Derfor er din mobiltelefon mere sikker end din pc

ComputerViews: De mobile platforme er udråbt til tidens helt store sikkerhedsrisiko, men det er det rene sludder. Se her hvorfor.

ComputerViews: Du kender historien om de tre små grise og den store, stygge ulv, der puster og pruster grisenes huse omkuld, indtil den kommer til praktiske gris' murstenshus, der ikke kan lægges ned af ulvens enorme lungekapacitet.

En gammel tegneserieversion af, at det er vigtigt at passe på sig selv, hvilket i dag gælder i endnu højere grad i den digitale verden, hvor mange huse er nemme at blæse omkuld.

Gennem lang tid har sikkerhedsfirmaerne råbt, at ulven kommer i form af den næste gigantiske sikkerhedstrussel.

Lige nu er det den platform - din smartphone eller tablet-pc - der står for skud.

Seneste eksempel i min indbakke kommer fra sikkerhedsfirmaet Symantec, der i emnefeltet skriver:

Cyberkriminelle går efter sociale medier og smartphones.

Men er det nu også så slemt?

Det hurtige svar på det spørgsmål er: Nej, det er det ikke.

Ulven kommer, ulven kommer!
I takt med, at vi rykker fra den traditionelle pc eller bærbare computer og ud på de mobile platforme, rykker sikkerhedsproblematikkerne naturligvis også med.

Ifølge analysehuset IDC har smartphone-markedet i løbet af 2010 overhalet salget af almindelige mobiler.

Apple har allerede solgt selskabet tablet-pc iPad i millioner af eksemplarer - og det forventer de øvrige producenter som Samsung og Acer uden tvivl at kunne følge, så dimser er der masser af.

Sikkerhedsfirmaet Symantec har netop udgivet sin årlige trusselsrapport for 2010, og her er en af hovedkonklusionerne, at et af de største sikkerhedsproblemer ligger på mobilen.

Og truslen er stor, eller som firmaet skriver i forbindelse med udgivelse af rapporten:

"Den hyppigst anvendte ondsindede kode målrettet mobile enheder er Trojan Horse-programmer, som ofte ser helt legitime ud, men som kan tømme vores bankkonti på få sekunder."

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Intelligent proces automatisering – et vigtigt værktøj til digitalisering

Med smart sammenkobling af de ‘dumme’ softwarerobotter, procestyrings-teknologi og avanceret machine learning, har du mulighed for at skabe selvlærende robotter, der er i stand til automatisk at forbedre sig. Teknologien hedder IPA - intelligent process automization. Kom og hør om anvendelsesmulighederne - og de fem teknologier, der ligger bag IPA.

28. maj 2019 | Læs mere


Microsoft Azure: Få det maksimale ud af din cloud-platform

Azure er en af de mest populære cloud-platforme, og Microsofts løsning rummer da også mange spændende muligheder og konkrete værktøjer, der kan hjælpe din virksomhed. Kom godt i gang med at udnytte Azure ved at deltage på dette formiddagsseminar.

06. juni 2019 | Læs mere


Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Sådan påvirker Virtual Cloud Network den totale økonomi
Når virksomheder og organisationer prioriterer initiativer, der omhandler digital transformation, så oplever mange at legacy netværk arkitektur holder dem tilbage. For at støtte nye forretningsmodeller, cloudtilpasning og en eksplosion i connected devices gør, at moderne netværk skal supportere interoperabilitet på tværs af datacentre, multiple clouds, branch lokationer og edge devices. Med et Virtual Cloud Network baseret på NSX teknologi, så sigter VMWare mod at adressere disse problemer, ved at give organisationer mulighed for at geare en software til at connecte, operere og sikre end-to-end arkitektur, som supporterer applikationer uanset hvor de befinder sig.