Artikel top billede

Hacker-krig på vej til Danmark - kan ramme dig

Hacker-grupper hævder at have stjålet følsomme informationer om 60 millioner personer. Det kan få konsekvenser for dig.

Læs også:

Hackergruppe vil uploade millionvis af person-data

Hacker-grupperne Anonymous og LulzSec har været flittige på Twitter, hvor de har postet beskeder om, at de har skaffet sig adgang til følsomme oplysninger om samtlige borgere i England.

Situationen ulmer lige nu under overfladen, og eksperterne arbejder på højtryk for at få overblik over, hvad der er sandt, og hvad der er praleri.

"Situationen er meget mudret i øjeblikket, men der er grund til at tro, at udtalelserne er korrekte. Erfaringen har vist, at der er noget om snakken, når disse grupper udtaler sig," siger Peter Kruse fra sikkerhedsfirmaet CSIS.

Reaktionen rundt omkring i verden tyder da også på, at noget er rav ruskende galt. Politiet har nemlig også været på overarbejde.

"Der har været bekræftede arrestationer af medlemmer af eksempelvis hacker-gruppen Anonymous, der er blevet fældet via log-filer," lyder det fra Peter Kruse.

Aggressive hacktivister

De aktivistiske hackergrupper Anonymous og LulzSec er kendt for at være meget udfarende og kontante i deres udmeldinger.

Hvilket understreges af en stribe videoer, som er lagt på YouTube.

"De er meget aggressive i deres retorik, og de skyder med spredehagl mod alle, som de ikke sympatiserer med. De har fået meget omtale i medierne, og det er helt tydeligt, at der i øjeblikket er en hel masse aktivitet omkring Anonymous og LulzSec," lyder det fra sikkerhedsmanden.

Han vurderer samtidig, at der ikke er nogen hellige køer, som i øjeblikket er fredet. Alle bør være fremme i sikkerhedsskoene.

"I øjeblikket er alle jaget vildt, også danske websider. Noget tyder på, at disse to grupper har erklæret krig mod sikkerheden på nettet. Omridset af det trusselsbillede, der er på vej, tegner ikke særlig lyst. Vi må holde paraderne oppe og håbe det bedste, men frygte det værste," siger han.

Ligner ikke engangsforestilling

Det ser ikke ud til at være en engangsforestilling, som Anonymous og LulzSec har gang i.

Det er ikke mange uger siden, at grupperne fik massiv omtale for angrebet på Sony, og nu er der mere på vej.

"Nu kommer der en masse medie-omtale, hvilket givetvis vil medføre yderligere angreb," vurderer Peter Kruse.

"Vi holder konstant øje med deres chat-kanaler for at fiske informationer om, hvor de sætter deres angreb ind, så vi kan være forberedt."

Læs også:

Hackergruppe vil uploade millionvis af person-data




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere