Google lukker tjenester

"Der kom ikke så meget gang i dem, som vi havde håbet".

Selv mægtige Google må en gang imellem erkende nederlag og lukke dårlige tjenester. I denne omgang er to lukket ned.

Google Health var et forsøg på at blive et samlested for brugernes personlige oplysninger om deres helbred og kondition. Tjenesten har forholdsvist været målrettet det amerikanske marked, hvor forbrugerne har mange muligheder for at binde forskellige data sammen for eksempelvis digitale apoteker-regninger.

Men det har de altså fravalgt at gøre. Det er primært teknikfascinerede og fitness-interesserede, der har taget tjenesten til sig. Det brede publikum har ikke set det smarte i tjenesten. Nu opfordrer Google brugerne til, at de i stedet anvender tjenester fra for eksempel Microsoft - Microsoft® HealthVault. Et andet eksempel kunne være danske Endomondo.

Google har dog fortsat en fod i helbreds-it med forsøget Google Body.
 

Google PowerMeter lukker også

Helbredssatsningen er ikke det eneste, der får øksen i denne omgang. Det gør Google PowerMeter også.

PowerMeter er et miljøprojekt, der skulle give folk et klart overblik over deres daglige forbrug, så de på længere sigt kunne begrænse deres energiforbrug med 15 procent.

I mellemtiden er der kommet intelligente el-målere i mange hjem, og energipolitik er selv i storforbrugende USA kommet på dagsordenen. Da interessen for PowerMeter aldrig er steget voldsomt, dør den nu.

"Google Health og Google PowerMeter har gjort mennesker i stand til at tage bedre beslutninger ved at give dem adgang til mere information, så vi mener, at tjenesterne har været foregangsmænd i deres respektive områder. Men når alt kommer til alt, så ønsker vi at bruge kræfterne til at tilfredsstille de flest mulige brugere. Da vi ikke har fået nogen af tjenesterne til at vokse særligt meget, har vi valgt at prioritere vores kræfter anderledes," skriver Google i sin blog.

PowerMeter lukker allerede til september. Health bliver holdt åben til 2013, så de få brugere har tid til at eksportere deres data.

Se hele listen over de tjenester, som Google har lagt i graven.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere