Artikel top billede

Det får KMD ud af at købe Rambøll Informatik

Med overtagelsen af Rambøll Informatik bliver KMD en klart stærkere spiller. Se hvordan.

Læs også: Dansk it-kæmpe køber Rambøll Informatik

KMD var allerede før overtagelsen af Rambøll Informatik
en respekteret spiller på markedet for healthcare-løsninger og bliver det nu i endnu højere grad efter overtagelsen.

"KMD har allerede et godt ry i markedet, og der er ingen tvivl om, at KMD bliver stærkere af at overtage Rambøll Informatik," siger Nils Molin, administrerende direktør for analysehuset IDC i Sverige.

Han vurderer også, at overtagelsen betyder, at det bliver nemmere for KMD at flytte til andre lande som eksempelvis Sverige, hvor Rambøll har et datterselskab.

Det bliver også, ifølge Molin, nemmere for hospitaler og andre store healthcare-kunder at handle med KMD efter overtagelsen af Rambøll Informatik.
 
"Alt andet lige er det bare nemmere for den slags meget store kunder at handle med et stort selskab som KMD/Rambøll Informatik, end et mindre selskab som Rambøll Informatik trods alt var," siger Nils Molin

250 ansatte med i købet

KMD får med købet 250 nye medarbejdere, hvoraf mange er eksperter i markedet.

I øjeblikket er forholdene for healthcare og andre velfærds-løsninger i Danmark allerede ret gode, men ifølge IDC Sveriges administrerende direktør fortsætter fremdriften, og det bliver "bare bedre og bedre".

I Sverige er markedet for healthcare-løsninger ifølge Nils Molin 'burning hot', og han forventer, at også det danske marked, lige som det svenske, får mere og mere fart på.

"Min opfattelse er, at Rambøll er god kvalitet. Firmaets ansatte er fagligt meget dygtige, og de vil utvivlsomt styrke KMD's position på markedet for high end-konsulenter," siger Nils Molin.

Rambøll Informatik har udover løsninger til sundhedssektoren meget andet at byde på.

Selskabet tilbyder sig også med løsninger og tjenester inden for blandt andet drift og infrastruktur, application management, analyse og design, implementering, vedligeholdelse, business intelligence, drift og infrastruktur, global sourcing, it-arkitektur, it-projektledelse og tekniske it-løsninger.

Masser af konkurrence

Nu er det heller ikke sådan, at KMD med Rambøll Informatik vil sidde solidt på healthcare-markedet herhjemme. Faktisk er der masser af konkurrence i et "særdeles varieret dansk marked for healthcare-løsninger"

Blandt de mest oplagte konkurrenter er IBM, CSC, Accenture, Logica og Visma. Vi har kontaktet Accenture og IBM for at få en kommentar, men uden det store held.

"Vi siger tak for muligheden for at kommentere på KMD's seneste køb, men vælger at sige pas," lyder det fra Carsten Grønning, IBM's pressechef.

KMD udvikler og leverer i dag it-løsninger og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervsmarkedet i Danmark. KMD har en årlig omsætning på knap fire milliarder danske kroner og har mere end 3.000 ansatte. KMD har kapitalfonden EQT som hovedaktinær og ATP som mindretalsaktionær.

Læs også:

Dansk it-kæmpe køber Rambøll Informatik




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere