Google lukker flere tjenester

Google har sat navn på en stribe tjenester, der enten ryger i glemmebogen eller som kraftigt beskæres. Nogle af ofrene er Jaiku, Dodgeball og Google Notebook.

Google har tidligere oplyst, at flere tjenester må lade livet i forholds til at trimme forretningen, så Google primært beskæftiger sig med sine kernekompetancer.

Nu er der sat navn på stribe tjenester, som enten må gå den lande vej til skafottet og eller som kraftigt bliver neddroslet mandskabsmæssigt.

For eksempel bliver der snart lukket for muligheden for at lægge nye videoer på Google Video. Det er dog ikke særlig overraskende, da Google løbende er ved at samle sine videoaktiviteter hos YouTube.

Lige så indlysende er det, at Google Catalogues endelig må lade livet. Søgemaskinen har ikke været blandt Googles topprioriteter.

Lidt mere overraskende er det måske, at Google Notebook lukkes ned. Nuværende brugere kan fortsætte, men der lukkes ned for nye brugere og selve udviklingen af produktet.

Den endelige lukning af den sociale tjeneste Dodgeball kommer ikke som en overraskelse. Tjenesten har nærmest været døende, siden Google købte den.

Derimod har der været større forhåbninger til Google køb af Jaiku. Men Jaiku må også lade livet. Google ønsker i hvert fald ikke at fortsætte udviklingen. Koden gives nu fri, så andre kan bygge videre på det. En gruppe Google-ansatte har lovet at støtte projektet i fritiden.

Google Mashup Editor lukkes også ned men primært for at fokusere på Google App Engine.

Nu er spørgsmålet, om der kommer flere lukninger Google. For eksempel har projektet Knol endnu ikke udviklet sig til nogen seriøs modstander til Wikipedia.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere