Artikel top billede

HP har mistet sin gulddreng

HP's nu forhenværende topchef, Keld Jersild Olsen, siger farvel efter fire år med fine resultater og en vækst i omsætningen, der de fleste af årene har været højere end markedsvæksten.

Da Keld Jersild Olsen blev ansat som administrerende direktør for Hewlett-Packard Danmark i juli 2007, havde han allerede 12 år på bagen i HP og Compaq, som HP overtog i efteråret 2001.

Han var direktør for HP's danske serviceforretning, da han blev hentet til posten som topchef for den danske afdeling af HP.

Siden Jersild blev direktør, har HP Danmark kunnet bryste sig af en vækst i omsætningen højere end markedets. HP er stor på de fleste discipliner. Ikke mindst printersalget har HP godt fat i, og i tredje kvartal 2010 stod der HP på lige knap hver fjerde pc herhjemme (23,6 procent), hvilket på det tidspunkt gjorde HP til den næststørste pc-leverandør i Danmark.

Fra salgschef til tops

Keld Jersild, som lige er fyldt 44 år, startede ifølge sit CV karrieren hos Compaq/HP som salgschef for finansielle kunder i Compaq Danmark i 1995. Derefter fulgte en stilling som konsulentdirektør i Compaq i 1999, og så blev han direktør for outsourcing i Compacs nye ejer Hewlett-Packard (2002). I 2005 blev Jersild så direktør for HP Danmarks serviceforretning, hvorfra han blev hentet til posten som administrerende direktør i 2007.

Baggrunden for direktørens pludselige afgang har det indtil videre ikke været muligt at kaste det mindste lys over.

Bestyrelsesformand Walther Thygesen, der er administrerende direktør for Thrane & Thrane og Jersilds forgænger hos HP, er bortrejst og har indtil videre ikke besvaret Computerworlds henvendelser.

Kommunikationschef Henrik Kirkeskov bekræfter, at Keld Jersild stoppede i går, og at medarbejderne samme dag blev orienteret om, at chefen stoppede.

"I dag har vi et medarbejdermøde, hvor den konstituerede direktør, Jacob Brink, vil sige noget, men jeg kan så godt som garantere, at der ikke bliver sagt på mødet, hvorfor Keld stopper som direktør," siger Kirkeskov til Computerworld.

Jeg ved ingenting

Kommunikationschef Kirkeskov afparerer samtlige uddybende spørgsmål med: "Jeg har ingenting at tilføje."

Keld Jersild Olsen er i øvrigt HP Danmarks 12. direktør, siden firmaet åbnede sin danske afdeling i 1967. Her en liste over hele striben af HP's danske topchefer i kronologisk orden:

* John Bayerholm fra starten i 1967 til ind i 70'erne
* Tony Vossen (fra HP Holland) kort periode i 70'erne
* André Breukels (fra HP Holland) kort periode i 70'erne
* Steen Harreschou 1979-1988
* Jørgen Herlevsen 1988-1992
* Mogens Jensen 1992-1995
* Jørgen Bardenfleth 1995-2001
* Chris Jansen 2001-2002
* Niels Svenningsen 2002-2005
* Jens Frølund 2005
* Walther Thygesen 2005-2007
* Keld Jersild Olsen 2007-2011

Processen med at finde en ny administrerende direktør for HP i Danmark er sat i gang, og Computerworld håber inden længe at kunne fortælle, hvorfor det blev nødvendigt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere