Artikel top billede

Brugertest: Det er farligt at bruge NemID i Firefox

Sikkerheden halter gevaldigt, når man bruger NemID i Firefox. Se hvorfor her.

Computerworld-læser og NemID-bruger Mads Pedersen opdagede ved et tilfælde, at selv om hans Firefox-browser havde været lukket helt ned, var der stadig adgang via NemID, da browseren igen blev åbnet.

"Jeg loggede ind på borger.dk med mit nøglekort. Herefter måtte jeg lukke browseren ned på grund af en fejl i et anden faneblad," fortæller han.

"Da jeg åbnede browseren igen og valgte, at browseren skulle genskabe de websider, jeg havde besøgt tidligere, var der stadig direkte adgang til borger.dk, uden at jeg skulle indtaste informationer," fortæller han.

Efter den opdagelse testede han login-problemet med NemID og Firefox 4.01 flere gange på både en linux- og en Microsoft-platform.

"Resultatet var det samme, også med hensyn til min netbank," fortæller Mads Pedersen.

Kontakt til DanID

Med denne viden i baghovedet henvendte Mads Pedersen sig til DanID's support for at fortælle om, hvad han havde erfaret.

"Jeg ringede til DanID og insisterede på, at der var et problem. Efter en del misforståelser har supporten da også erkendt, at der er et problem," fortæller han. 

DanID's support skriver i en mail til Mads Pedersen, at: "Vi har selvfølgelig sendt det videre, fordi du kan have ret i, at vi måske ikke kan regne med at folk logger af."

"Men du kan sove trygt om natten, da det er ganske kompetente folk både i DanID og i ITTS, der står bag design af sikkerhed."

"Det er noget, vi tager seriøst," skriver support-afdelingen.

Oplys dog brugerne

Mads Pedersen er ikke helt tilfreds med den forklaring.

"Hvis man er bekendt med denne problematik, er det væsentligt, at DanID oplyser brugerne om, at de skal trykke på log af-knappen," siger Mads Pedersen.

Den vurdering er Nets, det tidligere PBS, ikke enig i.

"Vi har siden november oplyst på vores webside, at man skal logge af og lukke alle vinduer ned efter en session," siger Søren Winge, pressechef i Nets.  

Hos Nets arbejder man nu på at finde ud af, om der er en teknisk løsning på problemet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere