Derfor er din mobiltelefon mere sikker end din pc

ComputerViews: De mobile platforme er udråbt til tidens helt store sikkerhedsrisiko, men det er det rene sludder. Se her hvorfor.

ComputerViews: Du kender historien om de tre små grise og den store, stygge ulv, der puster og pruster grisenes huse omkuld, indtil den kommer til praktiske gris' murstenshus, der ikke kan lægges ned af ulvens enorme lungekapacitet.

En gammel tegneserieversion af, at det er vigtigt at passe på sig selv, hvilket i dag gælder i endnu højere grad i den digitale verden, hvor mange huse er nemme at blæse omkuld.

Gennem lang tid har sikkerhedsfirmaerne råbt, at ulven kommer i form af den næste gigantiske sikkerhedstrussel.

Lige nu er det den platform - din smartphone eller tablet-pc - der står for skud.

Seneste eksempel i min indbakke kommer fra sikkerhedsfirmaet Symantec, der i emnefeltet skriver:

Cyberkriminelle går efter sociale medier og smartphones.

Men er det nu også så slemt?

Det hurtige svar på det spørgsmål er: Nej, det er det ikke.

Ulven kommer, ulven kommer!
I takt med, at vi rykker fra den traditionelle pc eller bærbare computer og ud på de mobile platforme, rykker sikkerhedsproblematikkerne naturligvis også med.

Ifølge analysehuset IDC har smartphone-markedet i løbet af 2010 overhalet salget af almindelige mobiler.

Apple har allerede solgt selskabet tablet-pc iPad i millioner af eksemplarer - og det forventer de øvrige producenter som Samsung og Acer uden tvivl at kunne følge, så dimser er der masser af.

Sikkerhedsfirmaet Symantec har netop udgivet sin årlige trusselsrapport for 2010, og her er en af hovedkonklusionerne, at et af de største sikkerhedsproblemer ligger på mobilen.

Og truslen er stor, eller som firmaet skriver i forbindelse med udgivelse af rapporten:

"Den hyppigst anvendte ondsindede kode målrettet mobile enheder er Trojan Horse-programmer, som ofte ser helt legitime ud, men som kan tømme vores bankkonti på få sekunder."

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Sådan vil Udbetaling Danmark løse problemerne med nyt boligstøttesystem fra Netcompany: Se planen her
Interview: Når Udbetaling Danmark blåstempler lanceringen af det nye boligssystem skyldes det, at der spares mere end 20 millioner kroner hver måned i forhold til det gamle system. Selskabet erkender dog, at it-systemet har en række udfordringer. Læs her, hvordan de skal løses.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.