft.

Computerworld mener: Der er et spørgsmål på alle politiske læber for tiden: Hvad skal Danmark leve af i fremtiden?

Et lige så relevant spørgsmål er imidlertid: Hvem skal Danmark leve af i fremtiden?

Hos DI har man regnet sig frem til, at vi som land kommer til at mangle 30.000 højtuddannede i år 2030.

Det gælder i særdeleshed dem med de naturfaglige og tekniske uddannelser, og dem skal vi blandt andet hente uden for landets grænser.

Gider de arbejde her?

Den dårlige nyhed er, at Danmark ikke er særligt dygtig til at tiltrække cremen af udenlandsk arbejdskraft.

En undersøgelse foretaget af Oxford Research Center viser, at vi er blandt de dårligste i Europa til den opgave.

Der er ikke en entydig forklaring på vores dårlige resultater. Alt efter hvem man spørger, peges der på for højt skattetryk, bureaukrati, tonen i indvandrerdebatten eller at vi ganske enkelt er for dårlige til at markedsføre Danmark som arbejdsplads.

Svaret skal formodentlig findes i en kombination.

Skal der i et snævert brancheperspektiv findes et lyspunkt, så må det være, at få brancher og arbejdsområder er født så globale og - på papiret - så gearet til at tage imod udlændinge som it.

Engelsk er velkendt arbejdssprog, og vi har i landet en række store internationale virksomheder med tradition for rekruttering på tværs af landegrænser, som andre kan finde inspiration hos. Spørgsmålet er, om det er nok.

Hvis ikke Dominique, Dale og Dingxian finder vej til Danmark, de danske it-virksomheder og it-afdelinger, har vi et reelt problem.
På tide at komme igang
Hvis rekruttering af udenlandsk arbejdskraft ikke allerede er en kompetence, du og din virksomhed besidder, så er det på tide at komme i gang.

Mens I gør det, kan det politiske Danmark finde ud af, hvordan vi igen får tiltrækning af specialiseret udenlandsk arbejdskraft på toppen af den politiske agenda.

Hvordan kan vi skabe rammer, der rydder forhindringerne for tiltrækning af den arbejdskraft af vejen samtidig med, at indsatsen for at lokke danskerne til de tekniske og naturfaglige uddannelser intensiveres.

For individet må og skal spørgsmålet lyde: Hvordan vil jeg tage imod kollegaer fra andre lande, så de ikke bare formelt kommer på plads, men reelt får et hjem med alt hvad deraf følger af gode venner og socialt liv?

Det er et fælles ansvar at byde velkommen til de mennesker, der skal sikre, at danske virksomheder ikke flytter til udlandet på grund af manglende hjernekapacitet.

De mennesker, der skal være med til at sikre fremtidig vækst i Danmark og i sidste ende vores velfærdssamfund.

Læs også:
Udenlandske it-folk vælter ind over landets grænser.

Sådan får du mere ud af udenlandsk it-arbejdskraft.

Syv ting at overveje, hvis du søger udenlandske folk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Salesforce åbner europæisk supercloud: Vil holde al data i Europa - her bliver den nye løsning først tilgængelig
Salesforce er på vej med europæisk cloud-løsning, der skal holde alle data på europæisk jord. Selskabet begynder at udrulle løsningen om få måneder. Om et år vil seks europæiske lande være dækket.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.