Derfor er din mobiltelefon mere sikker end din pc

ComputerViews: De mobile platforme er udråbt til tidens helt store sikkerhedsrisiko, men det er det rene sludder. Se her hvorfor.

ComputerViews: Du kender historien om de tre små grise og den store, stygge ulv, der puster og pruster grisenes huse omkuld, indtil den kommer til praktiske gris' murstenshus, der ikke kan lægges ned af ulvens enorme lungekapacitet.

En gammel tegneserieversion af, at det er vigtigt at passe på sig selv, hvilket i dag gælder i endnu højere grad i den digitale verden, hvor mange huse er nemme at blæse omkuld.

Gennem lang tid har sikkerhedsfirmaerne råbt, at ulven kommer i form af den næste gigantiske sikkerhedstrussel.

Lige nu er det den platform - din smartphone eller tablet-pc - der står for skud.

Seneste eksempel i min indbakke kommer fra sikkerhedsfirmaet Symantec, der i emnefeltet skriver:

Cyberkriminelle går efter sociale medier og smartphones.

Men er det nu også så slemt?

Det hurtige svar på det spørgsmål er: Nej, det er det ikke.

Ulven kommer, ulven kommer!
I takt med, at vi rykker fra den traditionelle pc eller bærbare computer og ud på de mobile platforme, rykker sikkerhedsproblematikkerne naturligvis også med.

Ifølge analysehuset IDC har smartphone-markedet i løbet af 2010 overhalet salget af almindelige mobiler.

Apple har allerede solgt selskabet tablet-pc iPad i millioner af eksemplarer - og det forventer de øvrige producenter som Samsung og Acer uden tvivl at kunne følge, så dimser er der masser af.

Sikkerhedsfirmaet Symantec har netop udgivet sin årlige trusselsrapport for 2010, og her er en af hovedkonklusionerne, at et af de største sikkerhedsproblemer ligger på mobilen.

Og truslen er stor, eller som firmaet skriver i forbindelse med udgivelse af rapporten:

"Den hyppigst anvendte ondsindede kode målrettet mobile enheder er Trojan Horse-programmer, som ofte ser helt legitime ud, men som kan tømme vores bankkonti på få sekunder."

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

22. november 2018 | Læs mere


Roundtable: Muligheder og gevinster med RPA

RPA - robot proces automation - er for alvor på vej frem i mange organisationer: Der er meget store muligheder for de fleste organisationer i software-robotter, der er relativt nemme at opsætte.

22. november 2018 | Læs mere


CRM: Bedre og mere effektiv kundehåndtering i en digital tidsalder

Hør om implementering, processer og forandringsledelse - og få et indblik i helt konkrete løsninger, værktøjer og lær hvordan du får effektiviseret den interne administration og løftet kundeoplevelsen

27. november 2018 | Læs mere


Premium
IBM kommer med kortfattet kommentar: "Vi påtænker at nedlægge cirka 90 stillinger"
IBM bekræfter nu, at selskabet internt har annonceret, at det vil nedlægge omkring 90 stillinger. Den amerikanske virksomhed forsøger at nedbringe antallet af stillinger, lyder det.
Computerworld
Danske tech-topfolk blæst bagover efter besøg i Kina: Danmark er nødt til at gøre noget
Danmark skal i den grad op i gear, hvis ikke vi skal køres helt bag ad dansen af Kina, lyder det fra bekymrede danske techfolk efter besøg i Kina.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Den evigt forandrende rolle som it-manager – sådan ser fremtiden ud!
Rollen som it-manager har ændret sig meget, og bliver fremadrettet endnu vigtigere i enhver organisation, i takt med at teknologien udvikler sig. Det betyder at hverdagen er fyldt med mange udfordringer, som hele tiden stiller krav til medarbejderne og deres evne til at have de rette kompetencer. Hvad fremtiden bringer kan ingen spå om, men du får et bud på hvordan en it-managers hverdag ser ud i 2020, og hvilke løsninger der kan være vejen frem. Silotænkningen er fortid og det kræver at du som it-manager hele tiden tænker innovativt for at være på forkant. Hvordan du tilpasser dig til fremtiden, går vi i dybden med i dette Whitepaper.