Web-guiden uge 13

Computer og Internet


 


Vejen til en død computer?


Hvis man er plaget af Windows 95, kan man komme i situationer hvor man føler sig fristet til at pille ved programmet. Et af de steder det kan være fristende at pille er i den såkaldte registreringsdatabase (regedit). Det fører dog meget ofte til en død computer. Men hvis du vil ind og pille, så kast lige et blik på denne side først, her er god hjælp at hente.


Http://www.danbbs.dk/~malin/system/registry/registry_editor.html



Hvordan fandt du det??


Her er siden hvor man kan få alt at vide om søgemaskiner. Dels er der en god del om hvordan de fungerer, men der er også målinger af hvordan nogle af de mest populære maskiner klarer sig i forhold til hinanden.


http://www.searchenginewatch.com/



Hvad koster alle de prislister??


Så har endnu en prisliste meldt sig. Den har ikke så meget nyt at byde på, ud over at den har en stor dækning af softwarepriser. Ideen må efterhånden være at man tjekker flere af disse prislister, for de fleste er udmærkede, men ikke særlig dækkende, så ved at sammenligne nogle stykker af dem kan man nok danne sig et lidt bedre overblik over prisniveauet.


http://www.prislisten.dk/



Det offentlige


Hvad er min ret og hvad er min pligt??


Her har vi endnu et glimrende indslag fra staten. Det er et juridisk on-line informationssystem - for at bruge deres egne ord. Siden gør det lettere at finde de love man har brug for, og det er endnu et eksempel på pænt og ordentligt arbejde i både layout og funktionalitet.


http://www.retsinfo.dk/


Erhverv og økonomi


Ska' du ha' lagt rør ind??


Skulle man stå og mangle en VVS'er, så er hjælpen nær - den er på nettet. Her er en fin oversigt over hvor man kan finde VVS firmaer. Det er muligt at søge efter forskellige kriterier. Som så mange andre sider har denne et problem med byer hvor postnumrene ikke dækker særligt store arealer.


http://www.dansk-vvs.dk/findvvs/



Kig og lyt på nettet.


Den store blad gigant Aller er gået på Internettet, men måske skulle de have ventet et par år. Deres side er indholdsløs, der er intet at komme efter. Det er muligt at vælge imellem forskellige sprog, men det er der rod i og man får en mærkelig blanding af det ønskede sprog og engelsk. Det er utroligt at en koncern med så meget erfaring inden for formidling ikke kan præstere noget bedre.


http://www.aller.dk/


 


Kunst & kultur


 


Skøn jomfru gik i lund.


Her er en hjemmeside der omhandler de gamle skillingsviser. Her er en god gennemgang af deres historie og en fin on-line samling af tekster til forskellige viser. Det hele er endda suppleret med billeder af de originale tryk og lydklip til mange af viserne.


http://www.ou.dk/oub/viseroub/



Fremtidens museum??


Om det er fremtidens måde at gå på museum på er ikke til at sige, men denne virtuelle rundtur på Rosenborg slot er noget af det flotteste der er på nettet af den slags, og der er ydermere en del nytænkning i måden den er lavet på. Det er en side der skal ses; i et hurtigt og pænt layout bevæger man sig rundt på slottet og kan få oplysninger om de forskellige rum og sale. Siden er egentlig så enkel i sin ide og opbygning at det kan undre at der er ikke er nogen der har gjort det på den måde før (de har i alle tilfælde ikke gjort det så flot).


http://www.stud.hum.ku.dk/jenshj/rosen/start.html


 


Misc og bizar


En brændt øgle med slam, tak.


Det at spise slam mad er en kunstart. Det har folkene bag denne side forstået, de har lavet en side om junkfood i Danmark. Siden omhandler hurtig mad fra hele landet og læserne er velkommen til at sende deres egne anmeldelser ind.


http://www.framework.dk/grillbar/index.htm


Er VP'en en VIP eller bare en BC fyldt af BS??


Selv dem af os der læser meget amerikansk kan løbe lidt surt i deres trang til at bruge forkortelser. Dette er et opslagsværk over forkortelser. Man kan blive forbløffet over hvor mange betydninger selv de mere ualmindelige forkortelser kan have.


http://www.mtnds.com/af/default2.asp


Er du filatelist?? Smitter det?


Spøg til side, her er en mønthandel der har kastet sig ud på Internettet. De har formået at lave et godt sted, med galleri, historisk baggrund for mønterne og meget andet. Som en ekstra service har de lavet en chatkanal for møntsamlere, så man kan finde ligesindede på en nem og smertefri måde.


http://www.cybrinc.com/coins/



Nyheder & medier


Det store grumme Internet


Under titlen " Internettets Gråzoner" her en gruppe elever på Journalisthøjskolen begået en historie om hvor grumt et sted nettet er. Det vrimler med børn porno og nekrofile nazister. Om de kære elever har prøvet at gå en tur ude i den virkelige verden mælder artiklen intet om, men det virker ikke sådan. Selvfølgelig er det altid sjovest at skrive noget med sensations værdi, men man må ikke håbe at artiklen er dækkende for fremtidens journalistiske niveau.


http://www.djh.dk/graazoner/


 



Social og sundhed


Også for folk uden kitler


Dette er en "Internet-vejviser for sygeplejersker og jordemødre", men generelt kan man sige at det er en utrolig god indgang til medicinske kilder på nettet, også for folk uden for de specifikke arbejdsområder.


http://home6.inet.tele.dk/iohj/


 



Uddannelse


Tidslinjernes holdeplads.


Tidslinjer er gode til at give et overblik over en periode eller et forløb. Der er mange tidslinjer på nettet og selvfølgelig er der nogen der har fundet på at lave en samlingsside for disse, det er denne side. Siden er overskuelig og kan være ganske nyttig hvis man bevæger sig rundt i historien.


http://www.search-beat.com/history.htm


 


 


Underholdning



Laudrup på 28.8


Det måtte jo komme, den ultimative undskyldning for alle os sofakartofler. Nu behøver man ikke at gå udenfor en dør for at være med i en fodboldkamp, den kan spilles over nettet. Denne side huser en turnering i fodboldspillet FIFA 98, her kan man stille med et hold og så dyste om hæder og ære.


http://home1.inet.tele.dk/kasperj/


Videnskab


Et stort sted om et lille emne.


Hvis man vil følge med i den spændende udvikling inden for nanoteknologien, så er dette siden. Her er artikel samlinger, chat muligheder og en oversigt over begivenheder inden for emnet samt en ordbog over nano-relaterede termer. http://www.nanosource.org/


 




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Fiftytwo A/S
    Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

    Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

    21. maj 2024 | Læs mere


    Computerworld Summit 2024

    Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

    23. maj 2024 | Læs mere


    Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

    I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

    28. maj 2024 | Læs mere