Artikel top billede

Disse leverandører sælger mest enterprise-software

Markedet for enterprise-software vokser igen. Særligt en virksomhed hitter.

Computerworld News Service: Det globale forbrug af enterprise-software steg sidste år 8,5 procent til 1.259 milliarder kroner efter en nedgang i 2009 på 2,5 procent.

Branchen er dermed ved at ryste finanskrisen af sig og starter flere nye projekter, viser tal fra analysehuset Gartner.

Det gik dog bedre i visse regioner end i andre. Japan og Vesteuropa oplevede en "relativt beskeden" vækst, mens Asien-Stillehavsregionen og de latinamerikanske lande oplevede vækst på mellem 10 og 20 procent, hvilket er næsten det dobbelte af gennemsnittet, fortæller Gartner.

Her er vinderne

Microsoft sidder ifølge Gartner med den største markedsandel på 22,4 procent hjulpet godt på vej af udgivelsen af Windows 7 og Office 2010.

Virksomhedens øgede fokus på infrastruktur-software og værktøjer til applikationsudvikling har også hjulpet til, påpeges det i rapporten.

IBM beholder sin andenplads delvist på grund af et stærkt salg af middlewaren WebSphere og systemadministrations-værktøjerne Tivoli, oplyser Gartner.

Virksomheden gjorde samtidigt nye udflugter udi applikationer til e-handel, markedsføring og salg.

Big Blue ville have førerpositionen i dette marked, hvis man så bort fra Microsofts salg af Office og Windows til forbrugere, tilføjer analysehuset.

Oracle oplevede den største vækst blandt de fem største leverandører af enterprise-software med en stigning i omsætning på 19,4 procent. Der var stærkest vækst i områder som business intelligence og sikkerhed, fortæller Gartner.

Ser man på de 25 største virksomheder i dette marked oplevede VMware ifølge Gartner den største vækst på hele 41 procent.

Fortsat behov for konsolidering

Denne vækst blev sandsynligvis hjulpet på vej af virksomhedens række af opkøb sidste år, hvilket inkluderer leverandøren af e-mail- og samarbejdssystemer Zimbra samt sikkerhedsleverandøren TriCipher.

Der er ingen tegn på, at denne konsolidering i markedet vil aftage, "idet leverandører og service-leverandører leder efter måder at udvide deres kundebaser, føje unikke funktioner til et vertikalt marked eller en bestemt teknologi og forbedre den samlede tilstedeværelse i markedet," forklarer analytiker hos Gartner Tom Eid.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere