Artikel top billede

Lars Rasmussen skabte Google Wave, som nu bliver lukket.

Google Wave lukker og slukker

Nu er det helt slut med Google Wave, der blev skabt af to danske brødre.

Den 30. april er det helt slut med Google Wave. I øjeblikket er tjenesten i read-only modus og det er stadig muligt at eksportere sine individuelle waves som PDF-filer. Men det slutter altså med udgangen af måneden, hvor Google slukker helt for Wave.

Allerede i 2010 besluttede Google at Wave-projektet skulle lægges i graven. Det usædvanlige realtids-samarbejdsværktøj blev udviklet af de danske brødre Lars Rasmussen og Jens Rasmussen, der også har skabt Google Maps.

Wave var en kombination af mange forskellige kommunikations-teknologier som mail, instant messaging og Twitter - men det var for svært at forklare for nybegyndere.

Den 31. januar 2012 blev Wave så flyttet over i read-only modus og nu lukker tjenesten altså helt.

Wave-teknologien bliver dog videreført i en række open source-projekter som Apache Wave og Walkaround.

I sidstnævnte er der også en eksperimentel funktion, hvor man kan importere alle sine waves fra Google. Men det kræver altså, at de bliver eksporteret inden den 30. april.

Google har lukket mange andre produkter i den seneste tid, herunder Bookmark Lists, Friend Connect, Search Timeline og Wikipedia-konkurrenten Knol.

Lars Rasmussen har i mellemtiden forladt Google og arbejder nu hos Facebook.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere