Artikel top billede

Keld Jersild Olsen har forladt posten som øverste chef for HP i Danmark.

HP-direktør forsvundet i mystisk mørklægning

Keld Jersild Olsen, HP's nu forhenværende topchef, forsvandt som en skygge i natten. Kun ganske få har en idé om, hvad der ligger bag hans fratræden. Business conduct spiller muligvis en rolle.

Læs også:
HP-direktør Keld Jersild Olsen stopper i selskabet

HP har mistet sin gulddreng

I sidste uge fratrådte Hewlett-Packard Danmarks administrerende direktør med omgående virkning.

Computerworld har, indtil videre forgæves, forsøgt at få en kommentar fra hovedpersonen, Keld Jersild Olsen. Derudover har vi haft fat i HP's kommunikationschef, Henrik Kirkeskov, som fastholder, at han "ingenting ved".

Endelig har vi været i kontakt med HP Danmarks bestyrelseformand, Walther Thygesen, som også er meget kortfattet:

"Jeg har ingen bemærkninger til Kelds fratræden," siger bestyrelsesformanden.

Endelig har Computerworld været i kontakt med en række sædvanligvis velunderrettede kilder i branchen, som alle beklageligvis meddeler, at de "intet ved og intet har hørt" om baggrunden for HP-direktørens fratræden.

Måske business conduct

Et enkelt rygte fra flere kilder hævder, at Keld Jersild Olsens pludselige og helt mørklagte fratræden fra stillingen som administrerende direktør har rod i, at han har overtrådt selskabets vedtagne "business conduct".
Problemet med det rygte er, at business conduct, eller 'måden man opfører sig på i forretningsanliggender', dækker over rigtig mange ting. En overtrædelse af business conduct kan være alt fra seksuel chikane af en medarbejder over misbrug eller bare forkert brug af firmaets kontokort til fiflen med regnskaberne. Alene det at bogføre udgifter i en forkert kolonne i regnskabet kan ende i en afskedigelse.

HP beskriver i detaljer over 20 sider, hvordan selskabets medarbejdere bør opføre sig og reagere, hvis de opdager noget, som ikke hører hjemme i en international koncern med høje etiske standarder.

Og så røg jobbet

Så sent som sidste år i august ramte HP's regler for business conduct daværende topchef for moderselskabet Mark Hurd lige midt i ansættelsen.

"Because HP is committed to getting things done the right way, violations of our SBC or HP policies or rules may result in disciplinary action, up to and including termination of employment."

Kort oversættelse lyder, at hvis man som HP-medarbejder eller bestyrelsesmedlem overtræder HP's vedtagne forretningsregler, så risikerer man alt fra en disciplinærsag til en fyring.

At blive fyret med omgående virkning var præcis den skæbne, som HP's Mark Hurd led sidste år. Til at starte med på grund af beskyldninger fra en marketingkonsulent om sexchikane.

Beskyldninger, der senere viste sig ikke at være hold i. Til gengæld blev det afsløret, at Hurd havde bogført forskellige udgiftsbilag relateret til 'sexchikane-marketingkonsulenten' forkert, og det var nok til at fælde ham.

Mangel på dømmekraft

Adskillige rapporter slog dengang fast, at bestyrelsens beslutning om at afskedige Mark Hurd udelukkende var baseret på Hurds "mangel på dømmekraft i forhold til virksomhedens 'code of conduct'."

Tilbage i 2004 fratrådte daværende HP-direktør Niels Svenningsen også ret pludseligt, uden at der var en efterfølger på plads. Dengang afviste Walther Thygesen, som på det tidspunkt var HP's europæiske markedschef for EMEA, enhver snak om, at der skulle ligge "uoverensstemmelser" bag Svenningsens afgang.

I dag er Walther Thygesen bestyrelsesformand for HP i Danmark og dermed naturligvis involveret i Keld Jersild Olsens position (eller mangel på samme) som dansk HP-direktør.

Men så længe bestyrelsesformanden fastholder, at han intet har at bemærke til Keld Jersild Olsens fratræden, er det svært at komme videre.

Computerworld holder fortsat antennerne ude og vender tilbage, når noget nyt i sagen dukker op.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere