Artikel top billede

(Foto: www.lelesandrini.it /)

Her er otte metoder til at bekæmpe botnet

De kriminelles udnyttelse af almindelige net-brugers maskiner skal stoppe. Her er en stribe forslag til hvordan.

It-sikkerhedskomiteen er klar med otte anbefalinger til, hvordan bekæmper botnet.

Et botnet er betegnelsen for et netværk af computere, som er blevet inficeret via ondsindede virus- og malware-programmer.

Er ens computer fanget i et botnet, kan man risikere, at computeren bliver udnyttet af kriminelle netværk, uden at man ved det

For at komme på forkant med problemet har komiteen nu udgivet publikationen Networking er ikke altid godt.

Aflukkede områder til malware-rensning

Blandt anbefalingerne i denne skrivelse er et øget oplysningsniveau hos både internetudbydere og net-brugere.

Et mere konkret forslag går på, at der etableres såkaldte "walled gardens", som er særligt afgrænsede områder på internettet, hvor internetudbyderne kan guide botnet-ramte brugere hen og give dem hjælp til at få renset deres computer, hvis den er inficeret.

"Vi vil gerne have et samarbejde i gang omkring bekæmpelse af botnet med både internetudbyderne, offentlige myndigheder, forskere og forbrugerne, så vi fortsat kan være trygge i vores brug af internettet," siger It-sikkerhedskomiteens formand, Linda Nielsen i forbindelse med udgivelsen.

Sådan bekæmper vi botnet

Her er de otte tips fra It-sikkerhedskomiteen

1. Walled gardens

En såkladt walled garden er et afgrænset område på internettet. Hvis danske computere bruges som bots og forsøger at kontakte bot-servere, kan ISP'erne guide brugerne hen til området og give dem hjælp til at få renset deres computer.

2. Forbrugeroplysning

Det er den enkelte brugers ansvar at få opdateret programmerne på eget udstyr og få installeret de rette sikkerhedspakker. Det kræver oplysning.

3. Opmærksomhed hos serviceudbydere

Udbydere af web-tjenester og hosting-firmaer skal tage et medansvar for, at den udbudte service ikke skader brugernes udstyr og indgå en branche-aftale om best practice for overvågning af og fjernelse af skadelig kode på hjemmesider.

4. Stop spredningen

For at opdage skadelig bot-aktivitet på egne net skal virksomheder og myndigheder iværksætte passende systemovervågning, så skadelig kode ikke udbredes.

5. Internationalt samarbejde mellem ISP'ere

6. Brugervenlig software-sikkerhed

Komiteen anbefaler, at software-branchen fremmer produkter med automatisk opdatering.

7. Politisamarbejde på tværs af grænser

Kriminelle bagmænd udnytter ofte, at politiet på tværs af landegrænser har svære betingelser for at samarbejde.

8. Forskning

Det må forventes, at bots i fremtiden vil blive betydeligt mere teknologisk avancerede, fordi de kriminelle bagmænd vil gøre det vanskeligere at optrævle et botnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere