Artikel top billede

Screenshot fra "All is not lost". Videoen er blevet til i samarbejde med dansegruppen Pilobolus og instruktøren Trish Sie.

Send dit eget budskab i ny HTML5-musikvideo

Google og rockbandet OK Go har lavet et Chrome-eksperiment, hvor dit eget budskab trylles frem af barfodede dansere.

I takt med udbredelsen af webteknologien HTML5 bliver mulighederne og kreativiteten på nettet større og større.

Et godt eksempel på, hvad der kan lade sig gøre idag, er musikvideoen "All is not lost".

Det er det amerikanske rockband OK Go, der er kendt for en række vilde videoeksperimenter, som har teamet op med Google for at give filmen et ekstra element.

Resultatet er en række simultant bevægende vinduer, hvor bandet i selskab med gruppen Pilobolus danser sig igennem en imponerende koreografi iført mintgrønne spandexdrager.

Det hele opleves nedefra gennem et gennemsigtigt gulv.

Bliv en del af eksperimentet 
Det er ikke første gang, at Google samarbejder med musikere for at illustrere velsignelserne ved HTML5.

I musikvideoen til Arcade Fires "We used to wait" blev billeder af dit barndomshjem ved hjælp af Google Maps og Street View en del af filmens visuelle udtryk.

I "All is not lost" får du i stedet mulighed for at inkorporere din egen besked i filmen.

Inden du trykker på play, skriver du dine ord i et tekstfelt, hvorefter budskabet dukker op senere i musikvidoen, hvor de mange dansere former bogstaverne med sine bare fødder.

Du kan selv se og prøve musikvideoen på allisnotlo.st. Den er optimeret til Google Chrome, men virker også med andre nyere browsere, der understøtter de nødvendige HTML5-komponenter.

Du kan også få et kig bag kulisserne i denne video:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere