Artikel top billede

Forbudt iPad-konkurrent kan sælges lovligt i Danmark

Samsung kan uden problemer fortsætte med at sælge iPad-rivalen Galaxy Tab i Danmark, selv om der er blevet nedlagt fogedforbud mod computeren.

Læs også:

Samsung trodser Apple-forbud: Danskerne får Galaxy

Apple får Samsungs Galaxy Tab forbudt i Danmark

Selvom Apple i sidste uge fik nedlagt et foreløbigt forbud mod salg af Samsungs Galaxy Tab 10.1 i EU, er der intet i vejen for at sælge den i Danmark.

Det vurderer to eksperter over for Computerworld.

"De her forbud har kun virkning over for dem, de nedlægges mod. Den tyske domstols afgørelse indebærer, at to bestemte selskaber i Samsung-koncernen ikke må markedsføre og sælge Galaxy Tab'en i EU. Afgørelsen har derimod ikke juridisk betydning for danske forhandlere, som må have de her Galaxy Tabs liggende," forklarer Clement Salung Petersen fra juridisk institut ved Københavns Universitet.

Domstolen i Düsseldorf, som har udstedt salgsforbuddet, oplyser, at det gælder de to Samsung-virksomheder "SAMSUNG Electronics GmbH" og "SAMSUNG Electronics Co. Ltd.".

Lovligt salg i Norden

Samsungs nordiske PR-chef, Erik Johannesson, oplyser, at Samsung Electronics Nordic AB er sin egen juridiske instans, som dog ejes af den koreanske Samsung-virksomhed, "SAMSUNG Electronics Co. Ltd.". 

Clement Salung Petersen forklarer, at såfremt Samsung Nordic er en selvstændig Samsung-virksomhed, vil den ikke være omfattet af det midlertidige salgsforbud.

Advokat Anders Skov fra advokatfirmaet Otello, der er specialist i beskyttelse af rettigheder, uddyber:

"Man må jo kigge på, hvem der er ultimativ ejer af dem. Det forbud, der er nedlagt mod de to tyske virksomheder, vil som udgangspunkt ikke gælde en nordisk virksomhed, fordi det er en anden juridisk enhed."

Da Samsung Nordic ejes af en af de virksomheder, som forbuddet omfatter gælder det også i Danmark. Dog gælder det ikke de enkelte forhandlere.

Derfor skulle der ikke være noget i vejen for fortsat at sælge Samsungs Galaxy Tab 10.1 i Danmark og de andre nordiske lande.

Slut med import 
Alligevel tvivler Anders Skov fra Otello på, at det nordiske Samsung vil fortsætte salget, hvis forbuddet fastholdes efter ankesagen, som begynder 25. august i Düsseldorf.

Samsungs nordiske PR-chef bekræfter da også over for Computerworld, at virksomheden vil afvente sagen. Samtidig oplyser han, at salget af de lagre, som allerede er i Norden, fortsætter som planlagt.

"Vi har rigtig meget, som er på vej ud til vores partnere og kunder. Det fortsætter vi. Derimod overvejer vi, om vi vil tage mere ind i Norden, før vi kender dommen," forklarer Erik Johannesson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere