Google lukker tjenester

"Der kom ikke så meget gang i dem, som vi havde håbet".

Selv mægtige Google må en gang imellem erkende nederlag og lukke dårlige tjenester. I denne omgang er to lukket ned.

Google Health var et forsøg på at blive et samlested for brugernes personlige oplysninger om deres helbred og kondition. Tjenesten har forholdsvist været målrettet det amerikanske marked, hvor forbrugerne har mange muligheder for at binde forskellige data sammen for eksempelvis digitale apoteker-regninger.

Men det har de altså fravalgt at gøre. Det er primært teknikfascinerede og fitness-interesserede, der har taget tjenesten til sig. Det brede publikum har ikke set det smarte i tjenesten. Nu opfordrer Google brugerne til, at de i stedet anvender tjenester fra for eksempel Microsoft - Microsoft® HealthVault. Et andet eksempel kunne være danske Endomondo.

Google har dog fortsat en fod i helbreds-it med forsøget Google Body.
 

Google PowerMeter lukker også

Helbredssatsningen er ikke det eneste, der får øksen i denne omgang. Det gør Google PowerMeter også.

PowerMeter er et miljøprojekt, der skulle give folk et klart overblik over deres daglige forbrug, så de på længere sigt kunne begrænse deres energiforbrug med 15 procent.

I mellemtiden er der kommet intelligente el-målere i mange hjem, og energipolitik er selv i storforbrugende USA kommet på dagsordenen. Da interessen for PowerMeter aldrig er steget voldsomt, dør den nu.

"Google Health og Google PowerMeter har gjort mennesker i stand til at tage bedre beslutninger ved at give dem adgang til mere information, så vi mener, at tjenesterne har været foregangsmænd i deres respektive områder. Men når alt kommer til alt, så ønsker vi at bruge kræfterne til at tilfredsstille de flest mulige brugere. Da vi ikke har fået nogen af tjenesterne til at vokse særligt meget, har vi valgt at prioritere vores kræfter anderledes," skriver Google i sin blog.

PowerMeter lukker allerede til september. Health bliver holdt åben til 2013, så de få brugere har tid til at eksportere deres data.

Se hele listen over de tjenester, som Google har lagt i graven.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.